Acasă Smartphones Samsung Galaxy J3 (2016) – Preț, Păreri și Specificații

Samsung Galaxy J3 (2016) – Preț, Păreri și Specificații

Seria J a lui Samsung a fost refăcută complet iar eticheta 2016 din numele modelului implică update-uri semnificative – deși subtile totuși, cea ce e de înțeles. Până la urmă este totuși seria economică a companiei coreene. Însă această serie pare să fie suficient de importantă pentru Samsung cât să îi adauge și modele noi.

J3 2016 este ușor diferit față de rudele sale. J5 (2016) are un predecesor mai vechi cu un an, la fel și J7 (2016) și chiar și banalele J1 (2016) și J2 (2016). Fără un model de anul trecut, Samsung își îmbogățeste lista.

Seria J s-a dovedit a fii foarte populară printre utilizatorii de smartphone-uri ce nu doresc să risipească bani, atât de pe piețele în dezvoltare cât și din cele mature. Ce a reușit compania să acopere cu această serie este o gama completă de display-uri, aspect incredibil de important. Indiferent de preferințe, sigur o vei găsi la seria J. Toate având tehnologia Super AMOLED, de la cel mai mic display de 4.5 WVGA a lui J1 până la HD-ul de 5.5 a lui J7.

Cu toatea acestea, alocarea specificațiilor și performanța generală, precum și capacitatea bateriei nu este chiar uniformă de-a lungul seriei. Eficientul Exynos 7870 SoC din J7 (2016) este evident cel mai puternic procesor în timp ce restul seriei a primit procesoare precum Snapdragon 410 sau un Exynos de buget.

Totuși, Samsung Galaxy J3 2016 vine cu specificații destul de atractive. Primești un dispozitiv versatil și bine făcut, cu un display clar AMOLED, un procesor decent quad-core, 1.5 GB de RAM și o interfața TouchWiz surprinzător de bine optimizată.

 

Design-ul lui Galaxy J3 (2016)

Galaxy J3 are niște margini ceva mai groase decât J5 (2016) sau J7 (2016), însă Samsung a reușit să păstreze un aspect general consistent. Dispozitivul este destul de compact, având dimensiuni de 142.3 x 71 x 7.9 mm și cântărind 138 g.

Este important de precizat că în această greutate intră și bateria de 2600 mAh. Ba și mai mult, aceasta este accesibilă prin îndepărtarea capacului posterior, o funcție din ce în ce mai rară o dată cu trecerea la construcțiile unibody.

Galaxy J3 2016 are același design modernizat al rudelor sale mai mari și mai scumpe. Totuși, din punct de vedere al materialului folosit, este similar modelelor mai vechi, fiind construit în întregime din plastic. Însă, mulțumită tehnicilor inteligente de colorare, construcția are un aspect metalic. În plus față de acesta, micile detalii sunt preluate din design-ul liniei J.

Capacul posterior, spre deosebire de plasticul simplu de anul trecut a fost înlocuit cu unul ce imită metalul lustruit. Camera este ușor în relief, însă fără să deranjeze. Difuzorul principal și flash-ul LED sunt în poziția obișnuită, de o parte și de alta a camerei, reminiscențe ale vechiului design Samsung.

Anterior, Galaxy J3 (2016) nu se reține în a etala margini ușor supradimensionate însă totuși ok. Sub ecran se găsește tradiționalul buton Home, responsiv și cu un feedback plăcut. Este înconjurat de butoanele capacitive Task switcher la stânga și Back la dreapta. O apăsare dublă pe butonul Home va deschide camera.

Deasupra ecranului, este localizată camera frontală, la dreapta. Spre deosebire de J5 (2016) și J7 (2016), nu există un flash LED frontal, doar difuzorul de ureche și senzorul de proximitate. De asemenea, J3 nu prezintă un senzor de lumină ambientală, astfel că nivelul de luminozitae poate fi ajustat doar manual.

Pe marginea dreaptă găsim butonul Power iar pe cea stângă, butoanele de volum. Pe marginea de jos, se găsesc port-ul microUSB și microfonul principal. Sus, există un singur element, jack-ul de 3.5 mm pentru căști.

Îndepărtând capacul posterior, găsim bateria de 2.600 mAh precum și slot-urile pentru cardul microSIM și microSD.

Per general, Galaxy J3 2016 a reușit să își depășească bugetul din punct de vedere al aspectului și al calității construcției. Totul este bine finisat, închegat, oferind o senzație de siguranță. Distribuția greutății este ușor inegală, însă, se simte bine în mănă.

 

Display-ul lui Galaxy J3 (2016)

Samsung Galaxy J3 2016 este echipat cu un display de 5 inch, care, fie că îți place, fie că nu, pare să devină noul etalon. Întradevăr, seria J are și un model de 4.5 inch, însă J1 (2016) este chiar un model cât se poate de entry-level.

Ecranul este de tip Super AMOLED, ce este disponibil chiar și pentru telefoane de nivelul lui J3. Are o claritate plăcută (294 ppi), cu culori bogate și contrast superb – ecranul singur justificând prețul dispozitivului mai mare decât media, luând în considerare competitorii direcți.

Preferăm oricând contrastul excelent pe care îl oferă J3 2016 față de un LCD slab-mediu. În plus, cu o luminozitate de 331 nits, panel-ul este perfect adecvat chiar și în lumina puternică.

În modul Outdoor, display-ul devine și mai luminos, la 468 nits, asta însemnând că nu ar trebui să ai nici o problemă cu utilizarea lui J3 în nici o condiție. Un aspect ce tradează că este un telefon de buget este lipsa unui mod de ajustare automată a luminozității.

Din punct de vedere al reproducerii culorilor, ar fi naiv și inutil să ne așteptăm la o calibrare sRGB peste a unui telefon de buget. Totuși, își menține o medie delta E de 7.3.

Există și câteva moduri dintre care putem alege. Cele mai precise culori sunt în modul Basic, pe când modul AMOLED Cinema va duce la suprasaturarea lor. Varianta de mijloc o oferă modul AMOLED photo.

 

Conectivitatea lui Galaxy J3 (2016)

Într-un mod previzibil pentru Samsung, Galaxy J3 2016 este disponibil în două variante, single-SIM și dual-SIM. Merită să menționăm că alegând varianta dual-SIM nu va limita utilizarea unui card microSD, aceasta având slot separat – o altă caracteristică pierdută o data cu design-ul unibody.

Fiind important pentru conectivitate, să vorbim puțin despre situația chipset-urilor. Unele modele sunt alimentate de Spreadtrum SC8830 sau SC9830. Nu există practic nici o diferență de perfomanță, însă primul este doar 3G, iar ultimul suportă și 4G LTE. Dacă achiziționezi un model cu Exynos 3475, va avea de asemenea suport 4G, la fel ca și cel cu Snapdragon 410.

Bineînțeles, există Wi-Fi, însă operează doar în banda de 2.4 GHz, deci nu există suportă Wi-Fi ac. Există GPS cu A-GPS și BDS, Bluetooth v.4.1, și radio FM. Din păcate, față de J5 (2016) și J7 (2016) nu există NFC.

De asemenea merită menționat că J3 are doar un accelerometru și un senzor de proximitate. Magnetometrul și giroscopul lipsesc – ambele esențiale pentru anumite aplicații.

 

Bateria lui Galaxy J3 (2016)

J3 2016 este alimentat de o baterie de 2600 mAh și nu ne putem plânge de capacitatea ei, mai ales că este o baterie detașabilă. La teste, J3 a reușit un interval de 66 h, însă lasă mult de dorit la performanța bateriei pentru playback-ul video.

 

Interfața software pe Galaxy J3 (2016)

Spre deosebire de J5 (2016) și J7 (2016), Galaxy J3 (2016) rulează încă Android 5.1.1 Lollipop, la fel ca generațiile anterioare ale seriei J. Din acest punct de vedere, acest dispozitiv este ușor depășit și tot ce pot să spere utilizatorii săi este un update la Marshmallow. Însă, chiar și așa, tradiționalul TouchWiz reușește să mențină lucrurile consistente.

 

Performanța lui Galaxy J3 (2016)

Seria J nu a intenținat niciodată să uimească prin specificațiile sale și nici nu este locul unde să cauți un bun performer. Însă, deși Galaxy J7 (2016) stă chiar bine în acest departament, în special prin procesorul Exynos 7870 și într-o anumită măsură și J5 (2016) cu al său Snapdragon 410, Samsung a coborât mult nivelul după aceste modele.

Galaxy J3 2016 poate fi ales cu unul dintre următoarele chipset-uri: mai vechiul Exynos 3475 Quad, cu patru nuclee Cortex-A7, la o frecvență de 1.3 GHz, construit pe un proces de 28 nm sau unul din perechea Spreadtrum SC8830/SC9830, ce diferă doar prin modem, și au nuclee puțin mai rapide Cortex-A7 la 1.5 GHz.

Chipset-ul Exynos vine asociat cu un GPU Mali-T720, în timp ce ultimele vin asociate cu Mali-400, și după cum vă puteți imagina, ambele reușesc puține. Testele noastre au fost realizate cu modelul 4G Spreadtrum SC9830. Există zvonuri despre o versiune cu Snapdragon 410, însă nu putem confirma existența ei.

1.5 GB de RAM nu pot realiza mare lucru și deși Samsung a făcut o treaba excelentă în optimizarea lui TouchWiz ca să funcționeze fluid, performanța generală este dezamăgitoare. Este păcat, pe piață fiind disponibile multe oferte cu chipset-uri de buget pe care producători au reușit să le facă să ofere performanțe bune în același interval de preț.

Acestea fiind spuse, nu am recomanda Galaxy J3 (2016) sub nici o formă dacă intenționați să jucați jocuri. Bine, poate doar cele mai simple, dar nimic peste acestea.

Global, scorurile benchmark pentru Samsung Galaxy J3 2016 sunt slăbuțe, chiar pentru standardele entry-level. Chiar dacă se scade utilizabilitatea lui, nu este un dispozitiv pentru o performanță pe termen lung. În timp ce un Android proaspăt instalat, rulează fluid, fără blocaje, o dată cu trecerea timpul și instalarea de aplicații, situația nu va mai fi la fel de roz.

Gaming-ul este un nu de la început, cu excepția fanilor jocurilor 2D, însă chiar și așa vei întâmpina lag-uri din când în când.

 

Calitatea audio pe Galaxy J3 (2016)

Samsung Galaxy J3 2016 a început bine testul nostru. Telefonul a obținut scoruri excelente pentru calitate atunci când a fost conectat la un amplificator audio extern, având nivele de volum peste medie – mai bine decât ne-am fi așteptat.

Testul cu căștile a dezvăluit niște distorsiuni și crostalk stereo, însă nici una dintre ele foarte deranjante, deci putem spune că este un punct forte al acestui dispozitiv entry-level.

 

Camera pe Galaxy J3 (2016)

Galaxy J3 2016 are o cameră principală de doar 8 MP. Știm bine că doar megapixeli nu sunt un motiv de critică. După cum iPhone-urile pot confirma, 8 MP pot face multe, însă senzorul din entry-level-ul J3 2016 nu poate impresiona de nici un fel.

Totuși, cel puțin ca încercare de reconciliere, interfața camerei este destul de comună între telefoanele Samsung, Galaxy J3 2016 având chiar și modul Pro. Nu este la fel de avansat precum cel de la seria Galaxy S sau Galaxy Note. Tot ce primești sunt ajustări pentru ISO, compensarea expunerii și balans de alb, nimic pentru focalizare sau viteza de captură.

Din butonul Mode se pot accesa alte bunătăți precum Panorama, Continous shot, HDR, Sound & shot și încă alte câteva.

Din punct de vedere al calității, camera principală poate fi considerată decentă atât timp cât te limitezi la un display 720p. La vizualizarea pozelor pe un display mai mare, scoate în evidența rapid lipsa detaliilor. Culorile apar și ele șterse și un balans de alb greșit oferă ocazional pozelor un aspect decolorat.

Cel puțin aplicația camerei se deschide foarte repede prin utilizarea shortcut-ului universal Samsung – dubla apasare a butonului Home.

Spre deosebire de ruda mai mică, J3 2016 are HDR. Este un mod separat pe care va trebui să-l activezi și ce nu poate fi lăsat pe auto, însă asta este cea mai mică dintre probleme. Efectul produs este foarte subtil, aproape de neobservat.

Modul panorama este surprinzător de bun, fără nici un semn de lipire.

Camera frontală de 5 MP este, la fel ca cea principală, una potrivită, luând în considerare specificațiile. Nimic special, fără flash, pur și simplu o cameră pentru selfie-uri.

Să nu te aștepți la multe nici de la captura video a lui J3 2016. Din motive necunoscute, este limitată la o rezoluție de 720p, destul de ciudat, ținând cont că Spredtrum SC9830 poate suporta 1080p, potrivit specificațiilor. Poate fi o decizie de business, dar e păcat. Totuși, HD-ul e suficient pentru vizionare pe dispozitiv și pentru distribuirea în social media. Nu există stabilizare a imaginii, astfel că filmările cu mâna liberă sunt frecvent tremurate.

 

Concluziile esențiale despre Galaxy J3 (2016)
  • Construcție și finisaj bun, dispozitiv făcut să reziste, în ciuda materialul.
  • Display viu cu un contrast excelent și culori puternice. Rezoluția de 720p la o diagonală de 5 inch nu ar trebui să constituie o problemă ținând cont de prețul său
  • Dispozitivul poate fi cumpărăt cu diferite variante de chipset, destul de greu de urmărit. Spreadtrum SC8830 nu oferă suport 4G.
  • Bateria este adecvată cu o durată de 66 ore, însă chipset-ul de buget nu are un raport putere-eficiență bun luând în considerare dimensiunea ecranului și rezoluția. Playback-ul video este o activitate extrem de consumatoare.
  • Interfața Android de bază, îmbunătățită cu câteva funcții extra ale TouchWiz. Sistemul de operare rulează suprinzător de fluid.
  • Sunt disponibili pentru utilizator doar 3 GB de memorie internă, cea ce înseamnă că descărcarea a multor aplicații din magazinul Play va duce la probleme chiar și având la dispoziție un card microSD. Din fericire, aceasta are un slot dedicat, și nu unul pe care trebuie să îl împartă cu un SIM secundar.
  • Performanță dezamăgitoare pentru standardele din 2016. Gaming-ul nu este punctul forte al telefonului.
  • Difuzorul este destul de încet, obținând un scor sub medie la testele noastre.
  • Camera de 8 MP produce poze bune, deși are un dynamic range slab, lipsesc detaliile, aspect înrăutățit și mai mult de o reducere agresivă a noise-ului.
  • Filmările realizate sunt bune considerând rezoluție maximă de 720p. Suficient de bune pentru vizionarea lor pe dispozitiv și pentru distribuirea pe rețele de social media. Lipsa stabilizatorului de imagine duce la filmări cu suficientă mișcare.

Samsung Galaxy J3 2016 este unul dintre acele dispozitive ce va ajunge să fie cumpărat la liber sau la oferta unei firme de telefonie mobilă. Nu există prea multe despre acest telefon care să lase vreo impresie.

Samsung Galaxy J3 (2016)

CUPRINS

Chiar dacă J3 (2016) este un telefon basic, sunt suficiente lucruri care plac la acest dispozitiv de buget, în ciuda faptului că ne reamintește cât de puține lucruri s-au schimbat în strategia Samsung pentru dispozitivele low-end. Însă chiar având un hardware de bază, telefonul are totuși un punct forte de nedisputat – display-ul Super AMOLED, ce până nu de mult era greu de atins până și pentru telefoanele din segmentul mid-range.

Stiri

Seria Samsung Galaxy Note ar putea să nu mai apară niciodată

Seria Samsung Galaxy Note a fost favorita oamenilor de afaceri și utilizatorilor care aveau nevoie de putere încă de la lansare. Acest...

Samsung lansează cea de-a 7-a ediție Stream Your Dream

Samsung lansează în decembrie cea de-a șaptea ediție Stream Your Dream. Această ediție își propune să inspire creatorii de conținut de pe...

Cum să semnați diferite documente pe un smartphne Samsung Galaxy

A învăța cum să semnezi documente pe un smartphone Samsung Galaxy, sau unul Android se poate dovedi util atât în ​​viața profesională,...

Actualizarea de securitate pentru Galaxy A50 lansată în mai multe regiuni

Samsung a lansat actualizarea de securitate din noiembrie 2021 pentru Galaxy A50 în diferite țări din lume. Noul patch de securitate a...

Samsung The Frame vândut în peste un million de bucăți în 2021

Samsung a anunțat că a vândut peste un milion de bucăți din televizorul The Frame numai în acest an. Datorită popularității televizorului...

Samsung Soundbar – multe recenzii favorabile din partea mass-media

Samsung lansează permanent bare de sunet pentru televizoarele sale, dar și pentru a fi folosite separate. Produsele Samsung Soundbar lansate anul acesta...

Camera Samsung de 200MP va fi folosită prima dată de Motorola

Motorola, deținută acum de Lenovo, ar putea fi prima care folosește noua camera Samsung de 200 megapixeli. Xiaomi poate folosi această cameră...