Acord Samsung și Qualcomm pentru cipuri Snapdragon

189
Acord Samsung Qualcomm pentru cipuri Snapdragon
Sursa foto: via phonandroid.com

Samsung și Qualcomm colaborează de mai mulți ani în materie de cipuri, dar și în alte domenii. Acum, Qualcomm și-a anunțat investitorii că a fost semnat un nou parteneriat cu Samsung. Urmare a noului acord compania americană va livra procesoare Snapdragon pentru smartphone-urile Galaxy pentru mai mulți ani în viitor. Documentul nu specifică durata acestui acord, dar confirmă că Samsung nu intenționează încă să-și impună cipurile Exynos în întreaga lume.

În ultimii doi ani, Samsung părea relativ nesigur în legătură cu parteneriatul său istoric cu Qualcomm. Seria Galaxy S23 a fost o surpriză plăcută pentru toți utilizatorii Samsung. Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra au la bord Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. În mod tradițional, de fapt, cipul Qualcomm este rezervat pieței americane, canadiene, chineze și altor câteva zone. La nivel global telefoanele emblematice Samsung sunt livrate de obicei cu procesor Samsung Exynos.

Cu toate acestea, se știe că procesoarele Qualcomm sunt mai bune în aproape toate privințele decât omologii lor Exynos. De asemenea, când seria Galaxy S24 a marcat revenirea procesoarelor interne pe modelele standard și “Plus”, unii dinți au fost scrâșniți puternic. Se credea că în viitor Samsung își va impune propriile cipuri în detrimentul celor Snapdragon pe următoarele flagship-uri? Acum este evident că nu.

Phonandroid este un site francez fondat în 2010, un site făcut de profesioniști din domeniu. Este cea mai mare comunitate dedicată știrilor Android și tehnologiei! Publică informații despre ultimele tehnologii mobile, telefoane, aplicații, sfaturi, etc.

Când compania Qualcomm și prezentat cele mai recente rezultate financiare și-a anunțat investitorii că a fost semnat un nou contract cu Samsung. Aceasta promite să furnizeze procesoare Snapdragon următoarele smartphone-uri Galaxy pentru următorii „câțiva ani”, potrivit site-ului francez Phonandroid. Cu toate acestea, în prezent nu este clară durata exactă a acestui parteneriat. Dar, putem deduce că următoarele două flagship-uri Galaxy S25 și S26, cel puțin, vor fi alimentate de cipuri Qualcomm.

Prin urmare, Samsung se va uita tot mai puțin la cipurile Mediatek, în timp ce își va îmbunătăți propriile soluții. Știm că producătorul lucrează în prezent la Dream Chip, noul nume pentru procesoarele Exynos, care își vor face debutul pe Galaxy S25. Și compania americană intenționează să revoluționeze arhitectura Snapdragon-urilor sale pentru a câștiga mai multă putere.