Acasă Recenzii Samsung U28D590D Monitor LED Wide Ultra HD

Samsung U28D590D Monitor LED Wide Ultra HD

Samsung, a intrat în noul val de producători ai ecranelor 4K cu un preț decent. Samsung U28D590D are un panel TN, în loc de IPS, iar producătorul koreean susține un timp de răspuns de 1 ms, facându-l ideal pentru gaming.

Acest aspect nu este singurul unde Samsung își depășește rivalii. Parte de conectivitate vin cu un singur conector DisplayPort 1.2a și 2 HDMI 1.4 cea ce înseamnă ca utilizatorul va putea rula doar 3,840 x 2,160 la 60 Hz folosind DisplayPort-ul. Port-urile HDMI sunt limitate la 30 Hz cea ce nu le face prea grozave pentru gaming, și de asemenea nu au nici MHL.

Merită menționat că viitorul cumpărator al acestui ecran pentru gaming va trebui să aibă o placă video high-end ce teoretic va fi echipata cu o ieșire DisplayPort.

Ecranul de la Samsung nu ține pasul cu competiția când vine vorba de alte aspecte practice. Samsung U28D590D permite ajustări minime, fiind capabil să fie aplecat sau dap pe spate foarte puțin. Această lipsă de versatilitate, face imposibilă rotarea orizontală, ajustarea înălțimii sau modul portret. De asemnea îi lipsesc niște caracteristici periferice, precum port-urile USB și boxele încorporate.

Suportul din aluminiu este subțire și elegant, iar ecranul în sine este înconjurat de o margine glossy construită dintr-un plastic negru. Are o greutate de 5,65 kg și o lațime de 169 mm.

Samsung U28D590D Monitor LED Wide Ultra HD - 1

Monitor LED Samsung U28D590D a început bine cu un nivel de strălucire de 386 nits. Un scor ce depășește ușor cei 246 nits obținuți de ASUS, însă în același timp nivelul său de negru, de 0,48 nits nu se compară cu cei 0,3 nits a lui ASUS.

Scorur slab a lui Samsung la nivelele de negru presupun ca umbrele sale să nu fie atât de puternice ca ale lui ASUS. Acest aspect continua, rata de contrast a lui U28D590D de 804:1 oferind rezultate vizibil diferite față de 819:1 cât are ASUS. Astfel nivelul bun de strălucire a lui Samsung ne mai fiind atât de important, mai ales că de cele mai multe ori trebuie setat la nivele mai scăzute. De asemenea la afișare unor nuanțe închise de gri se pot observa mici artefacte. Unghiurile de vizualizare nu sunt grozave, o problemă frecventă la ecranele TN, iar Samsung Magic Angle nu reușește să corecteze prea mult această situație. Având nivelele de luminozitate bune alegerea diferitelor nuanțe de alb, iar un maxim de luminozitate păstreaza caracterul vivid al culorilor.

Ținând cont de prețul lui Samsung U28D590D consistența panelului nu este cea mai bună. Luminozitatea centrală a ecranului se păstrează relativ doar în colțul din dreapta sus, scăzând progresiv spre colțul din stânga jos , extremitatea inferioară fiind chiar întunecată. Temperatura culorilor este la fel de inconsistentă, cu zone ale ecranului ce rămân la 6500k în timp ce extremitatea dreaptă este ceva mai rece cu 6700k.

Modul alternativ principal al ecranului de la Samsung este modul de gaming. Diferențele sunt subtile, având o temperatura a culorilor, luminozitate și contrast de nivele aproape similare. Acuratețea culorilor scade cu o medie și un maxim al Delta E de 3,35 și 7,5 ce ajunge la 4,3 respectiv 12,11.

Samsung a implementat și un trio de moduri numit Magic Bright, realizate pentru a îmbunătății calitatea în diferite situații. Cel mai bun este Modul Standard ce scade luminozitatea și nivelele de negru la 233 nits și 0,27 nits rezultând o rată de contrast de 863:1, ambele mult mai bune decât cele obținute cu setările din fabrică și este modul pe care noi îl recomandăm pentru utilizare. Acuratețea culorilor se schimbă și ea, cu un Delta E de 1,85, depășind ASUS.
vezi oferta emag ilovesamsung

Samsung U28D590D Monitor LED Wide Ultra HD

CUPRINS

Samsung U28D590D are un panel TN, în loc de IPS, iar producătorul koreean susține un timp de răspuns de 1 ms, facându-l ideal pentru gaming. Merită menționat că viitorul cumpărator al acestui ecran pentru gaming va trebui să aibă o placă video high-end ce teoretic va fi echipata cu o ieșire DisplayPort.

Stiri

Samsung ISOCELL 2.0 pentru viitoarele camere de smartphone-uri

Smartphone-urile noastre sunt dispozitive incredibile - compacte și capabile să îndeplinească o mare varietate de funcții la standarde foarte ridicate. Cel mai...

Samsung Galaxy A71 4G actualizat cu Android 11 și One UI 3.1

Samsung și-a îmbunătățit sistemul de actualizare a software-ului cu pași mari în ultimii doi ani. Acum câțiva ani la compania Samsung era...

Samsung și Mastercard lansează un card biometric cu senzor de amprentă

Samsung și Mastercard au anunțat o nouă colaborare strategică în scopul dezvoltării unui Samsung Card cu un scaner de amprentă încorporat, pentru...

Samsung Galaxy Tab A7 Lite certificată de Bluetooth, lansare iminentă

Am scris recent despre două viitoare tablete Samsung Galaxy Tab A7 Lite și Galaxy Tab S7 Lite. Tot mai multe informații încep...

Samsung pe locul trei pe piața ceasurilor inteligente în 2020

Samsung Electronics Co. a fost al treilea cel mai mare furnizor de ceasuri inteligente din lume anul trecut. Datele au fost publicate...

De 8 Martie, Ziua Femeii, le dorim tuturor cititoarelor noastre La Mulți Ani!

Tuturor cititoarelor noastre le dorim de 8 Martie La Mulți Ani! Să fie norocoase, sănătoase și fericite! Să iubească și să fie iubite! Ziua Internațională...

Samsung Galaxy A52 și Galaxy A72 au apărut pe site-ul oficial Samsung

Pagini de asistență pentru Galaxy A52 / A52 5G și Galaxy A72 au apărut pe site-ul oficial Samsung EAU. Site Samsung din...