Galaxy Tab S9 Ultra – o tabletă premium uriașă și puternică

416
Galaxy Tab S9 Ultra
Sursă foto: via Canaltech

Galaxy Tab S9 Ultra este deja la vânzare și toți cei care au testat noua tableta Samsung sunt încântați de ea. Are un afișaj impresionant, imersiune de nivel următor, procesor îmbunătățit și rezistența la praf și apă, cu rating IP68. Dar Galaxy Tab S9 Ultra impresionează și în alte domenii, va fi în mod sigur cea mai bună tabletă de pe piață nu numai în acest an, dar și anul viitor.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra este o tabletă masivă care are puterea, viteza și afișajul pentru a concura cu majoritatea laptopurilor 2-în-1. Este ideală pentru sarcini de productivitate, atâta timp cât optezi pentru un accesoriu pentru tastatură, prețul tastaturii mărind costul total. Ecranul său este incredibil și a fost creat de Samsung pentru a juca sau urmări emisiunile preferate. Iar S Pen-ul inclus este cireașa de pe tort, este perfect pentru a lua notițe sau a schița idei. Dar, Galaxy Tab S9 Ultra este scumpă și destinată unui tip foarte specific de utilizator.

Design, ecran și procesor pe Galaxy Tab S9 Ultra

Samsung nu are egal în materie de design, iar Galaxy Tan S9 Ultra dovedește încă o dată acest lucru. O schimbare majoră făcută de Samsung întregii serii Tab S9 este certificarea IP68 pentru rezistență la praf și apă. Este prima dată când vedem un astfel de rating pe tablete Samsungs sau chiar la alte companii. Probabil nu o să utilizați Tab S9 Ultra lângă sub apă, dar și în acest caz va supraviețui. S Pen-ul și el certificat IP68 – va scrie pe ecran chiar și sub apă!

Ecranul Dynamic AMOLED 2X de 14,6 inch (37,08 cm) este impresionant. Oferă o experiență de divertisment captivantă atât pasionaților de filme, cât și celor care urmăresc în exces multimedia sau alte cele. Ecranul are o rată de reîmprospătare de până la 120 Hz, iar Eye Comfort reduce lumina albastră cu mai mult de 70%. Galaxy Tab S9 Ultra oferă cea mai premium experiență de vizionare dintre întreaga serie Galaxy Tab.

Vizionarea videoclipurilor chiar și în zilele însorite este o plăcere cu Tab S9 Ultra. Tehnologia îmbunătățită Vision Booster ajustează automat luminozitatea ecranului în funcție de condițiile de iluminare, permițând utilizatorilor să vadă conținutul clar și confortabil atât acasă, cât și în aer liber.

Tab S9 Ultra, la fel ca toată seria Galaxy Tab S9 are procesorul Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Este mult mai puternic decât procesorul aflat pe Galaxy Tab S8 Ultra. Datorită procesorului puternic, jucătorii se pot bucura de jocuri grafice solicitante, fără întârzierea ecranului, oferind un nivel de imersiune la fel cu cel al computerelor. Procesorul este însoțit de o gamă largă de capacități de memorie și stocare — inclusiv 12 GB RAM cu 256/512 GB stocare internă și 16 GB RAM cu 1 TB stocare internă. Un card micro-SD poate extinde stocarea cu până la 1 TB.

Camere foto și software pe Tab S9 Ultra

Șeful seria Galaxy Tab S9 are patru camere în total. Are una principală de 13 megapixeli și una de 8 MP ultra-wide în spate. Frontal sunt două camere, ambele de 12 MP. Una este principală de 12 MP (lată) și una de 12 MP ultra-wide.

Camerele frontale sunt bune pentru tablete și poate chiar și pentru telefoane. Toate aceste camere pot înregistra videoclipuri cu rezoluție de până la 4K și la 60 de cadre pe secundă. De asemenea, puteți controla butonul de declanșare a camerei cu un gest al palmei sau cu un clic pe butonul de pe S Pen.

La fel ca toată seria Tab S9, Galaxy Tab S9 Ultra vine cu Android 13 și One UI 5.1.1 din cutie. Tab S9 Ultra este instrumentul de productivitate perfect pentru multitasking. Funcția Multi Window, poate accepta până la trei aplicații simultan. Procesorul puternic îmbunătățit sporește capabilitățile de procesare, permițând rularea simultană a mai multor aplicații.

Softwareul este incredibil. Cu One UI 5.1.1, Galaxy Tab S9 Ultra recunoaște automat scrisul de mână de pe S Pen și îl convertește în text pe Samsung Note. În plus, S Pen-ul permite utilizatorilor să extragă cuvinte dintr-o imagine ca text și să salveze informații cu doar câteva atingeri.

Galaxy Tab S9 Ultra este preîncărcat cu aplicații noi care permit utilizatorilor să maximizeze utilizarea S Pen-ului. GoodNotes, disponibil acum pe Ultra, permite utilizatorilor să noteze și să deseneze. Utilizatorii pot accesa, de asemenea, aplicații din seria Galaxy anterioară pentru a-și dezlănțui creativitatea, cum ar fi aplicația de artă Clip Studio Paint și aplicația de editare video LumaFusion.

În privința software-ului, o caracteristică notabilă este Modul DeX. Acesta reajustează și repoziționează aplicațiile și ferestrele pentru a face ca afișajul unei tablete sau al telefonului să arate mai mult ca un desktop sau un laptop adecvat.

Conectivitate, senzori, audio și baterie pe Galaxy Tab S9 Ultra

Tot ce aveți nevoie în materie de conectivitate și senzor este la bord pe Samsung Galaxy Tab S9 Ultra. Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e. De remarcat cea mai rapidă conexiune wireless – Wi-Fi 6E. Mai aveți la dispoziție Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.3, GPS,  Glonass și GALILEO sau un USB Tip-C 3.2 și un conector magnetic pe spate pentru încărcarea S Pen-ului. Pentru a încărca S Pen-ul trebuie să-l lipiți de spatele tabletei lângă modulul camerei.

Tableta are un senzor optice de amprentă in-display, care funcționează foarte bine. Apropo de display, răspunsurile haptice sunt foarte bune. În materie de senzori mai avem un accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busolă și recunoașterea feței.

Trecând la audio și S9 Ultra, în ciuda dimensiunii sale mamut, nu are mufă pentru căști. Se pare că această mufă dispare încet de pe tablete după ce a fost scoasă de pe aproape toate smartphone-urile. Nu suntem tocmai surprinși. Ceea ce are, totuși, este un set destul de impresionant de difuzoare. Sunt patru pentru a fi exact, câte unul pe fiecare colț al dispozitivului și chiar au suport pentru Dolby Atmos. Difuzoarele sunt reglate de AKG, sunt minunate și scot printre cele mai bune sunete dintr-un dispozitiv mobil.

Durata de viață a bateriei este foarte bună pe Tab S9 Ultra. Are o baterie de 11.200 mAh cu încărcare rapidă de 45 W.  Încărcarea se face prin USB-C (nu există încărcare wireless). Durata de viață a bateriei Tab S9 Ultra este, de asemenea, excelentă.

Scurte considerații

Solidă și ușoară, chiar dacă destul de mare ca gabarit, Galaxy Tab S9 Ultra este o tabletă puternică pentru pasionații de AV, cu specificații pentru imagine și sunet care bifează toate lucrurile relevante. Poate nu este foarte portabilă, dar trecem peste acest lucru.

Galaxy Tab S9 Ultra duce „munca de oriunde” la un nivel cu totul nou. Cu ratingul său IP68, Galaxy Tab S9 Ultra este ideală pentru activități în aer liber și însoțitorul perfect pentru camping și drumeții, deoarece durabilitatea și portabilitatea sunt încorporate în designul său.

Galaxy Tab S9 Ultra oferă cea mai bună experiență de tabletă premium pentru creativi și utilizatori ocazionali deopotrivă – completată cu funcții multitasking puternice, rezistență la apă și praf, funcționalitate îmbunătățită S Pen și multe altele. Având în vedere caracteristicile specificate, aspectul și senzația premium, este mult mai ușor să justificați prețul la Tab S9 Ultra decât la tabletele de pe același palier.

Specificații și caracteristici Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Display14,6 inch | AMOLED dinamic 2X | Rezoluție 1848 x 2960 pixeli (~239 ppi densitate)| Rata de actualizare 120 Hz | Raport ecran-corp ~90,7% | Raport de aspect 16: 10 | HDR10+ | Protecţie Corning Gorilla Glass
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy (4 nm)
Sistem de operareAndroid 13 | One UI 5.1.1
Memorie12 / 16 GB RAM cu 256/512 GB / 1 TB stocare
CamereSpate:
13 MP cu diafragma f/2,0 | wide -lată | AF 8 MP cu f/2,2 |ultra-wide
Față:
12 MP cu diafragma f/2,2 | lată 12 MP cu f/2.4 | 120˚  (ultrawide)
ConectivitateWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e | Tri-band | Wi-Fi Direct | Bluetooth 5.3 | A2DP | LE | GPS | GLONASS | BDS | GALILEO | USB Tip-C 3.2 | conector magnetic
SenzoriAmprentă (in-display, optic) | Accelerometru | Giroscop | Proximitate | Busolă |Recunoașterea feței
CaracteristiciS Pen – latență de 2,8 ms (integrare Bluetooth, accelerometru, giroscop)│ Recunoașterea scrisului de mână și gesturilor prin aer │ Kids Mode │ DeX Wireless │Samsung Knox
Dimensiuni și greutate326,4 x 208,6 x 5,5 mm | 732 grame
Baterie11.200 mAh | Încărcare cu fir 45 W
CertificareIP68 (până la 1,5 m timp de 30 de minute) | Inclusiv S Pen-ul
AudioDifuzoare stereo AKG (patru)
CuloriBej | Grafit
SARCorp 0,78 W/kg