Peste 10 milioane de telefoane mobile folosite, vândute în Coreea în 2017

1466

Numărul de telefoane mobile folosite, vândute în Coreea de Sud a depășit pragul de 10 milioane în 2017, a declarat Good Mobile o companie care realizează studii de piață. Studiul a fost realizat în contextul creșterii cererii de telefoane mobile la prețuri rezonabile pe piață.

Conform datelor obținute în urma studiului de piață realizat de Good Mobile și UPM, volumul total al vânzărilor de telefoanelor mobile folosite în Coreea de Sud, a ajuns anul trecut la 10,5 milioane de bucăți, valoarea estimată fiind de aproximativ 1,5 miliarde de dolari. Dacă facem un calcul pe bucată ar veni un preț mediu pe telefon de aproximativ 142 de dolari.

Vânzările de telefoane folosite au crescut pe fondul creșterii cererii de pe piață„, a spus un reprezentant al companiei Good Mobile. „Dacă există politici care să sprijine comerțul cu telefoane uzate, inclusiv deduceri fiscale, piața internă a telefoanelor mobile utilizate poate fi vitalizată, ceea ce va duce la o povară mai mică a costurilor telecomunicațiilor pentru utilizatori„.

Studiul efectuat a relevat, de asemenea, creșterea numărului tot mai mare de utilizatori care își vând aparatele mobile direct prin intermediul comunităților online.

În timp ce volumul mediu lunar de vânzări a ajuns la 880.000 de unități, studiul a arătat că cifra a crescut semnificativ mai ales atunci când Samsung Electronics și Apple Inc. au lansat noile telefoane emblematice.

Volumul lunar a atins 1,15 milioane de unități în luna septembrie a anului trecut, când Samsung Galaxy Note 8 a fost lansat la vânzare în Coreea de Sud. Cifra de 10 milioane de telefoane, totuși folosite, este extrem de mare pentru o țară în care principalul producător mondial, Samsung și un alt mare producător LG, alimentează permanent piața cu telefoane noi.

Coreea de Sud mai este numită și țara dimineților liniștite. Capitala Seul are o populație metropolitană de 24,5 milioane de locuitori (Coreea de Sud are o populație de 50 de milioane de locuitori), fiind a doua cea mai mare zonă metropolitană din lume, după Tokio. Peste 80% din populația din Coreea de Sud locuiește la oraș.

SURSĂKoreaHerald