8,4 milioane de smartphone-uri 5G vor fi vândute anul acesta în Coreea

609
Sursa Foto: Yonhap / en.yna.co.kr

Se preconizează că vânzările de smartphone-uri 5G vor atinge 8,4 milioane de unități în Coreea de Sud în acest an. Informația a fost făcută publică de compania de studiu de piață Counterpoint Research. Producătorii locali de smartphone-uri Samsung și LG concurează pentru a lansa dispozitive cât mai accesibile care suportă 5G.

Potrivit companiei Counterpoint Research, smartphone-urile 5G sunt estimate a reprezenta 48% din totalul vânzărilor de smartphone-uri din Coreea de Sud în acest an. Anul trecut, telefoanele cu capacitate 5G au reprezentat 28% din totalul vânzărilor de smartphone-uri din Coreea.

Pe piața din Coreea de Sud vor ajunge în acest an 13 noi smartphone-uri 5G

Numărul abonaților la rețeaua mobilă 5G din Coreea de Sud a ajuns la 5,77 milioane săptămâna trecută. Informația provine de la Ministerul Științei din Coreea de Sud. Operatorii de telefonie mobilă sud-coreeni au comercializat servicii 5G începând cu luna aprilie anul trecut, potrivit agenției de presă Yonhap. Coreea a fost prima țară din lune care a lansat rețele 5G și are în acest moment acoperire națională pentru 5G.

Counterpoint Research a declarat că 13 noi smartphone-uri 5G vor ajunge pe piața internă din Coreea în acest an. Anul trecut în Coreea de Sud au fost lansate șapte telefoane 5G. Samsung Electronics, cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume, a prezentat săptămâna aceasta versiunile 5G ale smartphone-urilor mid-range Galaxy A71 și Galaxy A51. Se estimează că Samsung va lansa o variantă 5G și a lui Galaxy A91 în a doua jumătate a anului, potrivit Counterpoint Research.

Coreea de Sud cu aproximativ 51,7 milioane de locuitori este una dintre cele 30 de țări cele mai populate din lume. Aproximativ jumătate dintre locuitori trăiesc în zona metropolitană a capitalei Seul, un oraș cu a patra cea mai mare producție economică la nivel mondial.

De asemenea, LG Electronics are planificat să lanseze un nou smartphone 5G în prima jumătate a anului. Pentru partea a doua din 2020, LG va mai lansa unul sau două smartphone-uri din seria Q compatibile cu 5G. Compania americană Apple va intra și ea pe piața 5G din Coreea de Sud. Apple este de așteptat să lanseze o versiune 5G a iPhone-ului său în a doua jumătate a anului, a spus Counterpoint Research. Totuși, compania de cercetare de piață a specificat că răspândirea globală a noului coronavirus ar putea afecta extinderea pieței 5G.