Acasă Smartphones Samsung Galaxy J2 (2016) – Preț, Păreri și Specificații

Samsung Galaxy J2 (2016) – Preț, Păreri și Specificații

Va aduceți aminte de Galaxy J2? Probabil nu, dar nu e o problemă. :)

Lansat anul trecut drept cel mai ieftin dispozitiv din linia Galaxy J, J2 a încercat să-și câștige faima prin ecranul său Super AMOLED. În afara acestuia, hardware-ul era neimpresionant, drept consecință J2 dispărând rapid din atenție.

Galaxy J2 (2016) este încercarea lui Samsung de a rămâne relevant în segmentul de buget, extrem de competitiv pe unele piețe regionale, compania sperând că noile tehnologii folosite vor atrage cumpărătorii.

 

Designul lui Galaxy J2 (2016)

Samsung a făcut un upgrade destul de semnificativ de la aspectul lui J2, astfel încât noua versiune nu mai seamănă deloc cu predecesorul său.

Dimensiunea ecranul a fost mărită la 5 inch (de la 4.7 inch), crescând astfel și dimensiunile telefonului. Aspectul general privit din față nu este diferit față de alte dispozitive de buget Samsung, însă spatele este locul unde au intervenit schimbări majore.

Țineți minte linile ce treceau pe lateralele lui Galaxy Note 3? Ei bine, Galaxy J2 (2016) are o textură similară de-a lungul lateralelor capacului posterior, acestea continuându-și traiectul spre mijlocul său sub cameră, difuzor și flash-ul LED.

Pe aceste linii a fost imprimat logo-ul Samsung. Acest design face acest dispozitiv diferit de orice al telefon Samsung produs vreodată.

samsung-galaxy-j2-2016-albastru-si-gri

Bineînțeles, inelul de notificări Smart Glow din jurul camerei este principala atracție, îndepărtând design-ul lui J2 (2016) și mai mult de oricare altul. Din păcate, inelul nu a fost prea bine creat – este mult prea mare și deranjant.

Celelalte elemente de design sunt standard pentru Samsung – un buton Home flancat de butoanele Back și Recent Apps pe anterior, un port microUSB pe marginea inferioară, un jack pentru căști pe marginea superioară și butoanele de volum și butonul Power pe laterale.

Galaxy J2 (2016) este primul telefon de buget lansat în argintiu și asta îi dă telefonului un aspect mai premium decât este. Nu oferă o senzație deosebită în mână datorită construcției din plastic, însă nici una de produs ieftin.

samsung-galaxy-j2-2016-auriu-poza-profil

Din pacate Samsung a renunțat la textura moale a capacului posterior a versiunii originale ce i-ar fi îmbunătățit atât ergonomia cât și senzația din mână.

 

Display-ul lui Galaxy J2 (2016)

Display-ul Super AMOLED al lui Galaxy J2 a fost cel mai bun element al telefonului și continuă să fie și pentru J2 (2016). Rezoluția a fost crescută de la qHD la 720p, însă datorită display-ului mai mare cu 0.3 inch, creșterea rezoluției nu aduce o experiență de vizualizare mult mai bună.

Însă în afara acestui aspect, display-ul este destul de bun. Negru profund, contrast crescut și unghiuri largi de vizualizare, toate acestea facând parte din beneficiile unui display Super AMOLED.

samsung-galaxy-j2-2016-auriu-poza-fata

Nivelele de luminozitatea sunt bune, existând și un mod Outdoor pentru creșterea lizibilității în condițiile unei zile însorite.

La fel ca la alte telefoane de buget Samsung, nu există un senzor de lumină ambientală. Samsung îți permite totuși să modifici modul display-ului, la fel ca la telefoane mai scumpe.

Există modurile Adaptative Display, AMOLED Cinema, AMOLED Photo și Basic, acesta din urmă fiind cel mai natural.

Am întâmpinat câteva probleme cu răspunsul touchscreen-ului în special la utilizarea tastaturii în scrierea textelor. Sperăm că un update pentru software va remedia aceaste probleme.

 

Smart Glow la Galaxy J2 (2016)

Prin acest element nou, Samsung dorește ca utilizatorii să aibă un mod cool de notificare, însă din start această idee pornește prost deoarece Smart Glow este localizat pe spatele telefonului.

O dată ce poți trece peste acest aspect, Smart Glow este unic în sensul că poate fi personalizat mai bine decât obișnuitul LED de notificări.

smart-glow-la-galaxy-j2-2016
Din păcate, Smart Glow nu poate fi activat pentru toate aplicațiile și notificările. Poți să îl folosești doar pentru 4 aplicații sau contacte (un total de 4 nu, nu câteva 4 de fiecare).

Smart Glow te atenționează când bateria este scăzută, datele se apropie de limita stabilită sau când memoria internă este aproape plină. Poate cea mai utilă funcție a sa este legată de captura unui selfie cu camera principală. Atunci când îți localizează fața, inelul se aprinde, atunci când ești doar parțial focalizat, inelul se aprinde parțial.

După cum am menționat înainte, inelul este puțin prea mare și unii l-ar putea considera urât atunci când se aprinde. Mai mult, pentru utilizatorii care nu obișnuiesc să își țină telefonul cu fața în jos, este inutil.

Poate amplasarea lui în jurul butonul Home ar fi fost mai bună deși cred că ar fi afectat și mai mult aspectul telefonului.

 

Camera lui Galaxy J2 (2016)

Galaxy J2 (2016) vine cu un upgrade considerabil la acest departament. A înlocuit camerele de 5 MP și respectiv 2 MP cu o cameră principală de 8 MP și una frontală de 5 MP.

Camera de 8 MP nu este extrem de interesantă însă cea frontală de 5 MP este cea ce compania oferă pentru telefoanele sale premium.

samsung-galaxy-j2-2016-auriu-poza-spate

Camera principală nu poate captura prea multe detalii indiferent de condițiile de captură, deși în lumină bună noise-ul este minim iar imaginile arată bine dacă nu le mărești. În condiții proaste, pozele sunt slabe, problemă comună la toate telefoanele Samsung de buget. Focusarea este înceată în condiții de lumină slabă.

La fel ca și în cazul lui J2, camera frontală a lui J2 (2016) oferă o performanță mai bună în ciuda rezoluție mai slabe. Are un nivel de detalii aproape similar cu cea principală. Nu e mare lucru, însă dacă nu mărești imaginea, selfie-urile arată destul de bine atât timp cât lumina este bună.

Există un gest pentru captura selfie-urilor – menținerea palmei în fața camerei pentru câteva secunde.

Aplicația camerei poate fi deschisă prin apăsarea dublă a butonului Home, o funcție prezentă aproape la orice dispozitiv Samsung ce a fost lansat anul acesta. Din punct de vedere al modurilor de captură disponibile, există Panorama, Pro, Beauty face, Rear cam selfie și Sports.

Nu există HDR iar modul Pro cuprinde doar funcțiile de bază ce permit setarea balansului de alb și expunerea.

 

Software-url pe Galaxy J2 (2016)

Galaxy J2 (2016) rulează Android 6.0.1 Marshmallow având ultima versiune a interfeței Samsung, TouchWiz.

La fel ca alte dispozitive Galaxy J, există câteva funcții exclusive ce nu sunt disponibile la alte serii Samsung. Modul S Bike, ce a debut la Galaxy J3 și apoi a fost introdus și la J5 și J7.

De asemenea există Ultra Data Saving Mode, ce este practic aplicația Opera Max și comprimă toate datele de intrare și ieșire. Pentru J2 (2016), această funcție a fost upgradată pentru a comprima datele prin Wi-Fi și streaming-ul de muzică.

samsung-galaxy-j2-2016-auriu

De asemenea, J2 (2016) introduce Smart Notifier. Această funcție clasifică notificările ca Priority, Utility și Social.

J2 (2016) vine preinstalat cu aplicații Microsoft precum Word, Skype și OneNote. Sunt suportate de asemenea și temele, deși ai posibilitatea să alegi doar între 4 variante și nu există opțiunea de a descărca altele.

O altă funcție pe care Samsung a adăugat-o la J2 (2016) este un shortcut pentru ecranul de blocare ce permite accesul rapid la diferite unelte. Acesta se găsește între cele două shortcut-uri de pe ecranul de blocare – un swipe la nivelul său oferă acces la calculator, lanternă, radio FM și un mod oglindă pentru camera frontală.

 

Performanța Galaxy J2 (2016)

Galaxy J2 (2016) este alimentat de un procesor quad-core Spreadtrum la 1.5 GHz asociat cu 1.5 GB de RAM. Nu pare să fie suficient și chiar așa e.

În loc să upgradeze hardware-ul, Samsung a introdus tehnologia numită Turbo Speed Technology, sau TST. Compania susține că a redus memoria ocupată de aplicațiile native, precum dialer-ul, mesageria și galeria.

TST închide activitățile din background după o vreme pentru a elibera memoria. Poate că sună interesant însă TST-ul poate funcția în ambele sensuri.

samsung-galaxy-j2-2016-tehnologia-tst

J2 (2016) nu a încetinit niciodată datorită închiderii activităților din background, aplicațiile s-au deschis rapid și chiar și navigarea în Chrome a fost fără probleme însă lucrurile simple precum animațiile sau trecerea de la o aplicație la altă s-a făcut greoi și sacadat.

Totuși, faptul că dispozitivul testat a avut o performanță bună în ciuda hardware-ului nu foarte grozav se poate datora și faptului că acesta nu avea instalată aproape nici o aplicație third-party.

 

Calitatea apelurilor și calitatea audio la Galaxy J2 (2016)

Calitatea audio la J2 (2016) nu este de 5 stele. Difuzorul de ureche nu este suficient de tare nici măcar în condiții de liniște iar recepția de rețea pare să interfereze și ea cu calitatea apelurilor.

Difuzorul posterior este unul de bază iar căștile asociate nu sunt nici ele prea grozave.

 

Capacitatea bateriei la Galaxy J2 (2016)

Galaxy J2 (2016) are o baterie de 2600 mAh, cu 600 mAh mai mult decât J2.

Dispozitivul reușește să reziste o zi întreagă, însă cu o utilizare medie ce include citirea câtorva mail-uri, puțin Instagram, Facebook, WhatsApp și browsing în Chrome.

La o utilizare intensă s-au obținut doar 3.5–4 ore, mult mai puțin decât la celelalte modele ale seriei J.

Aceste cifre au fost obținute cu un model Single SIM și bănuiesc că la introducerea unui alt SIM, anduranța se reduce și mai mult.

Încărcarea durează puțin peste 2 ore – un timp cam lung pentru un telefon în era încărcării rapide, însă ceva normal pentru un telefon de buget.

 

Plusuri la Galaxy J2 (2016)
  • Display bun;
  • Smart Glow foarte personalizabil;
  • Design diferit față de alte dispozitive de buget;
  • O capacitate bună a bateriei;
  • Performanță bună în majoritatea timpului.
Minusuri la Galaxy J2 (2016)
  • Camere mediocre;
  • Memorie internă mică;
  • Utilitatea limitată a lui Smart Glow;
  • Calitate medie a apelurilor.
Samsung Galaxy J2 (2016)

CUPRINS

La o utilizare de bază, telefonul funcționează destul de bine iar tehnologia TST pare să își facă treabă menținând o performanță stabilă. Există momente de sacadare însă nu vei avea niciodată senzația că J2 (2016) este un dispozitiv de buget cu un procesor mai puțin performant și memorie puțină. Display-ul este de asemenea bun, iar design-ul este diferit de cel obișnuit Samsung.

Stiri

Samsung a lansat Galaxy Watch 4 Classic Thom Browne Edition

După dezvăluirea edițiilor Thom Browne ale Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 luna trecută, Samsung a anunțat Galaxy Watch...

Seria Galaxy Watch 4 actualizată, stabilitatea și funcționarea îmbunătățite

O nouă actualizare pentru modelele din seria Samsung Galaxy Watch 4 este acum disponibilă în mai multe țări din Europa. Actualizarea îmbunătățește...

Galaxy S22 Ultra ar putea veni și într-o culoare atrăgătoare – roșu închis

Chiar dacă suntem la câteva luni distanță de lansarea seriei Galaxy S22, mai multe lucruri despre aceasta au fost deja dezvăluite. Am...

Apelurile video Google Duo disponibile pe Samsung Smart TV

Samsung a anunțat disponibilitatea Google Duo pe noile televizoare Samsung Neo QLED și QLED. Acest lucru facilitează efectuarea apelurilor video cu cea...

Samsung Electronics a primit 48 de premii la IDEA 2021

Samsung a anunțat ieri că a primit 48 de premii la IDEA 2021 acordate de Industrial Designers Society of America. Printre acestea sunt...

Samsung Galaxy S21 FE o „rara avis”, doar 10.000 de telefoane produse

Înainte ca Samsung să lanseze următoarea serie Galaxy S22, fanii și toți utilizatorii de telefoane mobile așteaptă pe Galaxy S21 FE. Ediția...

Google Pay disponibil pe telefoanele Samsung și pe seria Galaxy Watch 4

Google Pay poate fi folosit de luna aceasta pentru telefoanele Samsung pentru a realiza plăți contactless. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația...