Cum să opriți telefoanele Samsung Galaxy să descarce automat aplicații

73
Telefoanele Samsung Galaxy
Sursa foto: makeusof.com

Dacă dețineți un dispozitiv Samsung Galaxy, probabil ați observat cum Galaxy Store tinde să descarce automat aplicații bloatware fără permisiunea dvs. Este o problemă mai frecventă la telefoanele mai ieftine și la dispozitivele de gamă medie decât la produsele sale emblematice.

Din păcate, nu există un buton pe care să îl poți atinge pentru a opri Magazinul Galaxy să descarce aceste aplicații pe telefon. Cu toate acestea, există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a rezolva această problemă. Vă prezentăm cinci moduri, via Makeuseof, de a opri telefonul Samsung Galaxy să instaleze automat aplicații. Iată ce trebuie să faceți:

Cum opriți telefoanele Samsung Galaxy să descarce automat aplicații

1. Eliminați permisiunile aplicației Galaxy Store. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți pentru a opri Magazinul Galaxy să descarce automat aplicații este să eliminați permisiunile aplicației. Pentru a face acest lucru, accesați Setări -> Aplicații -> Magazin Galaxy -> Permisiuni pe telefonul Samsung Galaxy.

Aici, selectați o permisiune sub Permis și selectați Nu permiteți. Veți primi un avertisment după aceasta; pur și simplu atingeți Nu permite oricum și continuați. Faceți același lucru pentru toate celelalte permisiuni din Permis.

Procedând astfel, aplicația Galaxy Store va fi mai dificil să folosească resursele de pe telefon și să descarce fișiere. După ce eliminați permisiunile și deschideți aplicația, aceasta vă va cere din nou să îi acordați permisiuni. Asigurați-vă că atingeți Nu permiteți în fereastra pop-up pentru a le respinge.

2. Dezactivați toate setările aplicației Galaxy Store. Pe lângă eliminarea permisiunilor, puteți dezactiva și toate setările aplicației Galaxy Store. Pentru a face acest lucru, începeți prin a reveni la pagina de informații despre aplicație (Setări -> Aplicații -> Magazin Galaxy). Aici, dezactivați următoarele setări:

 • Dezactivați Eliminarea permisiunilor dacă aplicația nu este utilizată
 • Atingeți Setați ca implicit și dezactivați Deschideți linkuri acceptate
 • Atingeți Date mobile și dezactivați Permiteți utilizarea datelor în fundal și Permiteți utilizarea datelor când Economizorul de date este activat
 • Atingeți Modificați setările de sistem și dezactivați Permiteți permisiunea
 • Atingeți Instalați aplicații necunoscute și dezactivați Permiteți din această sursă
 • Atingeți Detalii aplicație în magazin, atingeți meniul cu trei puncte din partea de sus a paginii aplicației care se deschide și deselectați Actualizare automată

Deselectați aplicații recomandate când configurați Galaxy Store

3. Deselectați Aplicații recomandate când configurați Magazinul Galaxy. Dacă este prima dată când deschideți aplicația Galaxy Store, este posibil să vedeți o pagină de recomandare de aplicații comercializată ca „Aplicații populare pentru a începe”. Fii atent aici; dacă vă grăbiți prin procesul de configurare, s-ar putea să ajungeți să descărcați o grămadă de bloatware pe telefon. Iată ce trebuie făcut:

 • Sub Aplicațiile dvs. de pornire, veți vedea o listă de grupuri de aplicații. Fiecare grup de aplicații va avea una sau mai multe aplicații selectate automat. Atingeți Editați lângă un grup de aplicații și deselectați manual toate aplicațiile selectate. Faceți același lucru pentru toate grupurile de aplicații. După ce ați terminat, atingeți Continuați
 • Pe următoarea pagină Personalizare profil, atingeți Omite
 • La pornire, este posibil să vedeți o fereastră pop-up care vă cere să selectați limba regională. În partea de jos, deselectați Primire notificări despre conținutul nou și exclusiv din Galaxy Apps și atingeți Terminat.
 • Este posibil să primiți, de asemenea, o fereastră pop-up intitulată „Marketing Choice”. Dacă da, atingeți Anulare

Dezactivați Setările în Galaxy Store

4. Dezactivați Setările în aplicație în Galaxy Store. Apoi, dezactivați setările din interiorul aplicației Galaxy Store. Deschideți aplicația, atingeți meniul hamburger (cele trei linii orizontale) și atingeți meniul Setări (pictograma roată) pentru a accesa setările Galaxy Store. Acum, urmați instrucțiunile de mai jos:

 • Atingeți Actualizare automată a aplicațiilor și selectați Niciodată
 • Dezactivați Obțineți știri și oferte speciale
 • Atinge Despre Galaxy Store -> Actualizare automată Galaxy Store și selectează Utilizare numai Wi-Fi
 • Dacă sunteți deja conectat, atingeți Serviciu de personalizare; aceasta vă va duce la pagina Aplicații personalizate. Aici, deselectați toate aplicațiile selectate. Este posibil să primiți un avertisment pentru unele aplicații; pur și simplu atingeți Stop pentru a continua
 • Apoi, atingeți pictograma Înapoi de pe ecran pentru a merge la pagina Serviciului de personalizare. Atenție aici; dacă reveniți utilizând butoanele de navigare de pe dispozitiv sau gesturile de glisare, vă va duce înapoi la pagina principală de setări. Trebuie să atingeți pictograma săgeată înapoi din partea de sus. Odată ajuns pe pagina Serviciului de personalizare, dezactivați Personalizarea acestui telefon, Utilizați date mobile și Anunțuri personalizate și marketing direct
 • Pe aceeași pagină, atingeți Ștergeți datele, apăsați din nou Ștergeți, introduceți parola contului Samsung și atingeți OK
 • Atingeți Opriți personalizarea tuturor dispozitivelor, atingeți Opriți din nou toate personalizările și atingeți Opriți pentru a confirma.

O ultimă soluția pentru a opri descărcarea automata de aplicații

5. Nu mai folosiți Galaxy Store. Dacă încă primiți aplicații descărcate automat pe dispozitivul dvs., atunci ultima soluție este să renunțați complet la utilizarea Galaxy Store. Dar înainte de a face acest lucru, rețineți că multe aplicații Samsung nu sunt disponibile pe Google Play Store.

Așadar, dacă doriți să vă mențineți aplicațiile Samsung actualizate, veți avea nevoie de Galaxy Store în funcțiune. Și dacă utilizați panouri Edge pe telefonul dvs. Samsung, nici nu veți putea descărca panouri Edge terță parte fără el. Dar dacă nu îți pasă de toate astea, scapă de magazin.

Problema este că nu puteți nici dezinstala, nici dezactiva aplicația Galaxy Store, spre deosebire de alte aplicații Samsung preinstalate, deoarece este o parte integrantă a One UI. Cu toate acestea, există încă și alte modalități prin care îl puteți opri să ruleze în fundal. Pentru a face acest lucru, accesați pagina de informații despre aplicația Galaxy Store și urmați aceste sfaturi:

 • Atingeți Forțare oprire -> OK
 • Accesați Stocare -> Ștergeți datele -> OK
 • De asemenea, puteți selecta meniul cu trei puncte din partea de sus a paginii și atingeți Dezinstalați actualizări -> OK. Acest lucru va retrograda aplicația înapoi la versiunea din fabrică, adică cea care a fost instalată pe dispozitivul dvs. înainte de a primi actualizări. A face acest lucru este puțin riscant, deoarece aplicația poate întrerupe utilizarea unor servicii Samsung care necesită actualizări regulate.

Nu mai instalați bloatware pe telefonul dvs. Galaxy

Nimănui nu-i place să vadă aplicații bloatware nedorite să apară pe ecran din senin, mai ales pe un telefon de la o companie cunoscută precum Samsung. Risipește stocarea, consumă puterea de procesare și reduce durata de viață a bateriei. Este sincer dezamăgitor să vezi că Samsung recurge la astfel de metode doar pentru a câștiga niște comisioane de la dezvoltatori terți.

Abia recent, Samsung a început să elimine reclamele din One UI, așa că este loc să credem că compania va opri această practică de descărcare automată a bloatware-urilor pe dispozitivele utilizatorilor și în viitor. Dar deocamdată, cea mai bună șansă de a scăpa de ele pe telefoanele Samsung Galaxy este să urmezi sfaturile de mai sus.