Telefoanele 5G din seria Galaxy S20 cele mai bine vândute din SUA

789
Sursa Foto: androidheadlines.com

Seria Galaxy S20 cu modelele 5G s-a vândut bine în SUA. Nu este o surpriză, având în vedere că nu există competiție în acest moment în SUA, în spațiul 5G. Compania americană Apple nu există pe piața 5G. Majoritatea celorlalte smartphone-uri lansate în acest an, cu 5G, au fost afectate de probleme de stoc, din cauza pandemiei globale.

Nu mai vorbim de faptul că Samsung are trei smartphone-uri aici, începând de la 999 USD. Vânzările seriei Galaxy S20 sunt mai mici decât seria Galaxy S10, dar domină în continuare spațiul 5G. Au existat multe informații conform cărora vânzările seriei Galaxy S20 sunt mai mici decât cele din seria Galaxy S10.  Desigur, această pandemie este probabil un motiv important, dar Samsung deține supremația pe piața 5G în acest moment.

Samsung Galaxy S20 Ultra pe locul doi în cota 5G din SUA

Samsung Galaxy S20+ are 40% din piața SUA, Galaxy S20 Ultra 30%, iar Galaxy S20 24%. Este puțin surprinzător să vezi Galaxy S20 Ultra venind pe locul doi aici de fapt, în loc de Galaxy S20. Totuși S20 este un dispozitiv mai mic și mult mai ușor de gestionat. Ca să nu mai zicem și mult mai ieftin.

Samsung are avantajul inițial în 5G, dar adevărata întrebare este dacă și cât îl pot păstra. Mai ales cu zvonurile că Apple va lansa 5G pe linia sa de iPhone în această toamnă. Și, să nu uităm, SUA este teritoriul propriu Apple. Cu siguranță, Apple va mușca din cota de piață a companiei Samsung, având în vedere cât de populare sunt iPhone-urile Apple. Dar totuși, această pandemie poate avea un impact destul de mare asupra a ceea ce se întâmplă în această toamnă. Vom urmări acest fenomen după lansările companiei Apple în domeniul 5G.

Root Metrics a fost fondată în 2008 și are sediul în Washington, Statele Unite. Oferă consumatorilor și industriei informații despre performanțele rețelelor mobile. Firma testează performanța rețelei atunci când clienții folosesc telefonul mobil pentru comunicații de voce sau date.

Conform informațiilor publicate de Root Metrics și preluate de AndroidHeadlines, accesul 5G este încă aproape inexistent în SUA. Operatorul T-Mobile acoperă cel mai mult, aproximativ 20% din populație. Pe de altă parte, un alt mare operator de telefonie american – Verizon, acoperă doar 0,5%.

Este doar începutul pentru 5G în SUA, deci este logic că nu este încă disponibil pe scară largă. Probabil în acest an lucrurile vor lua o altă turnură în privința rețelelor 5G. Desigur, acest lucru este similar cu modul în care a debutat 4G în anii 2010. Pentru comparație, Coreea de Sud are deja rețele 5G cu acoperire națională.