Acasă Electrocasnice Mașina de spălat Samsung EcoBubble™ WW80J6410CW

Mașina de spălat Samsung EcoBubble™ WW80J6410CW

SAMSUNG EcoBubble™ WW80J6410CW, 8kg, 1400rpm, A+++

Poziționată la capătul mai accesibil al seriei de mașini de spălat de la Samsung, WW80J6410CW, promite să aducă multe dintre tehnologiile de spălare ale companiei unei audiențe mai largi.

Design și caracteristici Samsung WW80J6410CW

Îmi place foarte mult controlul ultimei generații de mașini de spălat de la Samsung. Sunt simplu și intuitiv de utilizat, în principal datorită „interfaței” compuse din mânerului rotativ și a butonelor pentru opțiuni, sistem testat la mașinile de spălat de zeci de ani.

Însă nu ar fi Samsung fără o sclipire tehnologică astfel că în spatele acestui înveliș stă un sistem de control digital sofisticat și un sistem de monitorizare a erorilor Smart Check pentru smartphone.

Masina de spalat Samsung EcoBubble™ WW80J6410CW - Smart CheckDacă suspectează că ceva nu este în ordine, aplicația crează un raport diagnostic de la mașina ta și îl trimite service-ului Samsung pentru analiză. Marele avantaj al acestui lucru este posibilitatea utilizatorului de a rectifica problemele mici, precum un filtru blocat sau absența apei fără a fii nevoit sa aștepte specialistul.

Organizarea tradițională a mașinilor de spălat se extinde la dispenser-ul de detergent cu trei compartimente poziționat în stânga sus și la capacul pentru filtrul pompei poziționat la bază.

Display-ul albastru oferă un raport cuprinzător despre ciclul în desfășurare, timpul rămas și opțiunea de a crește numărul clătirilor (până la 5) pentru a îndepărta complet orice urmă de detergent pentru cei cu pielea sensibilă.

Ușa de încărcare este o operă de artă, având un design de cristal în dublu strat cu mânerul poziționat foarte convenabil la ora 2 și nu cum ne-am obișnuit la mijlocul porțiunii laterale drepte. Ușa de deschide suficient de larg însă deschiderea este ceva mai mică astfel că introducerea în mașină a unei plapume s-a dovedit a fii ceva mai dificilă.

Înăuntru găsim tamburul de diamant sub semnătura Samsung, ce afirmă că îmbunătățește spălarea și eficiența rotațiilor protejând în același timp rufele.

La fel ca multe alte modele de top ale Samsung, WW80J6410CW utilizează un motor cu invertor ce promite o funcționare eficientă, fără zgomot și longevivă. Samsung fiind destul de încrezătoare în acest sistem, oferind o garanție standard de cinci ani.

 

Cât de zgomotoasă este Samsung WW80J6410CW

Cu un motor cu invertor digital și ușa dublă, WW80J6410CW nu va fii niciodată foarte zgomotoasă. Acest tip de motor este în mod normal unul mai puțin zgomotos decât cele tradiționale iar ușa dublă face ca și sunetul apei să fie redus.

În urma testelor noastre am măsurat 52 dB ca medie a unui ciclu de spălare (încărcare de 40%), având câteva minute cu un maxim de 54 dB, făcând din cei 53 dB afirmați de producător o afirmație corectă.

Am măsurat zgomotul la un maxim de 1400 de rotații de mai multe ori deoarece rezultatul era mereu sub cei 74 dB specficați pe etichetă. Diferența de decibeli este semnificativă din punct de vedere al zgomotului facând din WW80J6410CW un foarte bun performer. Doar câteva mașini de lux fiind mai silențioase.

 

Programe și opțiuni la Samsung WW80J6410CW

Este o mașină foarte versatilă –  având 14 programe și 8 opțiune de spălare. Programele cheie, poziționate deasupra pentru un acces ușor sunt: Cotton, Super Eco și Super Speed – adică modurile pentru o încărcare normală, costuri reduse și durată scăzută.

Masina de spalat Samsung EcoBubble™ WW80J6410CW - ProgrameProgramul Super Eco se bazează pe acțiunea Samsung EcoBubble™ de a spăla pâna la 4 kg de rufe, permițându-i programului să funcționeze la o temperatură mult mai joasă pentru această „jumătate” de încărcătură. Aceasta s-a dovedit a fii un ciclu de spălare eficient pentru o încărcătură mai mică și utilizează aproximativ jumătate din energia unui încărcături cu programul Cotton spălată la 40 grade.

Programul Super Speed are rolul de a spăla eficient și rapid, reușind să spele până la 5 kg de rufe în sub o oră. Pentru o spălare rapidă a unui încărcături reduse (până la 2 kg) există alte doua programe, cu durată de 30 min. respectiv 15 min.

Sinteticele, lâna și denim-ul au programe dedicate, de asemenea, există programe pentru lenjeria de pat, pentru rufele nou-născuților (temperaturi mai mari și clătiri extra), rufele negre sau rufelor utilizate în exterior (echipamente sportive).

 

Cât de bine spală Samsung WW80J6410CW

Samsung WW80J6410CW a fost supusă unui ciclu obișnuit de testare cu o încărcătură plină la 40 grade, o jumătate de încărcătură de rufe obișnuite la 40 grade și la jumătate de încărcătură Super-Eco.

Masina de spalat Samsung EcoBubble™ WW80J6410CWMașina a fost încărcată cu rufe mixte și un material de testare pătat cu ketchup uscat, suc, cafea, sânge, vin roșu și ulei de motor.

La fel ca toate mașinile de spălat Samsung EcoBubble™ pe care le-am testat, performanța de spălare a fost extraordinară. Materialul de testare a fost spălat complet de cele 5 pete organice iar pata de ulei a fost redusă la o umbră vagă.

 

Costurile de funcționare la Samsung WW80J6410CW

Cu tehnologia Ecobubble și rating-ul energetic A+++ nu este o surpriză că această mașina nu contribuie semnificativ la factura.

Încărcătura obișnuită de bumbac a utilizat o medie de 1.00 KWh de electricitate. În același timp, utilizarea apei a fost ușor mai crescută decât a altor mașini din clasa sa, aproximativ  87-96 litri. La un încărcare pe jumătate s-au obținut rezultate de spălare la fel însă cu utilizarea a 60-70% din apă și electricitatea unei încărcături complete. Ca durată, ciclul s-a finalizat în puțin sub 2 h.

 

Masina de spalat Samsung WW80J6410CW

CUPRINS

Samsung WW80J6410CW nu este o mașină de buget însă are un preț decent pentru o mașină de spălat cu o garanței de 5 ani. Deși consumul general de apă este ușor crescut și ciclurile de spălar ceva mai lungi, oferă o eficiență a energiei grozavă (în special utilizând Super Eco), o bună uscare și performanțe de spălare deosebite.

Stiri

Cum să conectați căștile sau căștile Bluetooth la ceasurile Galaxy Watch 3

Ceasurile inteligente de astăzi nu sunt doar dispozitive de sănătate, sunt ceasuri extrem de avansate cu multe caracteristici remarcabile. În urmă cu...

Samsung va prezenta noul Wear OS la MWC 2021 pe 28 iunie

Într-un tweet, gigantul tehnologic și-a confirmat planurile de a debuta practic noua „experiență Galaxy” - alături de o imagine care sugerează că...

Samsung este sponsorul oficial al echipei de e-sports a lui David Beckham

Un studiu recent a arătat că veniturile globale din e-sports pot ajunge la 1,1 miliarde USD până la sfârșitul anului. În acest...

Muncitorii de la Samsung Display în prima grevă din istoria companiei

Reprezentanții sindicatului de la Samsung Display Co. au lansat luni prima lor grevă din istoria companiei. Reprezentanții sindicatului nu au reușit să...

Cum să faceți capturi de ecran cu Samsung Galaxy A52

Lansate în această primăvară Samsung Galaxy A52 și Galaxy A52 5G au foarte mare trecere pe piață. Ambele sunt smartphone-uri foarte bine...

Galaxy S20 FE vs Galaxy A72 – Care sunt diferențele?

Gama medie este cea care a făcut din Samsung cea mai mare companie de telefonie din lume. Pare incredibil, dar acest merit...

Galaxy A51 din SUA primește în cele din urmă Android 11 și One UI 3.1

În urmă cu câțiva ani Samsung nu stătea deloc bine cu actualizările pentru smartphone-urile sale și, deși situația s-a îmbunătățit mult, tot...