10 lucruri de făcut când configurați un smartphone Samsung / Android

1024
Sursa Foto: androidpolice.com

Samsung este cel mai mare producător mondial de smartphone-uri din lume iar telefoanele sale rulează pe sistemul de operare Android. Peste 80% din totalul smartphone-urilor utilizate în lume folosesc sistemul de operare Android. Android este cel mai popular sistem de operare mobil din lume, alimentând peste 2,5 miliarde de dispozitive active.

Atunci când configurați un telefon Samsung sau un telefon Android, pentru cineva care nu este specializat în tehnologie sau pur și simplu nu-i pasă să afle mai multe despre telefonul său, acest sistem de operare este deosebit de flexibil. Și, acest lucru este valabil în tot ceea ce faceți sau nu vreți să faceți. Dar, cu toată această flexibilitate, nu înseamnă că nu există câțiva pași foarte importanți, chiar dacă sunt opționali din punct de vedere tehnic, pași pe care trebuie să îi parcurgeți. În acest fel smartphone-ul Samsung și, eventual, persoana care îl utilizează, să fie mai eficientă și încântată.

Vă prezentăm, prin intermediul AndroidPolice, 10 lucruri despre trebuie să țineți seama la configurarea unui smartphone Samsung sau unui smartphone Android în general. După rezolvarea acestora orice experiență pentru începători – copii sau părinți – va fi mai puțin frustrantă.

1. Configurați un cont Google

Pare de neconceput ca persoanele de o anumită vârstă să nu aibă o adresă Gmail. Dar totuși avem părinți care folosesc în continuare adrese de e-mail AOL, Yahoo sau Hotmail. Un telefon Samsung / Android va funcționa la maximul său atunci când va fi conectat la un cont Google. Acest lucru înseamnă că trebuie să configurați un cont Google și o adresă de Gmail pe smartphone.

AOL (America Online) este o companie americană furnizoare de servicii globale de internet. A fost fondată în 1983 și are sediul la New York. În 2015, AOL a fost achiziționată de Verizon Communications pentru 4,4 miliarde de dolari.

2. Descărcați și conectați-vă la aplicații esențiale

Din nou, acest lucru pare exagerat de simplu pentru cei obișnuiți cu noile tehnologii. Dar, nu pentru toată lumea. Copii sau părinții de o anumită vârstă este posibil să nu aibă habar ce este o aplicație. După ce i-ați ajutat să descarce elementele esențiale care sunt preîncărcate (Facebook, WhatsApp, știri și aplicații bancare, de exemplu), este bine să vă conectați în conturile lor. Este posibil să fie nevoie să îi ajutați să își reseteze parolele. Poate fi hazlie situația, dar se întâmplă de foarte multe ori.

După aceea, este mult mai simplu pentru ei să atingă o aplicație pentru a o deschide decât să li se spună să meargă în Play Store, să o găsească, să o descarce și să se autentifice.

3. Setați copii de rezervă pentru Google Photos și Contacte

Un lucru obișnuit pe care oamenii reușesc să îl facă este să șteargă, bineînțeles din greșeală sau neștiință, multe din ce există în telefon. Și se poate întâmpla să șteargă totul! Au fost cazuri. Două lucruri șterse cel mai frecvent de pe telefonul unei persoane sunt de obicei contactele și fotografiile.

Cea mai bună modalitate de a preveni un viitor dezastru este să instalați Google Photos și Google Contacts și să activați copii de rezervă automate. Aceasta este, de asemenea, o modalitate bună de a proteja datele prețioase dacă se pierde sau este furat telefonul.

Este posibil ca ambele aplicații să fie preinstalate pe telefonul Samsung sau pe alte telefoane cu sistemul de operare Android. Dar asigurați-vă că sunt acolo! Chiar dacă telefonul persoanei respective are aplicațiile Galeria și Contacte duplicate, versiunile Google sunt cea mai ușoară și cea mai bună modalitate de a păstra fotografiile și persoanele de contact în contul Google.

Și apoi, nici nu contează dacă nu folosesc aplicațiile. Și voi și ei (părinții sau copii) sunteți în siguranță știind că datele lor nu pot fi atât de ușor pierdute. Accesați fiecare aplicație și porniți backup-uri. Iată cum faceți:

  • Google Photos –  Mergeți la Setări >> Backup și sincronizare >> Activare (asigurați-vă că opțiunile „Backup pentru date mobile” sunt dezactivate).
  • Persoane de contact Google – Setări >> Setări de sincronizare a contactelor >> Backup și sincronizare contacte dispozitiv, Gestionare setări >> Backup și sincronizare automată contacte de dispozitiv >> comutare.

Faceți același lucru pentru backup-ul de chat WhatsApp dacă este aplicația de mesagerie aleasă.

4. Dezinstalați sau dezactivați aplicațiile nedorite sau bloatware

S-ar putea să fiți un expert Samsung / Android, dar dacă persoana care va avea smartphone-ul nu este, aplicațiile de prisos le va confunda sau încurca. Dacă știți că nu va folosi Google Duo, Play Music sau acel bloatware AT&T inutil în curând, dezinstalați sau dezactivarea aplicațiile pentru acestea.

Dacă este posibil, dezinstalarea este cea mai bună. Dacă sistemul nu va permite, atunci dezactivarea unora dintre aceste aplicații va opri aplicația să trimită notificări despre utilizarea acesteia. Este și mai bine dacă persoana în cauză nu are nevoie de acea aplicație.

5. Dezactivați ferestrele de tip Chrome

Site-urile au devenit destul de agresive în încercarea de a vă determina să „permiteți” notificările prin Chrome. Este enervant, dar și mai enervant este dacă acceptați accidental și nu știți cum să renunțați. O persoană mai puțin cunoscătoare va deveni frustrată de aceste lucruri și va crede că acesta se întâmplă doar fiindcă are un smartphone Samsung sau unul Android. Va urî în final acel telefon.

  • Chrome – Setări >> Setări site >> Notificări >> dezactivează comutarea

6. Dezactivați notificările Google Maps

Alături de ferestrele de tip Chrome, o altă aplicație Google pe care o avem trimite și ea tot felul de notificări inutile (pentru majoritatea oamenilor) este Google Maps. Dacă părinții sau copii nu folosesc Google Maps, atunci nu vor avea nevoie de nicio notificare a aplicației.

  • Hărți Google – Setări >> Aplicații și notificări >> Vedeți toate aplicațiile >> Hărți Google >> Notificări >> Afișați notificări >> dezactivați comutarea.

7. Un lucru important: Activați Găsiți dispozitivul meu – Find My Device

Furtul și pierderea sunt realități de care ne putem lovi atunci când deținem un smartphone. Așa că este mai bine să profitați de funcția Găsiți dispozitivul meu cu telefoanele Samsung sau Android. Dacă telefonul persoanei rulează cel puțin o versiune Android 8 Oreo sau una ulterioară, va trebui să parcurgeți activarea funcției și a serviciilor de locație.

  • Mergeți la Setări >> Securitate >> Găsiți dispozitivul meu >> activați comutarea
  • Apoi, accesați … Setări >> Locație >> activați comutarea

Acum, persoana poate accesa Find My Device de pe computerul său pentru a găsi, bloca sau șterge telefonul dacă se întâmplă ceva rău.

8. Configurați urmărirea datelor mobile

Sunt persoane care nu sunt obișnuite cu blocarea datelor mobile și uneori le folosesc prea mult. Cu atât mai mult copii sau părinții în vârstă. Și, este posibil ca aceștia să nici nu știe ce sunt datele mobil și cum sunt cuantificate. Așadar, setarea unei avertizări sau limită a datelor mobile este o idee bună până nu se întâmplă ceva probleme. Chiar dacă vă sună apoi pentru a vă întreba ce înseamnă acel avertisment, atunci când apare prima dată, cel puțin i-ați oprit să plătească suplimentar. Iată ce trebuie să faceți:

  • Mergeți la Setări >> Rețea și Internet >> Rețea mobilă >> Avertisment și limită de date

Aici, puteți comuta atât „Setare avertizare date”, cât și „Setare limită date”. Puteți utiliza „ciclul de utilizare a datelor aplicației” pentru a face resetarea contorului în prima zi a perioadei de facturare a persoanei, astfel încât să fie întotdeauna exact.

9. Cum să faceți și să trimiteți o captură de ecran

Uneori, problema unei persoane poate fi rezolvată ușor când nu sunteți acolo și primiți de la aceste persoane o captură de ecran. O puteți învăța cum să facă o captură de ecran și acest lucru vă poate salva de eventuale explicații de neînțeles.

De asemenea, evidențiați opțiunea „Partajează” în nuanța de notificare odată ce este făcută o captură de ecran, astfel încât să o poată trimite rapid pentru a rezolva problemele apărute.

10. Descărcați și învățați copii sau părinții să folosească TeamViewer

Ultimul lucru de făcut înainte de a le configura noul lor telefon Android este să descărcați și să configurați TeamViewer. Aplicația este gratuită pentru uz personal și vă permite să controlați de la distanță dispozitivele când nu sunteți fizic acolo pentru a vă ajuta să-i ajutați, iar capturile de ecran nu pot rezolva problema.

Va trebui să descărcați TeamViewer și, de asemenea, TeamViewer QuickSupport pentru a permite controlul dispozitivului. Apoi, când persoana care are nevoie deschide aplicația, aceasta poate atinge butonul „Deschide QuickSupport” pentru a genera un număr de identificare.

Puteți apoi să introduceți acest număr în aplicația dvs. sub „Dispozitiv de control de la distanță” pentru a prelua ecranul lor și a rezolva problema pe care o au. Tehnologia este uimitoare și nu toată lumea este la curent cu ea. Aveți răbdare cu voi, cu acești copii, părinți, prieteni etc.