Acasă Electrocasnice Mașina de spălat Samsung EcoBubble™ WW80J6410CW

Mașina de spălat Samsung EcoBubble™ WW80J6410CW

SAMSUNG EcoBubble™ WW80J6410CW, 8kg, 1400rpm, A+++

Poziționată la capătul mai accesibil al seriei de mașini de spălat de la Samsung, WW80J6410CW, promite să aducă multe dintre tehnologiile de spălare ale companiei unei audiențe mai largi.

Design și caracteristici Samsung WW80J6410CW

Îmi place foarte mult controlul ultimei generații de mașini de spălat de la Samsung. Sunt simplu și intuitiv de utilizat, în principal datorită „interfaței” compuse din mânerului rotativ și a butonelor pentru opțiuni, sistem testat la mașinile de spălat de zeci de ani.

Însă nu ar fi Samsung fără o sclipire tehnologică astfel că în spatele acestui înveliș stă un sistem de control digital sofisticat și un sistem de monitorizare a erorilor Smart Check pentru smartphone.

Masina de spalat Samsung EcoBubble™ WW80J6410CW - Smart CheckDacă suspectează că ceva nu este în ordine, aplicația crează un raport diagnostic de la mașina ta și îl trimite service-ului Samsung pentru analiză. Marele avantaj al acestui lucru este posibilitatea utilizatorului de a rectifica problemele mici, precum un filtru blocat sau absența apei fără a fii nevoit sa aștepte specialistul.

Organizarea tradițională a mașinilor de spălat se extinde la dispenser-ul de detergent cu trei compartimente poziționat în stânga sus și la capacul pentru filtrul pompei poziționat la bază.

Display-ul albastru oferă un raport cuprinzător despre ciclul în desfășurare, timpul rămas și opțiunea de a crește numărul clătirilor (până la 5) pentru a îndepărta complet orice urmă de detergent pentru cei cu pielea sensibilă.

Ușa de încărcare este o operă de artă, având un design de cristal în dublu strat cu mânerul poziționat foarte convenabil la ora 2 și nu cum ne-am obișnuit la mijlocul porțiunii laterale drepte. Ușa de deschide suficient de larg însă deschiderea este ceva mai mică astfel că introducerea în mașină a unei plapume s-a dovedit a fii ceva mai dificilă.

Înăuntru găsim tamburul de diamant sub semnătura Samsung, ce afirmă că îmbunătățește spălarea și eficiența rotațiilor protejând în același timp rufele.

La fel ca multe alte modele de top ale Samsung, WW80J6410CW utilizează un motor cu invertor ce promite o funcționare eficientă, fără zgomot și longevivă. Samsung fiind destul de încrezătoare în acest sistem, oferind o garanție standard de cinci ani.

 

Cât de zgomotoasă este Samsung WW80J6410CW

Cu un motor cu invertor digital și ușa dublă, WW80J6410CW nu va fii niciodată foarte zgomotoasă. Acest tip de motor este în mod normal unul mai puțin zgomotos decât cele tradiționale iar ușa dublă face ca și sunetul apei să fie redus.

În urma testelor noastre am măsurat 52 dB ca medie a unui ciclu de spălare (încărcare de 40%), având câteva minute cu un maxim de 54 dB, făcând din cei 53 dB afirmați de producător o afirmație corectă.

Am măsurat zgomotul la un maxim de 1400 de rotații de mai multe ori deoarece rezultatul era mereu sub cei 74 dB specficați pe etichetă. Diferența de decibeli este semnificativă din punct de vedere al zgomotului facând din WW80J6410CW un foarte bun performer. Doar câteva mașini de lux fiind mai silențioase.

 

Programe și opțiuni la Samsung WW80J6410CW

Este o mașină foarte versatilă –  având 14 programe și 8 opțiune de spălare. Programele cheie, poziționate deasupra pentru un acces ușor sunt: Cotton, Super Eco și Super Speed – adică modurile pentru o încărcare normală, costuri reduse și durată scăzută.

Masina de spalat Samsung EcoBubble™ WW80J6410CW - ProgrameProgramul Super Eco se bazează pe acțiunea Samsung EcoBubble™ de a spăla pâna la 4 kg de rufe, permițându-i programului să funcționeze la o temperatură mult mai joasă pentru această „jumătate” de încărcătură. Aceasta s-a dovedit a fii un ciclu de spălare eficient pentru o încărcătură mai mică și utilizează aproximativ jumătate din energia unui încărcături cu programul Cotton spălată la 40 grade.

Programul Super Speed are rolul de a spăla eficient și rapid, reușind să spele până la 5 kg de rufe în sub o oră. Pentru o spălare rapidă a unui încărcături reduse (până la 2 kg) există alte doua programe, cu durată de 30 min. respectiv 15 min.

Sinteticele, lâna și denim-ul au programe dedicate, de asemenea, există programe pentru lenjeria de pat, pentru rufele nou-născuților (temperaturi mai mari și clătiri extra), rufele negre sau rufelor utilizate în exterior (echipamente sportive).

 

Cât de bine spală Samsung WW80J6410CW

Samsung WW80J6410CW a fost supusă unui ciclu obișnuit de testare cu o încărcătură plină la 40 grade, o jumătate de încărcătură de rufe obișnuite la 40 grade și la jumătate de încărcătură Super-Eco.

Masina de spalat Samsung EcoBubble™ WW80J6410CWMașina a fost încărcată cu rufe mixte și un material de testare pătat cu ketchup uscat, suc, cafea, sânge, vin roșu și ulei de motor.

La fel ca toate mașinile de spălat Samsung EcoBubble™ pe care le-am testat, performanța de spălare a fost extraordinară. Materialul de testare a fost spălat complet de cele 5 pete organice iar pata de ulei a fost redusă la o umbră vagă.

 

Costurile de funcționare la Samsung WW80J6410CW

Cu tehnologia Ecobubble și rating-ul energetic A+++ nu este o surpriză că această mașina nu contribuie semnificativ la factura.

Încărcătura obișnuită de bumbac a utilizat o medie de 1.00 KWh de electricitate. În același timp, utilizarea apei a fost ușor mai crescută decât a altor mașini din clasa sa, aproximativ  87-96 litri. La un încărcare pe jumătate s-au obținut rezultate de spălare la fel însă cu utilizarea a 60-70% din apă și electricitatea unei încărcături complete. Ca durată, ciclul s-a finalizat în puțin sub 2 h.

 

Masina de spalat Samsung WW80J6410CW

CUPRINS

Samsung WW80J6410CW nu este o mașină de buget însă are un preț decent pentru o mașină de spălat cu o garanței de 5 ani. Deși consumul general de apă este ușor crescut și ciclurile de spălar ceva mai lungi, oferă o eficiență a energiei grozavă (în special utilizând Super Eco), o bună uscare și performanțe de spălare deosebite.

Stiri

Samsung Galaxy Watch 4 și Watch Active 4 posibil să apară în curând

Samsung este permanent ocupat să lucreze la smartphone-uri noi, de la proiecte la dezvoltare, până la lansare și apoi la marketing, dar...

Samsung S Pen poate ajunge și în seria mid-range Galaxy A

Samsung ar putea oferi asistență S Pen pentru viitoarele Galaxy A52 5G și A72 5G, alături de o serie de alte funcții...

Samsung ISOCELL 2.0 pentru viitoarele camere de smartphone-uri

Smartphone-urile noastre sunt dispozitive incredibile - compacte și capabile să îndeplinească o mare varietate de funcții la standarde foarte ridicate. Cel mai...

Samsung Galaxy A71 4G actualizat cu Android 11 și One UI 3.1

Samsung și-a îmbunătățit sistemul de actualizare a software-ului cu pași mari în ultimii doi ani. Acum câțiva ani la compania Samsung era...

Samsung și Mastercard lansează un card biometric cu senzor de amprentă

Samsung și Mastercard au anunțat o nouă colaborare strategică în scopul dezvoltării unui Samsung Card cu un scaner de amprentă încorporat, pentru...

Samsung Galaxy Tab A7 Lite certificată de Bluetooth, lansare iminentă

Am scris recent despre două viitoare tablete Samsung Galaxy Tab A7 Lite și Galaxy Tab S7 Lite. Tot mai multe informații încep...

Samsung pe locul trei pe piața ceasurilor inteligente în 2020

Samsung Electronics Co. a fost al treilea cel mai mare furnizor de ceasuri inteligente din lume anul trecut. Datele au fost publicate...