12 lucruri interesante despre compania Samsung Electronics

1948
Samsung interzice ChatGPT
Sursa Foto: via Reuters

Incontestabil regele lumii mobile, Samsung și-a construit în ultimii ani un imperiu masiv dominat de electronică. Dar, povestea acestei domnii începe de fapt mult mai devreme – în 1938. De-a lungul anilor, compania a evoluat semnificativ, aducând inovații în nenumărate domenii, multe altele față de telefonia mobilă și electronică.

Povestea companiei sud-coreene este una interesantă, presărată de maxime și minime, de bune și rele. Vă prezentă în rândurile de mai jos, prin intermediul AndroidAuthority, câteva dintre lucrurile mai interesante despre gigantul coreean și drumul său spre coroana regală.

Chiar de la fondarea sa, Lee Byung-chul fondatorul Samsung, credea că noua sa companie este începutul a ceva mult mai mare. Alegerea numelui companiei reflectă această ambiție. Samsung înseamnă în limba coreeană trei stele. Se spune că simbolul de trei stele reprezintă în cultura coreeană ceva „mare, numeros și puternic”.

A fost o afirmație destul de îndrăzneață pentru o societate comercială formată din patruzeci de angajați care se ocupau de fabricarea de tăiței. De atunci, compania și-a găsit un cu totul alt drum, mult mai mult decât producția de paste făinoase, un drum interesant și glorios care a dus la Galaxy Note 9.

Samsung a construit Burj Khalifa din Dubai

Este un lucru știut de toată lumea că Samsung este mai mult decât un producător de electronice și de telefonie mobilă. Samsung Grup are 59 de companii necotate la bursă și 19 listate la bursa din Coreea de Sud. Aceste companii variază de la construcții la servicii financiare, construcții navale și chiar industrii medicale. Eforturile combinate ale companiei implică peste 489.000 de persoane, în peste 80 de țări. Un fapt distractiv: divizia de construcții a companiei a construit clădirea Burj Khalifa din Dubai. Inaugurată în 2010, clădirea are o înălțime de 828 de metri, este cea mai înaltă clădire din lume.

Samsung produce 17% din PIB-ul din Coreea

Am menționat deja câte companii și câte angajați fac parte din totalul grupului Samsung. Cu aceste filiale și acești angajați Samsung ocupă un procent masiv din PIB-ul total al țării sale de origine, Coreea de Sud. În 2017, CNN a scris că grupul Samsung Electronics reprezintă aproximativ 17% din PIB-ul țării. Peste 20% din valoarea de piață a Bursei de Valori din Coreea, se bazează pe diverse companii din cadrul grupului Samsung.

Primul televizor produs în 1970

Primul aparat electronic produs vreodată de Samsung a fost un televizor alb-negru în 1970. Compania sa extins foarte mult în următoarele decenii, iar în 1986 a intrat în jocul mobil cu un telefon auto. În timp ce primele televizoare ale companiei au fost destul de bine primite, primul telefon a fost primit prost și vândut și mai prost.

Samsung și-a schimbat sigla de mai multe ori

De la înființarea sa în 1938, sigla a fost schimbată de câteva ori înainte de anii ’70. După aceea, Samsung a rămas destul de consecvent. A schimbat doar de trei ori sigla până când logo-ul actual a fost stabilit în 1993. Gigantul tech are și o siglă audio! Sigla audio a fost produsă de Musikvergnuegen și scrisă de Walter Werzowa.

Schimbare totală din 1993

În timp, Samsung a fost implicat în domeniul electronicii și al industriei mobile de mai multe decenii. Dar, din 1993, președintele Samsung, Lee Kun Hee, a promovat o nouă filozofie de management care încurajează calitatea produselor ca unul dintre principiile sale principale. El a încurajat personalul să „schimbe totul, cu excepția familiei sale”. Pentru a promova această noțiune, Centrul de Dezvoltare a Resurselor Umane al companiei a creat noi cursuri de formare și dezvoltare pentru a contribui la această creștere profesională.

O creștere rapidă din 1995

În 1995, Kun-hee Lee ar fi fost frustrat de calitatea produselor sale și de lipsa de schimbare a companiei. Pentru a-și impune punctul de vedere, numeroase telefoane au fost stivuite, alături de televizoare, faxuri și alte produse. Lee și consiliul său de administrație au distrus aceste produse. Au reușit să distrugă carcasele și ecranele folosind ciocane. Lee a adus aproximativ 2.000 de angajați să fie martorii acestui fapt. În acea zi, au fost distruse mai mult de 50 de milioane de dolari, ca hardware. Urmare a acestui lucru, un nou Samsung s-a născut.

După aceasta, a început cu adevărat „noul management”, marcat de o creștere rapidă și de succes la nivel mondial. Samsung a continuat să câștige teren și a început să urce tot mai mult în anii următori. Fanii companiei tech îi pot mulțumi lui Lee și consiliului său pentru produsele de care le bucură astăzi. După acest lucru, calitatea și fiabilitatea produselor Samsung au început să fie recunoscute cu o serie de premii în industria electronică.

Primul telefon CDMA lansat în 1996

Samsung SCH-100 a fost lansat în 1996, devenind primul telefon care utilizează tehnologia CDMA. Fiind primul care folosește un nou standard, mulți au văzut acest CDMA mai restrictiv și inferior celui de la GSM. În acel moment, CDMA (Code Division Multiple Access) a fost o nouă tehnologie și – înainte de tehnologiile rapide 4G / LTE – a avut câteva avantaje reale față de GSM. Nu mai este cazul acum, însă Samsung merită amintit pentru dorința de a încerca un nou standard.

Primul ceas / telefon SPH-WP10

Da, unele variante ale familiei Gear vă permit să trimiteți text sau să efectuați apeluri fără a vă conecta la un telefon. În 1999, Samsung a fost un pionier și atunci, singurul care a construit ceas dublat ca telefon – numit SPH-WP10. Acest unic telefon / ceas putea nu numai să spună timpul ci și să facă apeluri telefonice de până la 90 de minute. Ecranul era monocrom, din seria de la începuturile LCD și în jurul ceasului erau butoane fizice. Au existat chiar și comenzi vocale pentru apelarea contactelor – a fost considerat mai mult o fantezie. Fără a fi surprinzător, dispozitivul numit Pip-Boy nu a avut succes comercial. A fost interesant de amintit pentru a ști că a fost de fapt precursorul viitoarelor smartwatch-uri Samsung, cu mult înainte de familia Gear.

Primul smartphone Samsung – SPH-i300

Este posibil ca Samsung să nu fie primul care a făcut un smartphone, dar a fost unul dintre primii jucători care a devenit agresiv în privința pieței, introducând primul telefon „PDA” cu un afișaj color pe piața americană în 2001. Numit SPH-i300, acest băiat rău a fost conceput pentru rețeaua Sprint și a rulat pe Palm OS, cu toate funcțiile unui PDA (Personal digital assistant) normal, cu bonusul suplimentar de a efectua apeluri.

Deci da, SPH-i300 poate fi considerat de fapt primul telefon Samsung, „un smartphone” pentru piața din SUA. Wow, lucrurile s-au schimbat foarte mult de atunci.

Samsung E1110 – cel mai bine vândut telefon al companiei

Cel mai bine vândut telefon mobil Samsung din toate timpurile ar putea să nu fie ceea ce credeți că este. Este de fapt Samsung E1110, un telefon din anul 2009. Până când producția telefonului s-a încheiat în 2012, Samsung a vândut 150 milioane de unități. Acest lucru face ca acest dispozitiv să fie al optulea cel mai bine vândut telefon mobil al tuturor timpurilor. Cel de-al doilea cel mai bine vândut telefon Samsung, pe locul 14 la general printre telefoanele mobile, este Galaxy S4 cu 80 de milioane de vânzări totale. Este cel mai bine vândut smartphone al companiei din toate timpurile, cel mai bine vândut telefon Android din toate timpurile. Este al treilea cel mai bine vândut smartphone din lume, după Apple iPhone 6 și Nokia 5230.

Samsung a avut șansa să cumpere Android

Gigantul tech a avut șansa de a achiziționa sistemul de operare Android, a ratat oportunitatea. La sfârșitul anului 2004, fondatorii Android căutau bani pentru a-și lansa sistemul. Cei opt membri ai echipei Android au zburat în Coreea de Sud pentru a se întâlni cu 20 de directori Samsung. Echipa Android a arătat directorilor Samsung planurile lor pentru un sistemul de operare proiectat pentru telefoane mobile.

Potrivit co-fondatorului Android Andy Rubin, răspunsul imediat al echipei Samsung după prezentare a fost tăcerea completă. Echipa Samsung și-a exprimat neîncrederea că acest lucru ar putea ajunge un tip de sistem de operare. La începutul anului 2005, Rubin și echipa au fost la Google, care a decis să achiziționeze sistemul pentru 50 de milioane de dolari. Google și echipa Android au dezvoltat sistemul de operare și l-au lansat oficial în octombrie 2008.

Samsung producător de tehnică militară

Există o latură a corporației sud-coreene, despre care nu se prea vorbește. Este Samsung Techwin înființată în 1977, o companie de supraveghere, de aeronautică, optoelectronică, automatizări și tehnologia armelor. În colaborare tehnică cu General Electric, a început producția de motoare cu reacție pentru avioane în 1980. În 1987 și-a schimbat numele în Samsung Aerospace Industries. A început să facă elicoptere, motoare cu reacție și artilerie mobilă pentru armata coreeană. În 1996 a dezvoltat elicopterul SB427 cu Bell Helicopter. A fabricat și primul avion de luptă coreean KF-16.

A fabricat și K9 Thunder, un tun autopropulsat pentru Forțele Armate Coreene. Este capabil să tragă proiectile de 155 mm, de mare putere, până la o distanță de 40 km. A construit SGR A1 un robot militar santinelă, pentru a înlocui soldații umani în zona dintre frontierele Coreei de Sud și de Nord. Poate identifica și trage automat spre o țintă de la peste 3,2 km distanță. Folosește senzori optici și infraroșii și are incluse microfoane și difuzoare.

Indiferent dacă sunteți un fan Samsung sau nu, compania are un trecut interesant, cu părți mai bune și mai puțin bune. Acum este lider mondial în mai multe domenii și este al patrulea cel mai valoros brand din lume.

SURSĂAndroidHeadlines