Cum să vă găsiți parola Wi-Fi pe un dispozitiv Samsung Galaxy

169
Cum sa va gasiti parola WiFi pe un dispozitiv Samsung Galaxy
Sursa foto: sammobile.com

O întrebare pe care mulți si-au pus-o este: cum să îmi găsesc parola Wi-Fi pe un smartphone sau o tabletă Samsung Galaxy? Este o întrebare legitimă, dar răspunsul nu este atât de simplu precum ar putea fi pentru alte dispozitive cu Android. Majoritatea telefoanelor și tabletelor Android vă permit să vedeți parola rețelei Wi-Fi în aplicația Setări, dar dispozitivele Samsung Galaxy nu mai oferă această opțiune. Cel mai probabil din motive de securitate.

Dar există o metodă pentru a găsi parola rețelei Wi-Fi pe un dispozitiv mobil Samsung. Cu toate acestea, necesită o soluție terță parte. Conform SamMobile, este nevoie și de o avertizare în acest caz, deoarece vi se va cere să faceți niște pași pe propriul risc.

Deocamdată, să vedem modul în care utilizatorii de dispozitive Samsung Galaxy își pot partaja rețeaua Wi-Fi. Pentru că, în ciuda limitărilor sale, metoda Samsung de a ascunde parolele Wi-Fi are un beneficiu. Și anume, utilizatorii de dispozitive Samsung Galaxy pot genera un cod QR al rețelei Wi-Fi care, odată scanat folosind camera unui alt dispozitiv Samsung, oferă dispozitivului respectiv acces instantaneu și ușor la rețeaua Wi-Fi. Este o caracteristică foarte convenabilă, dar are și un dezavantaj. Este inutilizabilă pentru dispozitivele care nu au cameră sau nu acceptă partajarea inteligentă a rețelei Wi-Fi bazată pe cod QR de la Samsung. Vedeți pe I❤️Samsung și cum să vă folosiți telefonul Samsung Galaxy (Android) ca Hotspot!

Cum să îmi găsesc parola Wi-Fi pe un dispozitiv Galaxy

Deci, dacă ai uitat parola Wi-Fi și dorești să adăugi un alt dispozitiv la rețea fără a trece prin problemele de a reseta routerul wireless (sau de a folosi caracteristica WPS a routerului, dacă are WPS), nu aveți prea multe opțiuni dacă dispozitivul respectiv nu este un telefon sau o tabletă Samsung Galaxy. Cu toate acestea, există o soluție.

Codul QR al rețelei Wi-Fi Samsung generat de telefonul sau tableta dvs. Galaxy conține parola rețelei Wi-Fi. Din păcate, parola încorporată în codul QR nu poate fi dezvăluită folosind Bixby Vision, cititorul de coduri QR încorporat în Samsung Internet sau alte soluții de citire a codurilor QR care le cunoaștem. Dar poate fi dezvăluit prin soluții online de la terți, adică site-uri web de decodare a codurilor QR.

Și aici este nevoie de o avertizare! Acest ghid pentru găsirea parolei rețelei Wi-Fi pe un dispozitiv Samsung necesită accesarea și încărcarea unui cod QR de rețea Wi-Fi generat de Samsung pe site-uri web terțe. Vă vom spune cum vă puteți găsi parola, dar nu vom numi niciun site web anume, deoarece nu putem garanta securitatea sau scopul intenției lor. Cu alte cuvinte, metoda implică faptul că parola rețelei Wi-Fi vă va fi dezvăluită de un site web terță parte. Deci este la latitudinea voastră cum să procedați, dar procedați în mod responsabil!

Pentru a găsi parola rețelei Wi-Fi trebuie să generați un cod QR

În primul rând, va trebui să generați un cod QR pentru rețeaua dvs. Wi-Fi utilizând caracteristica încorporată în One UI. Aceasta este o caracteristică Samsung și o puteți accesa în siguranță, indiferent dacă decideți sau nu să utilizați ulterior un site web terță parte. Iată ce trebuie să faci pentru a genera codul QR al rețelei Wi-Fi:

  • Deschideți aplicația Setări pe telefonul sau tableta Samsung Galaxy
  • Accesați Conexiuni și atingeți Wi-Fi
  • Atingeți butonul în formă de roată asociat rețelei dvs. Wi-Fi
  • Acum atingeți butonul Cod QR pentru a genera codul QR al rețelei
  • Atingeți Salvare ca imagine pentru a salva codul QR ca fișier .jpg în aplicația Galerie

Iată unde intervine pasul final și, dacă nu ați citit avertismentul de mai sus, vă recomandăm să faceți acest lucru. Pentru ultimul pas, va trebui să utilizați browserul de internet și să căutați online un site web „decodor de coduri QR”. Pe Google găsiți mai multe site-uri web de decodare a codurilor QR. Toate toate acestea ar trebui, în teorie, să aibă aceeași funcție.

Depinde de tine să decizi ce site web terță parte poți sau nu să folosești. Dar, ca regulă generală, aceste tipuri de site-uri web ar trebui să ofere o interfață de utilizare simplă, care vă permite să încărcați imaginea codului dvs. QR Wi-Fi. În acest fel ar trebui să puteți decoda în format text printr-o apăsare de buton. După ce codul dvs. QR este decodat, ar trebui să vedeți parola rețelei Wi-Fi pe aceeași pagină web. Restul ar trebui să se explice de la sine. Utilizați parola Wi-Fi pentru a conecta mai multe dispozitive la rețea și începeți să utilizați internetul în mod liber.