Seria Samsung Galaxy Watch 4 – Preț, Păreri și Specificații

2430

În general nu suntem mulțumiți niciodată de ce poate un gadget, un telefon mobil sau un ceas inteligent. Ori cât ar fi de bune vrem mai mult. Este ceva normal, acest lucru stă în firea noastră și în timp a fost unul din factorii care au generat progresul omenirii. Am comentat de multe ori că un smartwatch este prea mare, prea gros, prea voluminos, prea lent, prea urât și, mai ales prea scump. Acum trebuie să ne revizuim aceste apelative. Samsung a lansat recent seria Galaxy Watch 4 cu modelele Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic. Sunt incredibile și punctum!

Abordăm acest review având în vedere ambele modele. Samsung Galaxy Watch 4 și Watch 4 Classic sunt identice la interior. Samsung Galaxy Watch 4 Classic are materiale mai sofisticate, cum ar fi carcasa din oțel inoxidabil, curele din piele și ramă fizică rotativă. Mergem pe denumirea Samsung Galaxy Watch 4, iar unde sunt diferențe notabile vom specifica modelul Galaxy Watch 4 Classic. Nu sunt mari deferențe între Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic, dar ele există ca dimensiuni, baterie sau rama rotativă.

Am folosit pentru acest review un smartwatch Samsung Galaxy Watch Classic furnizat pentru teste de The Practice România. Le mulțumim!


Caracteristici importante la seria Galaxy Watch 4

 • Sistemul de operare Werar OS 3
 • Afișaj Super AMOLED
 • Un nou procesor: Exynos W920
 • Mai multă memorie RAM și stocare
 • Baterii mai mari cu până la 40 de ore de viață a bateriei
 • Mulți senzori pentru monitorizarea sănătății – ECG, PPG și BIA
 • Asistență Samsung Pay sau Google Pay
 • Certificare IP68 și MIL-STD-810G

Ce primim în cutie cu noul smartwatch Samsung?

Deși scriem la o recenzie și ce primiți în cutie când comandați un dispozitiv Samsung, cutia smartwatch-ului Galaxy Watch 4 are puține lucruri. Samsung livrează modelele Galaxy Watch 4 cu o curea, un încărcător magnetic (fără adaptor de priză) și un ghid de pornire rapidă.

Începem cu ghidul de pornire și vă recomandăm să citiți întotdeauna o astfel de broșură despre un nou dispozitiv, indiferent că este un smartphone, o tabletă sau un smartwatch. Întotdeauna apare ceva nou și niciodată nu le știm pe toate!

Încărcătorul wireless este rotund cu o adâncitură concavă, unde se așează perfect partea din spate a ceasului pentru încărcare. La celălalt capăt al încărcătorului aveți un USB tip A. Încărcătorul magnetic centrează ceasul pentru a fi perfect poziționat pe suportul de încărcare. Încărcătorul este de culoare neagră.


Design seria Samsung Galaxy Watch 4

Nu putem să nu remarcă designul noii serii Galaxy Watch 4. Este în tradiția designului smartphone-urilor Samsung, adică de super-clasă. De multe ori ne gândim cum reușește Samsung să introduce atâta tehnologie și atâtea caracteristici într-un dispozitiv extrem de mic. Designul la Galaxy Watch 4 este foarte simplu și elegant. Aduce destul de mult cu un ceas clasic, fără ornamente ostentative care să atragă atenția. Parcă nici nu pare un ceas inteligent și se simte foarte familiar. Asta până îl porniți.

Cu toată simplitatea și eleganța designului ceasul pare un pic cam gros, poate acest lucru este dat și de spatele puțin bombat care se așează în încărcătorul wireless.

Privit din față pe partea stângă ceasul nu are butoane. Pe partea dreaptă are două butoane cu profil alungit și doar ușor proeminente. Cel două butoane au diferite funcții pentru diferite situații. O apăsare a butonului de sus te duce întotdeauna acasă; aceeași acțiune pe butonul de jos revine la ecranul anterior. Ținând apăsat butonul de sus mai mult, se activează Bixby sau meniul, ținând apăsat mai mult partea de jos, apare întotdeauna Samsung Pay.

Fiecare buton are, de asemenea, electrozi care se împerechează cu senzorul BioActive pentru a pulsa semnale electrice ușoare prin corpul tău pentru a produce citiri ECG sau BIA. Foarte bun este și răspunsul haptic. Nu este deloc zgomotos și te atenționează pentru orice notificare primită la încheietura mâinii.

Ambele butoane se integrează perfect în carcasă, butonul din partea de sus are un mic indiciu de accent roșu sexy. Modelul Galaxy Watch 4, non-classic, nu are ramă rotativă și este puțin mai subțire decât modelul Classic. Puteți naviga prin meniuri glisând cu degetul în jurul cadranului.

Galaxy Watch Classic este confortabil de purtat pe tot parcursul zilei, deși a fost incomod de purtat noaptea pentru urmărirea somnului.


Ecranul smartwatch-ului Samsung

Ecranele ambelor modele Galaxy Watch 4 arată luminoase și vii, sunt foarte ușor de citit în ciuda dimensiunilor mici. Ecranul OLED este acolo, iar Samsung este imbatabil pe piața mondială în privința acestor afișaje. Acum cele mai bune ecrane Samsung OLED sunt pe ambele ceasuri inteligente. Ecranul este clar și precis, este strălucitor, iar culorile sunt minunate. Animațiile de pe ecran arată foarte bine și, în general, este un ecran foarte plăcut de privit.

Surprinzător, noile ecrane pe lângă faptul că sunt mai luminoase, ceea ce îmbunătățește vizibilitatea directă la lumina soarelui, ambele dimensiuni de ecran sunt mai clare decât predecesorii lor. Ecranul este plat și se întinde pe toată suprafața ceasului, lucru ce dă un sentiment de încredere și putere.

O altă observație plăcută, atunci când purtați ceasul noaptea, chiar dacă ecranul este luminos ziua, nu dă senzația de orbire atunci când vă uitați la el noaptea. Afișajul are o gamă largă de setări de luminozitate și este foarte receptiv și precis la atingere. Astfel este o plăcere pentru orice utilizator în utilizare și în privința răspunsului rapid la comenzi.


Software și hardware pe seria Watch 4: Wear OS 3 Powered by Samsung

Trebuie să începem aici cu noul sistem de operare Wear OS 3 realizat de Samsung în colaborare cu Google. Samsung a renunțat la Tizen OS pe noile modele Watch 4. Am folosit și un Galaxy Watch 3, dar Galaxy Watch 4 cu Wear OS 3 este suficient de intuitiv pentru ca utilizatorii anteriori Samsung să uite de Tizen OS. Ușurința navigării cu software-ului Wear OS face seria Watch 4 mult mai versatilă.

De asemenea cu noul Wear OS 3 primim versiuni actualizate de Spotify, Strava, Calm și altele care fie nu existau pe platforma existentă a Samsung, fie erau foarte subdezvoltate. Wear OS 3 aduce multe îmbunătățiri, dar niciuna nu este mai mare decât Tiles din stânga feței ceasului. Gândiți-vă la acestea ca widget-uri pentru anumite aplicații, care prezintă informații specifice aplicației pe ceasul dvs.

Toate internele merg foarte bine pe ceas și datorită noului procesor Samsung W920. Este un cip dual-core asociat cu 1,5 GBRAM și 16GB spațiu de stocare. Este un cip fabricat cu tehnologia de 5 nm care înlocuiește Exynos 9110 de 10nm din generația mai veche. Noul procesor aduce un spor cu 20% și performanțe GPU de până la 10 ori mai bune față procesorul Exynos din seria Galaxy Watch 3.

Noul procesor Samsung W920 5 nm

La fel ca Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3, Watch 4 are o carcasă Armor Aluminium. Samsung susține despre aceasta că este cu 10% mai puternică decât cel mai puternic aliaj de aluminiu folosit înainte. Galaxy Watch 4 Classic are carcasa din inox sau titan pentru a proteja mai bine procesorul și internele.

Dacă puteți alegeți modelul Classic mai scump! În timp ce oțelul inoxidabil îl face puțin mai greu decât aluminiul lui Watch 4, compromisul merită pentru ramă rotativă. Pur si simplu nu exista altceva asemănător.


Senzori de sănătate: ritm cardiac, EKG, BIA

Pe partea de senzori aproape nu avem nimic de comentat. Are senzori care vă urmăresc mai multe caracteristici de sănătate, dintre care unii sunt în premieră pe ceasurile inteligente Samsung. Este vorba despre senzorul BIA și senzorul de detectare a căderilor. În perechea de butoane există electrozi care funcționează în tandem cu senzorul BioActive pentru a efectua o electrocardiogramă sau o citire a tensiunii arteriale.

Senzori de sanatate pe Galaxy Watch 4

Senzorul BioActive a fost dezvoltat special pentru Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic. Samsung a pus electrozi în partea de jos a ceasului, precum și în cele două butoane pentru pentru a măsura grăsimea corpului utilizatorului. Foarte interesant de măsurat această caracteristică, în același timp și foarte utilă pentru sănătate.

Măsurarea grăsimii corporale se face prin atingerea simultană cu degetele a celor două butoane laterale fără ca vârful degetelor să atingă și corpul ceasului. Numerele pe care le obțin sunt suficient de consistente și precise pentru un ceas inteligent. Desigur, datele sunt bune numai atunci când pot fi colectate, iar seria Samsung Galaxy Watch 4 face acest lucru prin Samsung Health.

Nu trebuie să uităm nici detectarea căderilor. Această funcție a debutat cu seria Galaxy Watch 4. Fall Detection poate să recunoască dacă purtătorul a căzut. Cu seria Watch 4 puteți regla sensibilitatea astfel încât să poată detecta o cădere chiar și atunci când stați nemișcat. Mai mult, Galaxy Watch 4 poate trimite o notificare SOS către până la patru contacte preselectate!


Multe lucruri pentru pasionații de fitness pe seria Watch 4

Există multe lucruri de apreciat aici pentru pasionații de fitness, iar Samsung reușește cu adevărat prin seria Watch 4 să măsoare destul de multe informații utile pentru corpul tău. Mai sunt aici și măsurarea EKG-ului, măsurarea frecvenței cardiace și măsurarea saturației de oxigen din sânge, pentru a aminti doar cele mai importante.

Galaxy Watch 4 folosește Samsung Health pentru a urmări o listă lungă de antrenamente. Sunt incluse aici inclusiv alergarea, mersul pe jos, ciclismul, drumeții, canotaj, înot (în interior și în exterior), banda de alergare și altele. Ceasul va detecta automat când ați mers câteva minute sau ați început un antrenament și va urmări ritmul cardiac în timpul antrenamentului pentru a măsura dacă ați fost activ și cât de mult.

Noile ceasuri pot urmări și somnul și detecta sforăitul. Urmărirea somnului este foarte avansată pe Galaxy Watch 4. Primești un număr total de ore în pat, ceea ce ceasul numește timp total de somn. Apoi, o defalcare a timpului real de somn, împărțit în continuare în somn REM, somn ușor și somn profund. Seria Watch 4 va monitoriza nivelul de oxigen din sânge în timp ce dormiți și, de asemenea, va estima câte calorii ați consumat. Pasionații de fitness vor fi încântați.


Baterie, conectivitate și senzori

O problemă, nu mare dar care nemulțumește, este durata de viață a bateriei. Mai ales dacă ne gândim că Samsung are trackere de fitness, cum ar fi Samsung Galaxy Fit 2 cu o durată de viață a bateriei fenomenală! Sigur că la un smartwatch este altceva, dar am fi vrut o durată mai mare de viață a bateriei.

În funcționarea normală trece peste două zile ca durată de viață a bateriei. La o folosire intensă trece peste o zi. Samsung dă o durată de viață de 40 de ore, și se încadrează aici. În general am încărcat ceasul noaptea în timpul testelor, sigur că l-am lăsat se se descare total și acest lucru s-a întâmplat ziua. Dar toată lumea încarcă telefonul și ceasul noaptea. În cazul monitorizării somnului ceasul trebuie purtat pe mână. În acest caz apare un inconvenient pentru a-l încărca.

Ambele ceasuri au conectivitate LTE și în materie de senzori, alții decât cei pentru monitorizarea sănătății, cele două ceasuri au mai mulți decât aveți nevoie. Ceasurile au accelerometru, giroscop, barometru, senzor geomagnetic, senzor de lumina și senzor Hall. Aproape tot ce au și smartphone-urile Samsung.

De asemenea, puteți prelua și efectua apeluri prin intermediul lui Galaxy Watch 4, folosind difuzorul încorporat foarte puternic. Experiența este grozavă, mai ales când conduci o mașină sau mergi pe stradă și nu poți ajunge cu ușurință la telefon. Puteți răspunde la mesaje text cu un emoji, scris de mână, o notă vocală sau text to speech cu Bixby.


SAR, pro și contra, scurte considerații

SAR înseamnă Specific Absorption Rate, care este unitatea de măsură pentru cantitatea de radiații absorbită atunci când utilizați un telefon mobil. Cu cât sunteți mai aproape de o antenă de telefonie mobilă, cu atât nivelul SAR este mai scăzut. Dacă sunteți mai departe telefonul, tableta sau smartwatch-ul caută rețeaua mobilă și emite mai multe radiații. Limita SAR pentru dispozitive mobile este de 2 W/kg pentru cap și corp, 4 W/kg pentru membre. Pentru modelele Watch 4 coeficientul SAR este de: 0,567 W/Kg la membre și 0,219 W/Kg pentru partea frontală a feței.

Pro:

 • Afișajul Super AMOLED este clar, luminos
 • Noul sistem de operare Wear Powered by Samsung excelent
 • Calitatea construcției este excelentă
 • Inelul rotativ iconic este aici (pe modelul Classic)
 • Senzor BIA, monitor ECG, Fall Detrection, SpO2, VO2 Max, monitorizare somn și stres

Contra:

 • Livrare cu o curea de cauciuc ce pare ieftină
 • Doar durată medie de viață a bateriei
 • Modelul Classic este destul de scump

Mai amintim o mare schimbare cu seria Watch 4. Nu funcționează cu iPhone-urile! Ceasurile Samsung precedente, chiar și Samsung Galaxy Watch 3, erau compatibile cu iOS, cu iPhone 5 sau mai noi și sistemul de operare iOS 9.0 sau mai nou. Este o mișcare surprinzătoare a Samsung, dar aceasta este în beneficiul posesorilor de telefoane Android. Iar posesorii de smartphone-uri Samsung vor primi în continuare cea mai completă experiență.

Seria Galaxy Watch 3 este încă excelentă și mai mult decât capabilă să se bată cu Galaxy Watch 4. Vedeți pe I❤️Samsung o comparație între Galaxy Watch 4 vs Galaxy Watch 3! Deși mai limitat din punct de vedere tehnic datorită sistemului de operare Tizen și procesorului, Galaxy Watch 3 se mândrește cu aproape aceleași performanțe și durată de viață a bateriei.

Samsung Galaxy Watch 4 si Galaxy Watch 4 Classic

Specificații seria Samsung Galaxy Watch 4

 Samsung Galaxy Watch 4 / Galaxy Watch 4 Classic
DisplayGalaxy Watch 4:
40mm:1,19 inch (330ppi – (pixeli per inch)
44mm:1,36 inch (330ppi)
Galaxy Watch 4 Classic:
42mm:1,19 inch (330ppi)
46mm: 1,4 inch Super AMOLED (450 x 450 pixeli – densitate ~330 ppi) │ Full Color Always On Display │ Gorilla Glass DX
ProcesorExynos W920 (5 nm)
OSWear OS 3
Memorie1,5GB RAM │ 16GB stocare
Baterie40 mm: 247mAh │ 44 mm: 361mAh
Dimensiuni și GreutateGalaxy Watch 4:
40mm: 40,4×39,3×9,8mm │ 25,9 grame
44mm: 44,4×43,3×9,8mm │ 30,3 g
Galaxy Watch 4 Classic:
42mm: 41,5×41,5×11,2mm │46,5 grame
46mm: 45,5×45,5×11mm │ 52 g
ConectivitateWi-Fi 802.11 b/g/n │ LTE│ Bluetooth 5.0, A2DP, LE │ GPS │Glonass │ Beidou │Galileo
SenzoriAccelerometru │ Barometru │ Giroscop │ Geomagnetic │ Senzor de lumina │ Ritm cardiac │ EKG │ SpO2 │Senzor de analiză a impedanței bioelectrice │ Senzor Hall
Certificări5ATM + IP68 │ MIL-STD-810G
CuloriGalaxy Watch 4: Negru │roz-auriu │ argintiu │ verde
Galaxy Watch 4 Classic: Negru │argintiu
MaterialGalaxy Watch 4: Aluminiu
Galaxy Watch 4 Classic: Inox sau titan
SARMembre: 0,567 W/Kg │Partea frontală a feței: 0,219 W/Kg
Mărimea curelei20 mm

REVEDEȚI PREZENTAREA
Seria Galaxy Watch 4
samsung-galaxy-watch-4Deși, probabil, cele două ceasuri nu sunt perfecte, Samsung se apropie tot mai mult de această țintă. Trebuie să recunoaștem că gigantul high-tech sud-coreean a făcut o lucrare de artă cu noua serie Galaxy Watch 4. Chiar dacă am fost dezamăgiți de ceasurile inteligente de până acum, chiar și de unele Samsung, acum ne-am schimbat părerea. Samsung Galaxy Waych 4 și Galaxy Watch 4 Clasic sunt superbe ca design, au specificații incredibile și un nou sistem de operare.