Acasă Solutii IT Samsung Xpress C1860FW Multifuncțional laser

Samsung Xpress C1860FW Multifuncțional laser

De la intrarea pe  piața imprimantelor cu laser și a multifuncționalelor, Samsung a reușit să ocupe un procent semnificativ din aceasta. Seria Xpress a adus ceva nou prin conectivitatea NFC pentru o printare mobilă ușoară iar modelul Samsung Xpress C1860FW se poate lăuda cu o viteză bună și un control prin touchscreen foarte util. Această imprimantă este dedicată mediului bussiness.

Design și caracteristici

Disponibilă în negru/maro și gri, imprimantă este destul de înaltă dar compensează prin picioare de suport mici. Platforma de scanat este echipată cu un feeder automat pentru 50 coli deși, la fel ca și motorul de printare este un dispozitiv „single-sided”.

În porțiunea frontală, ocupând aproape două treimi din lățimea imprimantei se găsește panoul de control cun un ecran touchscreen de 110 mm ce poate controla aproape toate procesele aparatului. Excepția o fac butoanele de Start și Stop și butoanele numerice pentru introducerea numerelor de fax sau pentru printarea securizată.

Conexiuni și instalare

Localizat la nivelul stâlpului drept, chiar sub panoul de control se găsește un port USB, ce permite printarea documentele de pe surse portabile sau stocarea documentelor scanate. La baza imprimantei se găsește o casetă cu o capacitate de 250 de coli de hârtie fără a se putea crește acestă capacitate prin adăugarea încă unei casete.

Deși Samsung Xpress C1860FW vine cu o conexiune USB și una ethernet, pentru ca utilizatorul să poată beneficia toate facilitățile device-ului, este necesară conectarea sa prin wireless. Astfel se obține posibilitate de print prin rețea și de la dispozitive mobile prin intermediul conexiunii NFC. Dacă utilizatorul deține un smartphone Samsung Galaxy S, printarea se poate face fără să fie necesar download-ul aplicație de print Samsung, cele două dispozitive detectându-se automat.

Viteza de printare

Dacă includem și timpul de pre-procesare la măsurarea vitezei de printare nu o să ajungem niciodată la viteza citată de Samsung pentru C1860FW, de 18 ppm atât pentru mono cât și pentru color. La testele noastre s-a obținut o viteză de 7,7 ppm pentru un document de 5 pagini, ce totuși a crescut la 11,4 ppm pentru un document de 20 de pagini. Astfel viteza menționată de 18 ppm este reală pentru o printare pagină cu pagină și nu pentru un document întreg.

O copie color din feeder-ul automat a durat 5 s iar un document de 5 pagini din caseta pentru hârtie a durat 48 s. Timpi buni pentru clasa de imprimante din care C1860FW face parte. Printare unei fotografii a durat 30 s, cel mai bun timp obținându-se prin slot-ul USB.

Calitatea pritării și costurile

Calitatea printării per general este una foarte bună, deși se poate observa o ușoară neomogenitate a negrului la printarea titlurilor cu caracatere mai mari, lăsând impresia unei cantități insuficiente de toner. Totuși aceasta nu e o problemă majoră, textul negru apărând clar.

Printarea color este și ea foarte bună, cu nuanțe strălucitoare și un imprimare excelentă a textului peste culoare. Reproducerea fotografiilor este mai bună decât a multor imprimante laser având un aspect natural. Produce în general un zgomot ușor de 61 dBA măsurat la 0,5m.

Cele 4 unități de toner se introduc ușor în imprimantă, în spatele capacului frontal, fiind dispuse în așa fel încât accesul pentru manipularea lor este foarte ușor. Se găsesc sub singura capacitate, de 2500 pagini mono și 1800 color.

vezi oferta emag ilovesamsung

Samsung Xpress C1860FW

CUPRINS

Samsung Xpress C1860FW este o multifuncțională laser bună dar nu fără aspecte negative. Calitatea printări este foarte bună iar printarea mobilă prin conexiunea NFC este punctul său forte.

Stiri

Samsung va produce afișaje pliabile pentru Google, Oppo și Xiaomi

Piața smartphone-urilor pliabile are un potențial imens, momentan suntem încă la debutul acestor telefoane. Compania este și aici un deschizător de drumuri,...

Prețurile pentru televizoarele Samsung The Frame și QLED 4K din 2021

Samsung a anunțat o gamă actualizată a televizorului The Frame, precum și noi modele de televizoare Neo QLED în ianuarie. Unele dintre...

Samsung Health nu va mai fi actualizat pe dispozitivele Galaxy mai vechi

Samsung și-a dezvoltat aplicația Samsung Health ca o soluție unică pentru proprietarii de dispozitive Galaxy. Oferă o mare varietate de funcții legate...

Samsung duce Galaxy Security la nivelul următor prin extinderea securității

Samsung Electronics a anunțat că dispozitivele Galaxy vor primi acum actualizări regulate de securitate timp de cel puțin patru ani de la...

Dual Pixel Pro: Focalizare automată pentru fotografii excelente

Samsung Electronics a anunțat marți că lansează senzorul de imagine avansat ISOCELL GN2 cu o funcție de auto-focus mai realistă. Noua funcție...

Patru ani de actualizări pentru telefoanele Samsung din 2019 și mai noi

Samsung a adoptat, deloc surprinzător, o poziție puternică în ceea ce privește securitatea. De acum gigantul tech va oferi un suport extins...

Samsung ISOCELL GN2 de 50MP cu focalizare automată mai rapidă

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a prezentat ieri Samsung ISOCELL GN2. Este un nou senzor de imagine de...