5G la debut, Coreea și SUA au învins China, Samsung și Motorola în prim plan

1553

Coreea de Sud și Statele Unite sunt primele țări din lume în domeniu 5G, învingând China și companiile sale de telefonie mobilă. Operatorii sud-coreeni KT, SK Telecom și LG Uplus au anticipat chiar debutul noii tehnologii cu câteva zile. Inițial programat pentru ziua de 5 aprilie, 5G a fost activat în data de 3 aprilie. În Statele Unite, Verizon a activat antenele cu o săptămână mai devreme decât programul inițial, planificat pe 11 aprilie. Rețeaua 5G a fost lansată pe 3 aprilie în orașele Chicago și Minneapolis, conform site-ului italian Hdblog.

În Coreea de Sud există deja și primii abonați, selectați cu grijă de companiile de telefonie mobilă printre celebritățile naționale. Primii cetățeni sud-coreeni au avut acces rapid la rețea, deschisă oficial acum pentru întreaga țară, împreună cu debutul pe piață al smartphone-ului Galaxy S10 5G.

Samsung Galaxy S10 5G cu un încărcător de 25 W din cutie

Telefonul Samsung este primul dispozitiv mobil „real” compatibil cu noua tehnologie. Galaxy S10 5G a fost prezentat la evenimentul „Galaxy Unpacked”, anul acesta în luna februarie. Acest smartphone Galaxy S10 5G vine direct din cutie cu un încărcător rapid de 25 W. Vă reamintim că celelalte modele din seria Galaxy S10 vin cu un încărcător rapid de 15 W în cutie.

Motorola, de asemenea, se laudă cu titlul de „primul smartphone din lume cu 5G”. Acest model 5G Moto Z3 este compatibil cu standardul de noua generație 5G. Motorola, a cărei divizie de telefoane este deținută acum de Lenovo, este singurul dispozitiv disponibil în prezent pe piață în SUA. Moto Z3 5G permite locuitorilor din Chicago și Minneapolis să se conecteze la rețeaua 5G, creată în colaborare cu Ericsson. Ericsson este partener tehnologic și în Coreea de Sud la rețelele 5G. În statele Unite se așteaptă lansarea pe piață și a lui Samsung Galaxy S10 5G și a altor terminale mobile începând cu 15 mai. Un alt smartphone compatibil cu 5G este LG V50 ThinQ 5G.

Motorola Inc. a fost o companie multinațională de telecomunicații din Illinois, SUA. În ianuarie 2011 s-a divizat în Motorola Mobility și Motorola Solutions. În august 2011 Motorola Mobility, continuatoarea pe linie de telefonie, a fost achiziționată de către Google. În ianuarie 2014 a fost vândută companiei chineze Lenovo cu 2,91 miliarde de dolari.

Pentru comparație vă prezentăm diferențele de ecran și pixeli între cele trei telefoane 5G.

  • Galaxy S10 5G are 77,1 x 162,6 x 7,94 mm, o diagonală de 6,7 inch și rezoluție de 3040×1440 pixeli.
  • LG V50 ThinQ 5G are 76,1 x 159,2 x 8,3 mm, diagonala de 6,4 inch și 3120×1440 pixeli.
  • Motorola Moto Z3 are 76,5 x 156,5 x 6,8 mm, ecran de 6,01 inch și 2160×1080 pixeli.

Primul smartphone poate fi deja achiziționat în Coreea de Sud. Al doilea va fi disponibil în câteva săptămâni, iar Moto Z3 5G are nevoie de un accesoriu 5G pentru a se conecta la noua rețea.

Samsung a fost prima companie cu smartphone activ în 5G

Samsung care este în prim plan și crede cu tărie în 5G își propune să dea un nou impuls unei piețe mobile stagnante. Gigantul sud-coreean a înregistrat o scădere serioasă a profitului în primul trimestru al anului. Acum, cu Galaxy S10 5G, Samsung vrea să profite imediat de potențialul standardului 5G prin accesarea unor servicii care, până de curând, nu au putut fi atinse din punct de vedere tehnologic.

Nu numai viteza de descărcare și încărcare – de peste 20 de ori mai mari decât la 4G – dar și o latență foarte mică, accesul la cloud, posibilitatea vizionării videoclipurilor în 8K și experiențe VR / AR grație camerei 3D Depth integrată în Galaxy S10 5G, „oferă acces la o varietate de servicii utile„, spune Albert Hoseong Kang de la Samsung Electronics.

Astfel, Coreea de Sud și SUA sunt primele care activează noua rețea 5G. Coreea a reușit să acopere întreg teritoriul cu 5G, în timp ce Statele Unite doar două orașe. Între producători, Samsung este cel mai activ introducând pe piață primele soluții mobile compatibile cu standardul 5G. Motorola este al doilea cu un smartphone ce necesită un accesoriu, apoi LG. Putem spune fără probleme că Samsung a câștigat și această luptă în domeniul telefoniei mobile.