Cum să utilizați platforma Samsung Dex pentru jocuri

307
Cum sa utilizati Samsung Dex pentru jocuri
Sursa foto: xda-developers.com

De mai mulți ani jocurile mobile sunt în creștere permanentă, în primul rând datorită numărului mare de telefoane foarte de puternice și capabile de pe piață. Mulți utilizatori de smartphone-uri nu au fost amatori de jocuri până când nu au descoperit experiențele intensive în materie de grafică disponibile acum. Dar, în ciuda ecranelor mari ale noilor smartphone-urilor, spațiul de joc este încă limitat în comparație cu un PC. Aici intervine platforma Samsung DeX.

Dincolo de câștigul de productivitate cu Samsung DeX sau alte lucruri pe care le puteți face, jocurile au devenit una dintre cele mai mari preocupări a celor care folosesc Samsung DeX, potrivit XDA-Developers. Este foarte simplu, cuplezi telefonul Samsung Galaxy la un monitor, și ești gata de sesiuni intense de jocuri. Nu mai trebuie să pornești PlayStation 5 sau PC-ul pentru o sesiune de jocuri.

De ce aveți nevoie pentru a juca pe Samsung DeX?

Un dispozitiv Samsung Galaxy compatibil Samsung DeX este, desigur, inima acestei configurații. Dar, pe lângă un Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5, sau un Galaxy Tab S8 sau un Galaxy Tab S9, veți avea nevoie de câteva accesorii DeX pentru o experiență completă. Primul lucru de care veți avea nevoie este un afișaj pentru configurare. Dacă vrei să utilizezi un televizor sau un monitor este alegerea ta. Dar în primul rând trebuie să te asiguri că acesta are un port HDMI pentru conexiune prin cablu sau Miracast pentru unul wireless. O conexiune prin cablu este mai sigură pentru a elimina eventualele probleme de latență. O conexiune fără fir vă va limita, de asemenea, la 30 FPS, în timp ce o conexiune prin cablu vă permite să mergeți la 60 FPS sau chiar mai mult cu unele modificări.

Sursă foto: xda-developers

Veți avea nevoie, de asemenea, de un cablu HDMI la USB-C pentru o conexiune prin cablu sau adaptoarele respective. De asemenea, puteți să folosiți un controler de joc pentru a juca, dar puteți investi și într-o tastatură și un mouse bune, ambele putând fi folosite pentru celelalte cazuri de utilizare DeX. Există câteva elemente opționale pe care le puteți adăuga la configurația dvs. Samsung DeX. De exemplu un răcitor pentru telefon și un încărcător wireless. Dar, acestea sunt în mare parte adăugiri de calitate și nu sunt esențiale pentru configurarea în sine.

Iată cum să folosiți Samsung DeX pentru jocuri

Pentru a utiliza DeX pentru jocuri trebuie să vă conectați telefonul la afișaj prin cablul HDMI și să apăsați butonul DeX din meniul de setări rapide sau din pagina Samsung DeX din Setări. De asemenea, puteți activa o setare care declanșează automat DeX atunci când conectați un cablu HDMI. Iată ce trebuie să faci:

  • Deschide Setări.
  • Mergeți la pagina Dispozitive conectate și atingeți Samsung DeX.
  • Activați comutatorul de pornire automată când HDMI este conectat.

După conectare, veți vedea automat interfața DeX pe ecran. O puteți utiliza pentru a răsfoi și a lansa jocul la alegere. Dacă utilizați un controler, puteți utiliza și touchpad-ul acestuia pentru a naviga și a lansa aplicația. Alternativ, puteți utiliza și un mouse sau afișajul telefonului ca touchpad. În orice caz, navigarea prin interfața DeX este ca și cum ai lucra prin interfața unui telefon cu ecran mare. Astfel este ușor de adaptat.

Trebuie menționat că nu toate jocurile din Magazinul Google Play acceptă controlere wireless din cutie. În acest fel poate fi necesar să aveți un instrument de mapare a controlerului. Cu toate acestea, cele mai populare titluri de pe Play Store acceptă controlere wireless, așa că nu este posibil să vă confruntați cu această problemă. Multe jocuri Android, inclusiv War Thunder Mobile și Call of Duty Mobile, acceptă controlere fără fir și funcționează perfect cu controlerul DualSense.

Performanța generală a jocurilor va depinde de dispozitivul compatibil pe care îl aduceți la configurare. Cu toate acestea, aproape toate dispozitivele Samsung Galaxy moderne nu vor avea probleme în a trece prin jocuri solicitante. Chiar și dispozitivele puțin mai vechi din seria Galaxy S21, seria Galaxy S22 sau seria Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S8, deși este posibil să vă confruntați cu unele căderi ocazionale de cadre, dacă rulați jocul cu setări grafice maxime.

Alte câteva detalii când jucați pe DeX

Pe lângă jocurile Android din Magazinul Google Play, vă puteți bucura și de servicii de jocuri în cloud, cum ar fi Xbox Game Pass, pentru a juca titluri de consolă de ultimă generație prin Samsung DeX sau pentru a juca jocuri video retro folosind unul dintre cei mai buni emulatori pentru Android. Există o mulțime de moduri de a juca jocuri pe DeX folosind telefonul Samsung Galaxy, iar alegerea vă aparține.

Caracteristicile telefoanele Samsung Galaxy față de alte dispozitive Android le recomandă pentru jocuri pe DeX. Desigur, nu este singurul lucru valabil pentru telefoanele Galaxy, dar este o mare parte din ceea ce face ca telefoanele Samsung să fie mai bune decât alte telefoane Android. De asemenea, puteți folosi o tabletă Galaxy pentru a vă bucura de toate experiențele Samsung DeX. Cea mai recentă serie, mai ales Galaxy Tab S9 Ultra este mai mult decât aveți nevoie pentru a juca pe platforma Samsung DeX.