Acasă Recenzii Monitor Samsung C24FG70 Quantum Dot Curbat pentru Gaming

Monitor Samsung C24FG70 Quantum Dot Curbat pentru Gaming

Samsung C24FG70 pare să fie monitorul mult așteptat de toți gamerii. Cu o gamă ridicol de largă de specificații și un preț bun, pare pe hârtie cel mai bun monitor de jocuri mid-range.

Caracteristicile cele mai importante includ un panel VA Full HD de 24 inch utilizând tehnologia Quantum Dot, o rată de refresh de 144 Hz și o curbură de 1800R.

Din punct de vedere tehnic, e greu să dea greș, însă trebuie să ținem cont de ce dorește fiecare gamer de la monitorul tău.

Caracteristici cheie:

  • Rezoluție de 1.920 x 1.080;
  • Panel VA cu quantum dot layer;
  • Rate de refresh de 144 Hz;
  • Curbură de 1800R;
  • Suport de sincronizare adaptativă (FreeSync);
  • 2 x HDMI 2.0, 1x Display Port 1.4.
Design-ul și construcția lui Samsung C24FG70

Nu ai ghici că C23FG70 este un monitor de gaming din punct de vedere al design-ului. Standul și rama sunt negre, fără nici un exces al produselor de gaming la care te-ai aștepta de la alte branduri. Acest aspect este important în special pentru utilizatori care nu se consideră gameri, însă doresc o piesă de calitate pentru jocuri atunci când termină munca la sfârșitul zilei.

Singurul element stilistic premium este un inel argintiu dispus pe spatele ecranului la nivel atașări standului. Arată bine, însă ne-ar fi plăcut să vedem mai mult de la un produs premium Samsung.

Cea mai interesantă caracteristică de design extern este standul, ce ia forma unui braț articulat. Arată fantastic și futuristic, deși nu este practic pentru toți utilizatorii. Deoarece iese în afară foarte mult, monitorul trebuie plasat destul de departe de perete. De asemenea fiind articulat, înseamnă că pe măsură ce îl ridici, se și îndepărtează de utilizator.

Până la o anumită măsură, are sens. Dacă stai în dreptul lui pentru a te juca, probabil nu îți dorești monitorul chiar în față. Similar, dacă te lași pe spate pentru a vedea un video, îți vei dori monitorul mai jos și mai aproape. Felul în care stă monitorul depinde de tine, însă brațul articulat nu pare să fie pe cât de util mă așteptam.

Ecranul poate fi de asemenea rotit în modul portret dacă îți plac curbele verticale.

Dacă îți displace standul, Samsung oferă în cutie un suport pentru montat tip VESA. Asamblarea este relativ simplă, deși vei avea nevoie de o șurubelniță pentru a atașa baza de stand prin cele două șuruburi furnizate.

Funcțiile lui Samsung C24FG70

Samsung a implementat multe tehnologii în acest ecran, făcându-l unul dintre cele mai interesante ecrane lansate în ultimii ani.

În primul rând, cele de bază: panel-ul Full HD de 24 inch. Va exista și o versiune de 27 inch însă Samsung nu a anuțat data lansării. Rezoluția Full HD înseamnă că nu vei mai avea nevoie de o placă grafică high-end pentru o experiență totală, în special pentru jocuri de genul MOBA și RPG.

Următorul aspect, rata de refresh de 144 Hz, cea mai bună cale de a face gaming-ul fluent și responsiv. Monitorul este de asemenea compatibil cu AMD FreeSync. Astfel, dacă ai o placă grafică AMD, jocurile vor rula și mai fluent.

Culorile sunt produse de un panel LED VA (vertical alignment) cu un strat Quantum Dot deasupra. Este posibil să fii auzit de această tehnologie, utilizată recent în lumea TV-urilor, C24FG70 fiind primul monitor cu această tehnologie. Aceasta duce la culori mai precise, vibrante cu nivele mai înalte ale luminozității fără să compromită nuanțele adânci de negru pentru care panel-urile VA sunt renumite.

În final, avem curbura. Una de 1800R, ceea ce însemană că dacă am așeza suficiente monitoare pentru a forma un cerc, acesta ar avea raza de 1,8 metri. 1800R este cea mai strânsă curbură pe care am văzut-o la un monitor, însă nu sunt convins că este foarte utilă la un monitor atât de mic.

Din punct de vedere al intrărilor, există 2 port-uri HDMI 2.0 și un singur conector DisplayPort 1.4 localizat în spate. Sunt ușor de accesat deoarece sunt orientate în sus, și nu în jos. Există de asemenea o pereche de jack-uri de 3.5 mm – unul pentru căști și unul exclusiv pentru mentenanță. Nu există nici un hub USB, ceea ce este dezamăgitor.

Samsung a inclus în design o funcție specifică pentru gaming, un LED alb ce luminează baza monitorului. Dacă dorești, poți să activezi un mod numit „Arena Lighting” ce determină un joc de lumină corespunzătoare fondului sonor al jocului. Asta însemnând că exploziile și focurile de armă vor aprinde LED, crescând experiența de gaming. Este o funcție cool, însă are câteva dezavantaje. Trebuie să utilizezi monitorul ca fiind ieșirea audio principală a PC-ului, însă deoarece există doar un port de 3.5 mm, nu vei putea conectat un set de căști de gaming prin USB.

Calitatea imaginii pe Samsung C24FG70

Scos din cutie, calitatea imaginii este bună, deși am simțit nevoia să modific puțin nuanțele de negru, deoarece inițial, mi s-au părut prea deschise.

Modul FPS este grozav pentru gaming, însă am simțit nevoia să scad luminozitatea atunci când am lucrat cu documente.

Din fericire, există 3 butoane dedicate la baza monitorului, pentru modificarea rapidă de la un mod la altul. Acestea pot fi setate din meniul monitorului.

Tehnologia de mișcare pe care Samsung a aplicat-o la acest monitor este foarte eficientă. Folosind testele Blur Buster, se observă o diferență mare între imaginea cu modul activat și cea fără. De fiecare dată când a fost posibil, l-am setat la maxim.

Am măsurat un maxim de luminozitate impresionant de 325 nits, iar nivelele de negru au atins 0.12 nits. Acestea au rezultat într-un contrast puțin peste 2.800:1, de-a dreptul impresionant. Scenele mixte, cu umbre și lumini puternice arată fantastic și sunt pline de detalii.

Acoperă întregul gamut de culori sRGB, adică 88,6% din gamutul pentru cinema DCI P3 și un impresionant 80% din dificilul gamut Adobe RGB. Aceste rezultate sunt obișnuite pentru un MacBook Pro, astfel că o astfel de perfomanță pentru un monitor la acest preț este extraordinar.

Temperatura culorilor a fost măsurată la 6,564K, foarte aproape de idealul de 6.500K. Uniformitatea luminii de fundal este bună, fără porțiuni de ecran mai reduse de 10% din lumina maximă.

Cel mai mare elefant din cameră pentru mine este curbura. Nu cred că un ecran de 24 inch beneficiază de prea mult dintr-o curbură, ținând cont că principalul motiv pentru a cumpăra un ecran curbat este senzația de imersiune. Însă la un ecran de 24 inch nu poți obține asta fără o apropiere mult prea incomodă de ecran.

De asemenea, curbura introduce și o problemă: o ușoară întunecime la marginile panel-ului. Aceasta devine evidentă doar la imaginile foarte luminoase, însă deoarece majoritatea website-urilor au un fundal alb, este posibil să observați și la navigarea pe internet. Pare să fie cauzată de reflectarea marginilor pe ecran, însă indiferent de cauză, este deranjantă.

Monitor Samsung C24FG70

CUPRINS

C24FG70 este unic pentru prețul său. Este curbat, panel-ul de 144 Hz oferă culori incredibil de puternice fără să compromită perfomanța de gaming, fapt reușit de puține monitoare. Principala sa problema este dimensiunea. Poate fi o chestie de gust personal însă, pentru mulți cumpărători, impactul curburii va fi insuficient pentru acest ecran.

Stiri

Samsung Galaxy Z Flip 3 va veni cu încărcare rapidă de 25W

Samsung se pregătește pentru seria Galaxy Z de smartphone-uri pliabile. Noile telefoane pliabile Samsung vor fi lansate la Galaxy Unpacked 2021 în...

Specificațiile stiloului Samsung S Pen Pro se scurg înainte de lansare

Stiloul S Pen aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra nu dispune de conectivitate Bluetooth LE, ceea ce înseamnă că îi lipsesc unele...

Actualizarea de securitate din august 2021 ajunge pe Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy A8 (2018) a început să primească actualizarea de securitate din august 2021. Cea mai recentă versiune de firmware de la...

Samsung Galaxy A03s aproape de lansare, are pagină de asistență live

Luna trecută Samsung Galaxy A03s cu numărul de model SM-A037F / DS a fost reperat la Biroul Standardelor Indiene (BIS). Acum pagina...

Samsung are profituri mari și promite să facă pliabilele mainstream

Samsung a anunțat câștigurile pe trimestrul doi din 2021, a obținut profit de aproximativ 11 miliarde de dolari. Este mai puțin decât...

Samsung este pe primul loc pe piața smartphone-urilor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. și-a păstrat primul loc pe piața globală a smartphone-urilor în al doilea trimestru al anului 2021. Deși cota sa...

Vestă antiglonț Glock pentru Samsung Galaxy Z Flip 3

În două săptămâni, Samsung își va prezenta oficial noul telefon cu clapetă în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2021. Samsung Galaxy Z Flip...