Accesorii ecologice Samsung în colaborare cu firma Kvadrat

614
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Ca o companie care privește spre viitor, Samsung inovează pentru a schimba viața oamenilor în bine. Nu numai că aceasta înseamnă crearea de tehnologii și dispozitive care să permită utilizatorilor să trăiască mai bine, dar și pentru a permite consumatorilor să se simtă încrezători că având un produs Samsung, au făcut o alegere ecologică. Datorită unui parteneriat cu marca textilă daneză Kvadrat, ultimele accesorii Samsung pentru Galaxy S20+ și Galaxy Watch Active 2 nu fac excepție.

Când a dezvoltat accesorii pentru seria Galaxy S20 și alte produse, Samsung a luat decizia de a se asocia cu firma Kvadrat. Aceasta este o companie din Danemarca care a primit certificarea ecologică din partea UE- certificare cunoscută pentru criteriile sale stricte de judecată.

Carcasa spate pentru Galaxy S20+ realizată de Kvardat din materiale reciclate

Carcasa specială pentru telefon pentru Samsung Galaxy S20+ este fabricată din sticle de plastic de 500ml reciclate. Sticlele au fost topite și prin diferite tehnologii transformate în fire textile. În cazul procesului de fabricare a firelor de la Kvadrat, o sticlă de plastic poate fi reciclată pentru a produce 2 carcase de telefon pentru Samsung Galaxy S20+.

Această reciclare ajută la reducerea numărului de sticle de plastic din depozitele de deșeuri, conform NewsSamsung. Tehnologia de reciclare folosită reduce cantitatea de dioxid de carbon emisă în timpul fabricației, în comparație cu procedeele tradiționale. Samsung este prima companie din industria de telefonie mobilă care a produs o husă de telefon folosind materiale reciclate.

Materialele Kvadrat sunt utilizate în arhitectura clădirilor The Gherkin (Londra), Muzeul de Artă Modernă (New York) și Sala de Concerte Walt Disney (Los Angeles). Reichstag (Berlin), Opera din Copenhaga (Danemarca) și Opera din Oslo (Norvegia), folosesc materiale produse de Kvardat.

Carcasa de telefon pentru Galaxy S20+ este realizată cu materiale textile produse de Kvadrat. Compania daneză transformă sticlele de plastic în fire de poliester din care pot fi apoi confecționate aceste carcase.

Aceste fire reciclate sunt ecologice, deoarece reduc cantitatea de sticle PET din depozite. Numai în SUA, se estimează că peste 60 de milioane de sticle ajung în depozitele de deșeuri în fiecare zi. Din fiecare sticlă de plastic de 500ml se poate fabrica două carcase de telefon. Astfel, cumpărătorii care achiziționează aceste huse speciale pentru telefon, contribuie activ la reducerea poluării cu plastic.

Firele reciclate sunt, de asemenea, fabricate într-un mod care reduce emisiile de dioxid de carbon în comparație cu procedeele tradiționale. Comparativ cu metodele de producție convenționale de poliester, firele reciclate ale companiei Kvadrat sunt fabricate printr-un proces care consumă mai puțină energie.

Kvadrat va produce și curele pentru Galaxy Watch Active 2

Anul trecut, Samsung a anunțat un parteneriat cu Programul ONU de Dezvoltare pentru a sprijini Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Cunoscute și sub denumirea de Obiective globale, acestea abordează unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă în întreaga lume. În conformitate cu aceasta, o parte din veniturile din vânzările ediției Samsung Global Goals a huselor pentru Samsung Galaxy S20+ realizate cu material textil Kvadrat vor fi donate UNDP în sprijinul celor 17 Obiective globale. Ediția Samsung Global Goals a carcasei telefonului Galaxy S20+ realizată cu textile Kvadrat va fi disponibilă doar pe anumite piețe.

Pe lângă producerea de carcase pentru Galaxy S20+, Samsung va lansa, de asemenea, curele ecologice pentru Galaxy Watch Active 2. Și acestea vor fi confecționate tot din materiale textile Kvadrat și alte materiale ecologice durabile.