Acasă Recenzii Samsung U28D590D Monitor LED Wide Ultra HD

Samsung U28D590D Monitor LED Wide Ultra HD

Samsung, a intrat în noul val de producători ai ecranelor 4K cu un preț decent. Samsung U28D590D are un panel TN, în loc de IPS, iar producătorul koreean susține un timp de răspuns de 1 ms, facându-l ideal pentru gaming.

Acest aspect nu este singurul unde Samsung își depășește rivalii. Parte de conectivitate vin cu un singur conector DisplayPort 1.2a și 2 HDMI 1.4 cea ce înseamnă ca utilizatorul va putea rula doar 3,840 x 2,160 la 60 Hz folosind DisplayPort-ul. Port-urile HDMI sunt limitate la 30 Hz cea ce nu le face prea grozave pentru gaming, și de asemenea nu au nici MHL.

Merită menționat că viitorul cumpărator al acestui ecran pentru gaming va trebui să aibă o placă video high-end ce teoretic va fi echipata cu o ieșire DisplayPort.

Ecranul de la Samsung nu ține pasul cu competiția când vine vorba de alte aspecte practice. Samsung U28D590D permite ajustări minime, fiind capabil să fie aplecat sau dap pe spate foarte puțin. Această lipsă de versatilitate, face imposibilă rotarea orizontală, ajustarea înălțimii sau modul portret. De asemnea îi lipsesc niște caracteristici periferice, precum port-urile USB și boxele încorporate.

Suportul din aluminiu este subțire și elegant, iar ecranul în sine este înconjurat de o margine glossy construită dintr-un plastic negru. Are o greutate de 5,65 kg și o lațime de 169 mm.

Samsung U28D590D Monitor LED Wide Ultra HD - 1

Monitor LED Samsung U28D590D a început bine cu un nivel de strălucire de 386 nits. Un scor ce depășește ușor cei 246 nits obținuți de ASUS, însă în același timp nivelul său de negru, de 0,48 nits nu se compară cu cei 0,3 nits a lui ASUS.

Scorur slab a lui Samsung la nivelele de negru presupun ca umbrele sale să nu fie atât de puternice ca ale lui ASUS. Acest aspect continua, rata de contrast a lui U28D590D de 804:1 oferind rezultate vizibil diferite față de 819:1 cât are ASUS. Astfel nivelul bun de strălucire a lui Samsung ne mai fiind atât de important, mai ales că de cele mai multe ori trebuie setat la nivele mai scăzute. De asemenea la afișare unor nuanțe închise de gri se pot observa mici artefacte. Unghiurile de vizualizare nu sunt grozave, o problemă frecventă la ecranele TN, iar Samsung Magic Angle nu reușește să corecteze prea mult această situație. Având nivelele de luminozitate bune alegerea diferitelor nuanțe de alb, iar un maxim de luminozitate păstreaza caracterul vivid al culorilor.

Ținând cont de prețul lui Samsung U28D590D consistența panelului nu este cea mai bună. Luminozitatea centrală a ecranului se păstrează relativ doar în colțul din dreapta sus, scăzând progresiv spre colțul din stânga jos , extremitatea inferioară fiind chiar întunecată. Temperatura culorilor este la fel de inconsistentă, cu zone ale ecranului ce rămân la 6500k în timp ce extremitatea dreaptă este ceva mai rece cu 6700k.

Modul alternativ principal al ecranului de la Samsung este modul de gaming. Diferențele sunt subtile, având o temperatura a culorilor, luminozitate și contrast de nivele aproape similare. Acuratețea culorilor scade cu o medie și un maxim al Delta E de 3,35 și 7,5 ce ajunge la 4,3 respectiv 12,11.

Samsung a implementat și un trio de moduri numit Magic Bright, realizate pentru a îmbunătății calitatea în diferite situații. Cel mai bun este Modul Standard ce scade luminozitatea și nivelele de negru la 233 nits și 0,27 nits rezultând o rată de contrast de 863:1, ambele mult mai bune decât cele obținute cu setările din fabrică și este modul pe care noi îl recomandăm pentru utilizare. Acuratețea culorilor se schimbă și ea, cu un Delta E de 1,85, depășind ASUS.
vezi oferta emag ilovesamsung

Samsung U28D590D Monitor LED Wide Ultra HD

CUPRINS

Samsung U28D590D are un panel TN, în loc de IPS, iar producătorul koreean susține un timp de răspuns de 1 ms, facându-l ideal pentru gaming. Merită menționat că viitorul cumpărator al acestui ecran pentru gaming va trebui să aibă o placă video high-end ce teoretic va fi echipata cu o ieșire DisplayPort.

Stiri

Cum să schimbați curelele pe seria Samsung Galaxy Watch 4

Seria Galaxy Watch 4 a fost lansată de puțin peste o lună de Samsung. În acest scurt timp Samsung Galaxy Watch 4...

Galaxy Buds 2 primește o nouă actualizare, nu trebuie ratată!

Setul de căști wireless Samsung Galaxy Buds 2 a fost lansat la Galaxy Unpacked din august alături de Galaxy Z Fold 3,...

Music for Galaxy Watch vă permite să ascultați melodiile salvate fără căști

Samsung a lansat o aplicație de muzică actualizată pentru Galaxy Watch 4. Este o versiune renovată a aplicației anterioare de muzică pentru...

Samsung Galaxy M22, fratele geamăn a lui Galaxy A22, este oficial în Europa

Samsung Galaxy M22 este oficial în Germania, la aproximativ patru luni de la prima apariție. Apartenența sa la gama Galaxy M sugerează...

Noul monitor Samsung Webcam S4 este acum disponibil

Samsung a prezentat noul monitor Webcam S4 de 24 inch (S40VA), conceput pentru a se potrivi cu nevoile unui mediu de lucru...

Căști impermeabile cu bandă pentru gât Samsung Galaxy Buds

Samsung a lansat în mod regulat noi căști în ultimii ani, care ajung simultan cu noile serii emblematice de smartphone-uri. Gândiți-vă la...

Samsung Galaxy S21 FE cu Exynos 2100 confirmat de Google Play Console

Viitorul flagship ieftin Samsung Galaxy S21 FE, a apărut pe Google Play Console. Listarea a confirmat câteva detalii cheie despre telefon, în...