Cum să verifici versiunea de Android pe telefonul Samsung Galaxy

208
Android pe telefonul Samsung Galaxy
Sursa foto: 9to5google.com

Cu Samsung foarte de atent în ultima vreme cu actualizările de sistem de operare și de securitate, schimbați mereu versiunile software. În unele cazuri, este important să știți pe ce versiune de Android sau One UI vă aflați. Acest ghid vă va ghida pașii pentru a afla ce versiune de Android sau One UI este pe dispozitivul dvs. Samsung Galaxy.

În primul rând, este important să cunoaștem diferența dintre ceea ce Samsung numește One UI și ceea ce Google numește Android. Este o diferență importantă. În timp ce dispozitivele Samsung Galaxy rulează pe interfața One UI, sistemul de operare principal de sub capotă este de fapt Google Android. Deci, cum scriem de multe ori Samsung One UI „X” bazat pe Android „X”.

Samsung aplică interfața sa peste sistemul de operare Android, făcând diverse ajustări pentru a se potrivi nevoilor utilizatorului, potrivit 9to5google. Pe măsură ce Android se dezvoltă în continuare și Samsung lucrează pentru a-și îmbunătăți versiunea One UI și folosește funcțiile adăugate pe care le vedem acum.

Multe funcționalități bazate pe Android pe telefoane Samsung Galaxy cu One UI

Samsung a devenit de fapt foarte bun la asta, unde interfața One UI se simte foarte asemănătoare cu Android, dar are propriul său fler și unele funcționalități care adaugă mai multă utilizare software-ului. Samsung și Google lucrează îndeaproape aproape pentru a realiza acest lucru. Cele două companii au colaborat în trecut pentru a crea sistemul de operare Wear pe care îl vedem acum pe seria Samsung Galaxy Watch 4.

Acestea fiind spuse, nu este o diferență mare între Samsung One UI și Android în ceea ce privește identificarea versiunii dvs. de software. De fapt, când găsiți versiunea Android pe dispozitivul dvs. Samsung Galaxy, veți descoperi că sunt enumerate atât versiunile One UI, cât și Android. Numărul versiunii One UI va fi versiunea finită a Android, în timp ce versiunea Android enumerată va fi generația de sistem de operare.

De ce ar putea fi necesar să știți versiunea dvs. de Android? Găsirea versiunii Android sau One UI pe dispozitivul Samsung Galaxy poate fi utilă în mai multe scenarii. De exemplu, uneori noile versiuni de Android introduc erori – aceasta este o parte naturală a procesului. Stabilirea de ce versiune de Android utilizați vă poate ajuta să vă dați seama dacă trebuie să fiți conștient de aceste erori sau dacă trebuie să refuzați o actualizare de software până când este disponibil un patch.

Un alt motiv pentru a vă găsi versiunea Android este să vă dați seama ce funcții sunt disponibile pentru dispozitivul dvs. Noile versiuni Android și One UI vin cu tot mai multe funcții. Deci, știind ce versiune de Android rulați aflați dacă acestea sunt disponibile pentru dvs. la momentul respectiv.

Cum să găsiți versiunea Android a dispozitivului dvs. Samsung Galaxy

Dacă sunteți familiarizat cu verificarea actualizărilor pe dispozitivul Samsung Galaxy, atunci sunteți deja destul de aproape de a găsi versiunea dvs. de Android. Dacă nu, e perfect și asta. În acest exemplu, vom începe de la zero. Iată cum puteți găsi versiunea Android a telefonului dvs. Samsung Galaxy:

  • Pe dispozitivul dvs., mergeți la Setări glisând în jos și atingând roata de setări.
  • Derulați în partea de jos și atingeți Despre telefon.
  • Apăsați Informații software.

De acolo, vei putea vedea exact pe ce versiune de Android te afli, precum și versiunea One UI corespunzătoare. După cum am menționat, acest lucru poate fi util din mai multe motive. A ști unde să găsești aceste informații poate fi vital în deținerea unui telefon Android.