Samsung Galaxy A8 (2018) – Preț, Păreri și Specificații

3146
Samsung Galaxy A8 - 2018 – Pret Pareri si Specificatii

Samsung Galaxy A8 (2018) este un telefon din partea superioară a gamei mid-range de la Samsung. Dar cu designul de sticlă și metal, similar smartphone-urilor Samsung din gama high-end, Galaxy A8 nu greșim deloc dacă afirmăm, se apropie foarte mult de Samsung Galaxy S8.

Lista similitudinilor include un afișaj Infinity Display Super AMOLED și o baterie de 3.000 mAh. De asemenea și interfața Samsung Experience și senzorul de amprentă pe spate sunt câteva dintre caracteristicile care arată relația strânsă dintre Galaxy A8 (2018) și Galaxy S8. Există chiar un upgrade notabil la camera selfie – modelul A8 vine acum cu o cameră dublă în față cu o varietate de efecte, inclusiv fotografii portret cu fundal foarte bun.

Dar, în interior, Galaxy A8 este un telefon din gama de mijloc, cu un procesor diferit și o cameră diferită. Automat nici performanțele sale nu se apropie de Galaxy S8.

În tot și în toate Galaxy A8 nu pare a fi un urmaș a unui telefon din gama A.

Ce primim în cutie cu Samsung Galaxy A8?

 • Telefonul Samsung Galaxy A8 2018.
 • Manual de utilizare.
 • Încărcător de perete rapid adaptabil.
 • USB-C la cablul USB standard.
 • Căști intraauriculare (alb, cu mufă de 3,5 mm).
 • Cheiță de ejectare a cartelei SIM.

Samsung Galaxy A8 – Design

Chiar dacă Galaxy A8 nu arată atât de futurist ca Galaxy S8, materialele din care este făcut sunt premium și se simte plăcut când este ținut în mână. Primul lucru pe care îl observați în legătură cu modelul A8 este că acesta are marginile mai mari, distrugând impresia unui design real, de la margine la margine. Galaxy A8 se simte, de asemenea, mult mai mare, în ciuda faptului că este doar cu puțin mai gros și mai lat decât S8. La greutate diferența nu mai este chiar atât de mică. Galaxy A8 (2018) are 172 g, în timp ce Galaxy S8 este mult mai ușor, are 152 g.

Ca materiale, A8 este fabricat din sticlă și metal. Sticla este Corning Gorilla Glass 5, cea mai recentă și cea mai durabilă din serie, în timp ce metalul este din aluminiu din seria 7000 cu finisaj mat, spre deosebire de cel de pe Galaxy S8 lucios. Credem că este o alegere în primul rând practică, pe de o parte, arată excelent atunci când este curat, iar pe de alta, este parcă un magnet pentru amprente, asa ca … depinde de tine. Această combinație de sticlă și metal pe Galaxy A8 parcă nu este totuși așa de alunecoasă ca la alte telefoane mobile. Un lucru pe care trebuie să-l țineți minte: cu sticla ne este de joacă și recomandăm să protejați telefonul cu o husă.

Samsung Galaxy A8 (2018) certificat IP68 pentru rezistență la apă și praf

Butoanele de pe laturi sunt realizate din metal, sunt frumoase și fac clik ușor când apăsați, în timp ce difuzorul este pe partea dreaptă (la fel ca în seria Galaxy A de anul trecut). În partea de jos, aveți un port USB-C pentru încărcare și o mufă pentru căști. A8 are și o rezistență la apă IP68, ceea ce înseamnă că va supraviețui unei scurte scufundări în apă. Oficial rezistă până la 30 de minute scufundat în apă curată la o adâncime de 5 metri.

Schimbarea mare la spate este plasarea cititorului de amprente. Scanerul de amprente este poziționat diferit față de Galaxy S8 – unde a fost criticat de multă lume – Samsung a ascultat și a mutat cititorul de amprente a lui Galaxy A8 sub cameră. Nu este locul ideal, încă este prea aproape de cameră, dar este mult mai bine decât pe S8.

Samsung Galaxy A8 – Afişaj

Modelul A8 este dotat cu un display luminos și viu Super AMOLED de 5,6 inch, care arată excelent în culorile luxuriante și negru. Samsung numește acest afișaj”Infinity Display”, numele de marketing pentru afișajele sale mai înalte și mai înguste. Are un raport de aspect de 18,5: 9 iar ecranul nu este cu marginile laterale curbate, este plat. Este și ceva ce nu ne place la acest ecran, ramele sunt ceva mai groase și acest lucru strică puțin din frumusețea ecranului.

În ceea ce privește specificațiile și performanța, acest afișaj este foarte bun. Atinge un nivel de luminozitate de vârf aproape la fel ca Galaxy S8. Astfel puteți vedea cu ușurință în aer liber, sub lumina puternică a soarelui, și luminozitatea scade la cel mai scăzut nivel pe timp de noapte, ceea ce înseamnă că este mai ușor pentru ochi pentru „păsările de noapte”.

Reprezentarea culorilor nu este la fel de bună ca pe Galaxy S8. Albul este ușor mai diferit, culorile în ansamblu nu sunt perfect echilibrate, dar sunt frumoase. Ca în cazul tuturor afișajelor Samsung AMOLED, puteți alege diferite moduri de culoare în Setări > Afișaj. Modul implicit Adaptive produce culori vii, luxuriante, suprasaturate, dar dacă nu îți place acest aspect, poți să-l tonifici folosind ecranul în alte  moduri. Modul de bază este cel care se apropie cel mai mult de standardul sRGB pe care doriți să îl utilizați dacă doriți culori cu precizie exactă.

Aveți, de asemenea, funcția Always on Display pe A8. Consumă puțin din baterie, deci vă recomandăm să configurați această caracteristică. Ar fi o idee bună să o lăsați să se oprească automat în timpul nopții. Puteți face acest lucru în Setări cu ușurință.

Samsung Galaxy A8 – Interfață și funcționalitate

În fiecare an cu telefoanele Samsung, ne uităm la noua interfața cu utilizatorul Samsung Experience și spunem același lucru: arată bine, dar nu funcționează suficient de bine! Blestemul TouchWiz continuă generația după generație, iar telefoanele Samsung parcă se bâlbâie puțin, nu atât de mult încât să distragă experiența, este vizibil puțin.

Cu Samsung Experience 8.5 pe Galaxy A8 2018, lucrurile s-au îmbunătățit! În folosirea zilnică Galaxy A8 face multe lucruri mai repede decât Galaxy S8, care are un procesor mai puternic.

În afară de aceasta, Galaxy A8 (2018) funcționează cu Android 7 Nougat, ceea ce este o rușine pentru un telefon de la începutul anului 2018. O actualizare a Android 8 Oreo este totuși planificată și ar trebui să ajungă în perioada următoare.

Pentru toate celelalte, Samsung Experience este o interfață de utilizare cunoscută. Pictogramele inconfundabile colorate, sertarul de aplicații cu glisare, meniul de setări bine segmentat, opțiunile de selectare a temelor și personalizarea sunt toate aici. Sunt disponibile, de asemenea, funcții de utilizator de tip power-up, cum ar fi multitasking-ul cu ecran separat, securitatea KNOX și Secure Folder.

Samsung Galaxy A8 – Procesor, performanță și memorie

Un procesor de la mijlocul gamei, Samsung Exynos 7885 și doar 32 GB de stocare la bord se află pe Galaxy A8. Acesta este un bun procesor pentru gama mid-range, dar este departe de Snapdragon 835 în termeni de performanță. Exynos 7885 este construit cu tehnologia de 14nm LPP FinFET, care ne asigură că nu consumă prea multă energie. Are două nuclee puternice Cortex A73 care rulează până la 2,2 GHz și 6x Cortex A53 de până la 1,6 GHz. Are performanțele bune în sarcinile de zi cu zi, dar acest cip nu rupe înregistrările pe Geekbench. Acesta nu este un telefon pentru jucătorii care vor să atingă performanțe mari la jocuri.

Galaxy A8 (2018) are 4 GB de memorie RAM și 32 GB de stocare (sigur vor exista mai multe modele pe diferite piețe). Aveți pe A8 un slot pentru cartele microSD pentru a extinde spațiul de stocare de la bord. Doar 32 GB de stocare pare prea puțin comparativ cu telefoanele actuale. Destul de multe dispozitive mai accesibile vin cu 64 GB.

Galaxy A8 are conectivitate LTE 4G cu suport pentru o mulțime de benzi, astfel încât să puteți călători în cea mai mare parte a lumii în timp ce obțineți conexiune LTE bună. Conform PhoneArena, aceste benzi vor acoperi practic toți operatorii europeni și internaționali de telefonie mobilă.

Smartphone-ul A8 (2018) este un telefon Dual SIM și dispune de suport Dual SIM adevărat, ceea ce înseamnă că puteți utiliza simultan două cartele SIM și o cartelă microSD (în loc de slotul hibrid popular pe care îl vedem în aceste zile). Alte opțiuni de conectivitate includ GPS, Wi-Fi și Bluetooth 5.0, precum și suport pentru NFC și Samsung Pay.

Samsung Galaxy A8 – Camere foto

Galaxy A8 (2018) arată asemănător cu Samsung Galaxy S8 și costă mai puțin. Dar are oare aceeași cameră fantastică ca telefonul emblematic S8? Răspunsul scurt este „nu, nu are”. Dar mai întâi trebuie să începem cu specificațiile: modelul A8 are o cameră spate de 16 MP cu diafragma f /1,7. În față există o cameră dublă formată din una de 16 MP și una de 8 MP.

Aplicația aparatului foto este în stilul caracteristic Samsung. Puteți să o lansați rapid făcând dublu clic pe butonul de pornire. Puteți glisa în sus și în jos pentru a comuta între camerele din față și din spate. Se pot aplica diferite filtre și aveți un mod Pro cu setări manuale, Panorama, Hyperlapse, dar puteți descărca mai multe. Puteți să măriți și micșorați cu ușurință prin glisarea butonului de declanșare în sus și în jos, o chestie elegantă. Butonul roșu de sub declanșator este pentru înregistrare video, dar nu există nicio modalitate de previzualizare a compoziției video.

Galaxy A8 face fotografii foarte bune. În medii luminoase, diferența dintre A8 (2018) și Galaxy S8 nu este atât de mare, dar este vizibilă. Acesta se reduce la intervalul dinamic, luminozitatea generală și echilibrul culorilor din fotografii. Poate supraexpune uneori fotografiile dar nu este întotdeauna sesizabil. Nu există foarte multe artificii pentru fotografii, albul ar mai necesita reglat pentru un alb mai pur. Dar Galaxy A8 este foarte bun în lumina zilei.

Galaxy A8 (2018) este foarte bun în departamentul foto frontal

Din păcate, modelul Galaxy A8 (2018) nu excelează la fotografiile pe timp de noapte. Este departe de imaginile fantastice realizate de Galaxy S8. Fotografiile făcute noaptea cu A8 devin neclare, adesea supraexpuse și lipsesc unele detalii. Dar când vine vorba de autoportrete aici Galaxy A8 2018 strălucește cu adevarat. Efectul de fundal cu „Live Focus” este minunat și face ca autoportretele să fie memorabile, identice cu realitatea. Puteți ajusta nivelul de estompare a fundalului, detaliile sunt abundente și, cu siguranță este unul dintre cele mai bune departamente foto față.

A8 poate înregistra doar 1080p video la 30 de cadre pe secundă, în timp ce majoritatea rivalilor din aceeași gamă de prețuri pot filma 4K video cu mult mai multe detalii. Aceasta este una dintre cele mai slabe părți ale camerei. Videoclipurile de 1080p nu arată rău, însă, deoarece camera lui A8 are stabilizarea optică a imaginii (IOS).

Samsung Galaxy A8 – Alte aplicații

Calitatea difuzoarelor este aproximativă: nici prea-prea, nici foarte-foarte. Nu este la nivelul seriei Galaxy S dar este suficient de puternic ca să nu fie dezamăgitor. Galaxy A8 are un singur difuzor, poziționat lateral. Din fericire, există și o mufă pentru căști și vă puteți bucura de un sunet bun cu setul de căștile existente. De asemenea, telefonul acceptă Bluetooth 5.0, dar nu are suportul codecului AptX HD pe care unele telefoane recente de ultimă generație îl au pentru transmisia audio de înaltă rezoluție prin Bluetooth. Calitatea apelurilor este bună pe Galaxy A8 2018. Este ușor de recunoscut tonul natural al vocii apelantului în cască și sunetul este de o calitate suficientă și destul de puternic.

Samsung Galaxy A8 – Durata de viata a bateriei

Acumulatorul pe Galaxy A8 va dura o zi, chiar mai mult. Smartphone-ul are o baterie de 3.000 mAh, de aceeași capacitate cu cel de pe Galaxy S8 și aproximativ în media altor telefoane mid-range. Nu veți avea probleme o zi întreagă, poate chiar mai mult, dar cu siguranță nu este un telefon care să va țină două zile. Este posibil, dacă nu folosiți foarte mult telefonul dar, aici totul este relativ.

O bilă albă primește pentru că are un încărcător rapid din cutie și se reîncarcă în foarte puțin timp. Într-o oră și 30 de minute este încărcat. Galaxy A8 nu are încărcare wireless.

Samsung Galaxy A8 – Conectivitate

Am specificat mai sus că este un smartphone Dual SIM. Are deasemenea Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot. Conectivitate Bluetooth 5.0, A2DP iar sistemele de poziționare globală cele mai importante sunt acolo, chiar dacă lipsește Galileo. A-GPS, GLONASS, BDS sunt incluse pe A8. Un radio FM iar pentru încărcare un USB Tip C reversibil, aveți la dispoziție. În concluzie este mai mult decât suficient pentru un Galaxy mid-range.

Samsung Galaxy A8 – Dimensiuni și greutate

Cu dimensiunile de 149,2 x 70,6 x 8,4 mm și o greutate de 172 g este un telefon puțin mai mare decât suntem obișnuiți. Este totuși în trendul general din aceste zile, iar unii utilizatori îl pot considera mare în timp ce alții mic.

Samsung Galaxy A8 – Senzori

În ton cu alte smartphone-uri din gama mijlocie de specificații și prețuri avem senzorii de strictă utilitate pe Galaxy A8. Sunt acolo un senzor de amprentă, montat pe spate, un accelerometru, un giroscop și un senzor de proximitate. Pentru cei cărora le place să călătorească în necunoscut există pe A8 și o busolă dar și un barometru. ANT+, un protocol de comunicație fără fir care operează pe banda de frecvență de 2,4 GHz este acolo. ANT+ conceptual, este similar tehnologiei Bluetooth Low Energy, dar este orientat spre senzori.

Samsung Galaxy A8 – Indicele SAR

Ca întotdeauna atingem și acest subiect SAR – Specific absorption rate, rata specifică de absorție. Este foarte importantă, practic este vorba despre radiațiile emise de telefon și absorbite de corpul nostru. În Uniunea Europeană cantitatea maximă de radiații emise, permisă de legislație, este de 2 W/kg. Galaxy A8 (2018) are scoruri foarte bune la fel ca toate telefoanele Samsung, 0,24 W/kg pentru cap și 1,25 W/kg pentru corp.

PRO

 • Ecran Super AMOLED și Samsung Experience
 • Un telefon cu adevărat Dual SIM
 • Calitate bună a camerei în lumina zilei
 • Camere frontale excelente

CONTRA

 • Calitate slabă a înregistrării video, nu 4K
 • Nu are Android Oreo
 • Nu excelează la fotografiile de noapte
 • Puțină memorie internă, doar 32 GB

Samsung Galaxy A8 (2018) Sumar specificații:

 • Display – 5,6 inch Super AMOLED, 1080 x 2220 pixels, ~75,6% raport corp/ecran, 18,5: 9 raport de aspect, Corning Gorilla Glass 5, Always-on display.
 • Software – Exynos 7885, sistem de operare Android 7.1.1 (Nougat), upgradabil la Android 9.0 Pie.
 • Memorie – 4 GB de RAM, 32 GB stocare, extensibilă cu microSD până la 256 GB.
 • Baterie – Li-Ion 3.000 mAh, încărcare rapidă de 18W.
 • Camere foto – La spate 16 MP, f / 1,7, Camere față 16 MP, f / 1,9 și 8 MP, f / 1.9.
 • Dimensiuni și greutate – 149,2 x 70,6 x 8,4 mm, greutate 172 grame.
 • Conectivitate – Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot / Bluetooth 5.0, A2DP, EDR, LE / A-GPS, GLONASS, BDS / USB 2.0, Type-C 1.0.
 • Senzori – Scaner amprente, accelerometru, senzor de proximitate, giroscop, busolă, barometru.
 • Culori – Black, Orchid grey, Gold, Blue
 • Certificare – IP68 rezistență la apă și praf.
 • SAR – Cap: 0,24 W/kg W / Kg; Corp: 1,25 W / Kg.
REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung Galaxy A8 (2018)
samsung-galaxy-a8-2018Un telefon bun pentru prețul la care se găsește pe piață, dar este puțin supraevaluat. Chiar dacă are un "Afișaj Infinity", ies puțin în evidență marginile laterale și cele de sus și jos. Nu are aspectul futurist al modelului S8. Dacă dual-camera din față face toți banii, camera principală nu este la același nivel, mai ales noaptea, și nu înregistrează video 4K. Ca performantă și procesor este un bun smartphone din gama mijlocie. Cu doar 32 GB de stocare prețul este mare, raportat la alte telefoane similare care au stocarea dublă. Da, merită cumpărat și pentru interfața Samsung Experience cu multe funcții utile iar ecranul Super AMOLED de pe acest telefon are culori vii interesante.