Peste 20% din abonamentele mobile din Coreea de Sud sunt 5G

337
Peste 20 din abonamentele mobile din Coreea de Sud sunt 5G
Sursa Foto: Yonhap

Acoperirea rețelelor de mare viteză 5G capătă tot mai mare amploare peste tot în lume. Noile rețele sunt implementate în ritm alert de toate țările, din păcate nu putem spune același lucru despre România. Țara unde a debutat 5G, Coreea de Sud, continuă să uimească în adoptarea de către utilizatori a noii rețele de mare viteză. 21,25% de abonamente mobile din Coreea de Sud sunt la 5G!

Coreea de Sud are o populație de aproximativ 52 de milioane de locuitori. Utilizatorii de telefonie mobilă din rețelele 5G din Coreea au atins peste 15 milioane luna trecută. Datele au fost publicate ieri de Ministerul Științei și Tehnologiei din Coreea de Sud.

Aproximativ 671.000 de abonamente 5G în martie în Coreea de Sud

La sfârșitul lunii aprilie, abonamentele 5G se ridicau la 15,15 milioane, reprezentând 21,25% din totalul de 71,27 milioane de abonamente mobile din țară, potrivit datelor de la Ministerul Științei și Tehnologiei din Coreea. Conform Yonhap, raportat la o populație de 52 de milioane procentul este foarte mare.

Cea mai recentă cifră marchează o încetinire a creșterii utilizatorilor 5G comparativ cu începutul anului. Numai în luna martie au fost făcute aproximativ 671.000 de noi abonamente 5G în rețelele operatorilor de telefonie mobile din Coreea. Pentru referință, în luna ianuarie 2021 peste 1 milion de noi utilizatori 5G au fost înregistrați în Țara dimineților liniștite.

Coreea de Sud oficial Republica Coreea este numită și „Țara dimineților liniștite”. Are capitala la Seul, a doua metropolă din lume ca mărime. Este a 10-a cea mai mare economie din lume (după PIB) conform FMI.

Operatorii de telecomunicații din Coreea au lansat pentru prima dată rețelele 5G în aprilie 2019. Samsung este principalul artizan al 5G în Coreea, atât ca rețele, cât și ca dispozitive de pe piață. Principalii producători mondiali de smartphone-uri nu au lansat încă dispozitive emblematice pe piața locală de la lansarea de către Samsung a seriei Galaxy S21 în ianuarie.

Luna trecută, cel mai mare operator de telefonie mobilă SK Telecom Co. a avut cei mai mulți abonați 5G cu 7,07 milioane. A fost urmat de KT Corp. cu 4,6 milioane și LG Uplus Corp. cu 3,47 milioane de abonați 5G.