Acționarii mici de la Samsung Electronics aproape s-au triplat în 2020

708
Sursa Foto: en.yna.co.kr

Numărul micilor acționari ai gigantului high-tech Samsung Electronics Co. aproape că s-a triplat în acest an. În special au fost făcute cumpărături masive de acțiuni de către investitorii de retail din Coreea de Sud. Aproximativ 1,45 milioane de investitori au deținut un pachet mai mic de 1% la Samsung până la sfârșitul lunii iunie. Este un număr mai mare cu 2,6% față de anul trecut, conform datelor de la Samsung.

Asta înseamnă că numărul micilor investitori în Samsung Electronics a crescut cu aproximativ 886.000 în prima jumătate a anului. Analiștii de piață au declarat că un număr considerabil de investitori de retail locali au cumpărat acțiuni Samsung anul acesta. Aceiași analiști scot în evidență că un mai mulți străinii și-au vândut acțiunile lor la compania sud-coreeană.

Investitorii străini dețin 55% din acțiunile Samsung

Investitorii din străinătate au vândut acțiuni Samsung în valoare de 5,64 miliarde USD în perioada ianuarie-iunie. Vânzările de acțiuni Samsung deținute de persoane și instituții din Coreea au fost de aproximativ 2 trilioane won, aproximativ 1.683.970.800$. În schimb, investitorii comerciali cu amănuntul au cumpărat acțiuni în valoare de 8,4 trilioane won, aproximativ 7.072.677.400 de dolari în ultimele șase luni.

Acest lucru a făcut ca acțiunile companiei să fie cele mai cumpărate la bursa locală, conform Yonhap. Analiștii au spus ca investitorii locali au fost probabil atrași de cea mai valoroasa companie din țară, pe fondul creșterii lichidității pieței și a reglementărilor guvernamentale mai dure pe piața locuințelor.

Termenul bursă vine de la un han din secolul al XIII-lea numit „Huis ter Beurze” deținut de familia Van der Beurze din Bruges, Belgia. Acolo comercianți din Europa, în special republicile italiene Genova, Florența și Veneția, au desfășurat tranzacții comerciale.

Cel mai mare acționar al companiei deține un pachet de acțiuni estimat la 21,2%. Investitorii străini dețin aproximativ 55% din acțiunile Samsung. Creșterea numărului micilor investitori este văzută ca o creștere și mai mare a influenței companiei pe plan local și global.

Numărul combinat de acțiuni a investitorilor de retail locali și instituțiilor din Coreea de Sud, cu excepția fondului de pensii de stat, a fost estimat la 12,7% din total, la sfârșitul lunii iunie. Este o creștere cu 1,3% față de sfârșitul anului trecut. Sloganul Samsung este „Inspire the World, Create the Future”. Poate și acesta atrage investitorii spre unul din giganții mondiali în materie de tehnologie.