Peste 4 milioane de utilizatori de servicii mobile 5G în Coreea de Sud

745
Sursa Foto: businesskorea.co.kr

La 29 noiembrie, la opt luni de la lansarea primului serviciu comercial 5G pentru persoane fizice, Coreea avea aproximativ 4,33 milioane de abonați 5G. Primul serviciu 5G a fost a fost lansat de cei trei transportatori mobili – SK Telecom, KT și LG Uplus – la 1 decembrie anul trecut. Inițial a fost disponibil doar intreprinderilor în scop comercial. Numărul de utilizatori 5G din țară a ajuns la 3,98 milioane la sfârșitul lunii octombrie 2019. În luna noiembrie 516.000 de utilizatori s-au abonat la rețeaua 5G, conform datelor publicate de Ministerul Științei și Tehnologiei din Coreea de Sud.

Având în vedere faptul că cei trei operatori și-au stabilit un target 2 milioane de abonați pentru 2019 în momentul lansării, numărul a fost substanțial depășit. Numărul estimat până la sfârșitul anului 2019 este de peste 5 milioane de utilizatori, conform aceleași surse, citate de BusinessKorea. Pentru anul 2020 cele trei companii se așteaptă să aibă peste 10 milioane de abonați 5G.

Cei trei operatori sud-coreeni au lansat 5G în banda de 3,5 GHz, în marile orașe metropolitane, inclusiv în Seul, la 1 decembrie anul trecut. Cu toate acestea, serviciul inițial s-a limitat la întreprinderi. Primul serviciu 5G cu adevărat comercial din lume pentru clienții rezidențiali a fost lansat pe 3 aprilie anul acesta.

Samsung Galaxy S10 5G a fost primul smartphone 5G din lume

Inițial, cei trei operatori sud-coreeni au planificat lansarea primului serviciu comercial 5G din lume pe 5 aprilie. Dar, operatorul american Verizon din SUA și-a planificat lansarea 5G la 4 aprilie. Data a fost rapid mutată pe 3 aprilie de cei trei operatori, astfel Coreea de Sud a devenit prima țară din lume care a comercializat cu succes serviciile comerciale 5G. Modelul Galaxy S10 5G de la Samsung Electronics a devenit și primul smartphone 5G din lume.

De la lansarea serviciilor comerciale 5G, cei trei operatori de telefonie mobilă au continuat să depună eforturi pentru dezvoltarea de conținut și îmbunătățirea serviciilor. După ce au au fost primii din lume în 5G în acest an, cele trei companii au lucrat pentru a oferi cele mai bune servicii 5G din lume cu conținut și servicii incredibile.

SK Telecom are cea mai bună rețea 5G din lume. SK Telecom, fondat în 1984, este cel mai mare operator de telefonie mobilă din Coreea, are 50% din cota de piață. Deține proprii sateliți de telecomunicații și cel mai mare site social-media din Coreea. SK Telecom are un portal web, un serviciu multimedia mobil și o aplicație mobilă pentru e-banking.

Clienții 5G abonați la SK Telecom au reprezentat 44,4% în luna octombrie. Operatorul mobil KT a avut un procent de 30,4% iar Uplus LG are 25,1%, conform datelor de la Ministerul Științei și Tehnologiei din Coreea.

Numărul de utilizatori 5G a crescut cu peste 500.000 timp de trei luni consecutive din luna mai. Conform aceleași surse, doar în luna august au fost înregistrate un număr de aproximativ 850.000 de abonamente la rețeaua 5G. Acest număr mare de abonați a fost pus pe seama lansării de către Samsung a seriei Galaxy Note 10. Cea mai recentă serie Galaxy Note 10 este disponibilă în Coreea doar în variantă 5G.