Actualizări și upgrade-uri Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4: ce primim?

345
Actualizari si upgrade Galaxy Z Flip 4 si Galaxy Z Fold 4
Sursa foto: galaxyclub.nl

Perechea de telefoane pliabile Fold 4 și Flip 4 a fost lansată zilele trecute de Samsung în cadrul evenimentului Galaxy Unpacked. Momentan cele două sunt în perioada de precomenzi, dar din 26 august pot fi cumpărate din magazine. Dar dacă cumpărați un Samsung Galaxy Z Flip 4 sau Galaxy Z Fold 4, la ce vă puteți aștepta ca actualizări de securitate și de sistem de operare? Ce politici de asistență vă oferă Samsung? Hai să vedem!

Când Samsung a lansat seria Galaxy S22, politica de actualizare corespunzătoare a jucat un rol central. Și, pe bună dreptate. Promisiunea de cinci ani de actualizări de securitate și patru upgrade-uri ale sistemului de operare este unică pe teritoriul Android, conform GalaxyClub. Este cu atât mai izbitor că Samsung a tăcut chitic cu privire la suportul viitor pentru Fold 4 și Flip 4. Poate politica de actualizări pentru cele două nu este spectaculoasă, dar este foarte importantă.

Din fericire, este clar la ce actualizări vă puteți aștepta pe Fold 4 și Flip 4 în următorii ani. Când Samsung și-a anunțat perioada de actualizare de cinci ani pentru seria S22, o serie de dispozitive au fost incluse imediat în noua politică. Samsung Galaxy Z Flip 3 și Samsung Galaxy Z Fold 3 beneficiază și ele de perioada lungă de actualizări. Și astfel a devenit clar ce actualizări și upgrade-uri vor primi noile pliabile în următorii ani.

Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 – actualizări de securitate

Începem cu actualizările de securitate. Desigur, Galaxy Z Flip 4 și Z Fold 4 primesc cele mai recente actualizări de securitate în fiecare lună. La urma urmei, acesta este cazul oricărui telefon de ultimă generație și al unor modele Samsung de gamă medie. Aceste corecții de securitate vor continua să vină de la lansare și vor continua timp de cinci ani – cel puțin până în vara lui 2027.

Când este vară în emisfera nordică, este iarnă în emisfera sudică și invers. În unele țări din emisfera sudică, cum ar fi Brazilia, Argentina, Africa de Sud, Australia și Noua Zeelandă, vara este asociată cu sărbătorile de Crăciun și Anul Nou.

Este adevărat că Flip-ul sau Fold-ul nu vor fi actualizate lunar timp de cinci ani. Este prea devreme pentru a ști cu siguranță – noua politică nu are încă un an vechime – dar ne așteptăm ca actualizările lunare să vină cel puțin trei ani.

După vara lui 2025, Samsung le va trece la actualizări trimestriale. Și în a doua jumătate a anului 2026, frecvența de actualizare va fi redusă la două pe an. Desigur, este posibil ca Samsung să ofere mai multe actualizări din 2025 până în 2027. Dar nu vom ști până nu va veni momentul.

În cele din urmă, frecvența exactă de actualizare nici măcar nu este atât de importantă. La urma urmei, atâta timp cât primești cele mai recente patch-uri din când în când, telefonul tău va rămâne în siguranță. Deci haideți să vorbim despre funcții noi. Samsung a lansat pe Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 cu Android 12 și respectiv Android 12L. Dar acesta este doar începutul.

Actualizări Android OS pentru Z Fold 4 și Z Flip 4

Dispozitivele vor primi, de asemenea, patru upgrade-uri ale sistemului de operare în următorii ani. Primul, pentru Android 13, va veni probabil înainte de sfârșitul acestui an. Până la începutul anului 2026, vor urma upgrade-uri la Android 14(Android 14L), Android 15(Android 15L) și 16(16L). Credem că așa se vor numi, dacă nu cumva Google decide altfel. Fiecare upgrade aduce, fără îndoială, noi funcții și opțiuni, astfel încât funcționalitatea dispozitivelor va continua să crească anual.

Galaxy Z Fold 4 a fost lansat cu sistemul de operare Android 12L. Aceasta este o versiune ușor modificată a sistemului de operare optimizată în special pentru ecrane mari. Potrivit GalaxyClub, multitasking-ul este puțin mai bine integrat, datorită noii bare de activități care completează bara de navigare clasică.

În afară de Android OS în sine, Flip 4 și Fold 4 vor primi și actualizări la interfața Samsung One UI. Cele mai multe dintre noile funcții pe care Samsung le aduce telefoanelor existente ajung cu noi versiuni de One UI. Și, acestea vin mai des decât upgrade-urile majore de Android.

Mai exact: un upgrade One UI vine întotdeauna în același timp cu noua versiune de Android. De exemplu: în prezent testăm Galaxy S22 cu Android 13 și One UI 5, care în curând vor fi lansate pe toate dispozitivele în același timp. Dar, de obicei, o altă actualizare mai mică a One UI vine la jumătatea anului, așa cum am văzut în această primăvară, când a sosit One UI 4.1. Mai simplu spus: dacă există patru upgrade-uri Android pentru Z Fold 4 și Z Flip 4 în următorii ani, probabil veți primi și 7 până la 8 upgrade-uri One UI până în 2026 inclusiv.

Una peste alta, vă puteți aștepta la multe dacă treceți la un Galaxy Z Flip 4 sau Galaxy Z Fold 4.