Recenta „actualizare 4G” a ajuns și pe Galaxy S7 de opt ani!

87
Galaxy S7
Sursă foto: galaxyclub.nl

Săptămâna trecută am scris despre „Actualizarea 4G LTE TDD” pe care Samsung a lansat-o în Europa. Un număr mare de telefoane actuale au primit și vor primi această actualizare, dar și multe modele mai vechi. Mai exact, modele vechi de șapte ani, precum Galaxy S7 din 2016 și Samsung Galaxy A5 din 2017.

Samsung a lansat brusc această actualizare 4G LTE TDD săptămâna trecută care menține telefoanele compatibile cu rețelele telefonice în schimbare. Actualizarea va ajunge la mai multe modele în următoarele zile, săptămâni și luni. În cele din urmă, trebuie să vă puteți conecta la o rețea pe un telefon mai vechi – de exemplu pentru a apela numere precum 112.

Ne așteptăm la aceeași actualizare în curând pentru multe alte telefoane Samsung care au apărut în sau după 2016. Deci, dacă mai aveți unul dintre acestea și vedeți că o actualizare este disponibilă instalați-o imediat. Este un bonus extraordinar oferit de Samsung unor modele mai vechi cu mulți ani de piață.

Primele telefoane „vechi” care au primit sau vor primi actualizarea sunt Galaxy S7 din 2016 și Galaxy A5 din 2017. Primul a primit deja actualizarea la versiunea de firmware G930FXXU8EVG3 cu noua versiune CSC G930FPHN8EXD1 în câteva țări din Europa (Olanda, printre altele). Al doilea a primit o actualizare la versiunea de firmware A520FXXUGCTKA, cu noua versiune CSC A520FPHNGCXD1, potrivit GalaxyClub. Lista de modificări atașată nu dezvăluie nicio altă noutate. Dar nu este greu de ghicit scopul acestei scurte actualizări.

Samsung Galaxy S7 și Samsung Galaxy A5 2017 au fost și încă mai sunt foarte iubite de utilizatori. Dar, cele două nu primesc nimic nou – nici un nou patch de securitate, nicio versiune de interfață diferită. Prin urmare, versiunea de software în sine nu se va modifica.

Galaxy S7 a fost lansat pe 21 februarie 2016, înaintea începerii MWC Barcelona, concomitent cu S7 Edge. 100.000 de bucăți din cele două au fost vândute în două zile de la lansarea oficială în Coreea și 48 de milioane la nivel mondial în 2016.

Noua actualizare este acum disponibilă pe Galaxy S7 și Galaxy A5 2017, momentan telefoane neblocate în rețelele mobile. Această actualizare nu este încă disponibilă pentru Samsung Galax S7 Edge în momentul scrierii acestui articol. Dacă încă mai folosești un Galaxy S7 sau Galaxy A5 2017, atunci în primul rând: felicitări! Veți primi automat o notificare sau poți verifica disponibilitatea direct prin Setări -> Actualizare software -> Descărcați manual actualizări.

Iar dacă vă bate gândul să cumpărați un succesor drăguț pentru Galaxy S7 sau Galaxy A5 2017, vă puteți orienta la un Galaxy S24 sau Galaxy A55. Nu o să regretați.