Actualizare Galaxy Fold, primește caracteristici de la Galaxy Z Fold 2

470
Sursa Foto: via universmartphone.com

Samsung introduce întotdeauna noi funcții software cu cele mai noi modele de smartphone-uri. Câteva luni mai târziu, unele dintre aceste caracteristici se îndreaptă spre modelele anterioare. În mod regulat, vedem acest lucru pentru seria Galaxy Note și Galaxy S. Nu este surprinzător să vedem că gama sa pliabilă primește același tratament. Este vorba despre Galaxy Fold care primește multe caracteristici de la Galaxy Z Fold 2.

Compania a confirmat ieri că o nouă actualizare pentru Galaxy Fold va fi lansată în curând. Această actualizare va aduce unele dintre cele mai bune caracteristici de la Galaxy Z Fold 2 pe modelul Fold original. Acestea includ caracteristici de productivitate și îmbunătățiri ale software-ului camerei care vor ridica experiența utilizatorului pentru proprietarii de Galaxy Fold.

Galaxy Fold primește cele mai bune caracteristici de la Galaxy Z Fold 2

Multi-Active Window a fost lansat cu Galaxy Fold anul trecut. Permite utilizatorilor să ruleze până la trei aplicații simultan pe ecranul pliabil al dispozitivului. Galaxy Z Fold 2 a făcut posibilă amenajarea orizontală a ferestrei Multi-Active pentru a permite multitasking mai flexibil. Acest lucru va fi acum posibil și pe Galaxy Fold.

Panoul Edge și funcțiile App Pair își fac drumul și către pliabilul original. Cu App Pair, puteți lega până la trei aplicații împreună care vor fi lansate în aspectul preferat al ecranului divizat. Wireless DeX a fost o completare majoră a smartphone-urilor Samsung în acest an. Această actualizare a lui Galaxy Fold include și Wireless DeX. Când este conectat, afișajul dispozitivului poate fi folosit ca touchpad pentru a controla al doilea afișaj cu gesturi.

Touchpad este un panou tactil care vă permite să controlați un cursor sau să facilitați navigarea printr-un meniu sau orice interfață grafică. Potrivit Smart Computing Encyclopedia, touchpad-ul a fost inventat de americanul George E. Gerpheide în 1988.

Noile caracteristici ale camerei includ și încadrarea automată. Mărește sau micșorează automat și poate urmări chiar mișcarea, astfel încât subiectul să fie întotdeauna încadrat central. Modul Capture View elimină necesitatea lansării unui ecran separat pentru a vă vizualiza fotografiile. Afișează până la cinci dintre cele mai recente fotografii sau videoclipuri în partea stângă a afișajului pliabil, care în cealaltă jumătate arată previzualizarea următoarei fotografii.

Samsung le permite în sfârșit proprietarilor Galaxy Fold să folosească ecranul exterior pentru fotografiere atunci când dispozitivul este desfășurat. Cu Dual Preview, atât fotograful cât și subiectul pot vedea previzualizarea așa cum este afișată atât pe ecranul extern, cât și pe ecranul intern. Smartphone-ul primește, de asemenea, modul Pro Video cu raport de aspect de 21: 9 și opțiuni de înregistrare de 24 fps.

Va dura câteva zile ca noua actualizare să fie disponibilă și în România

Funcțiile asistentului Bixby, cum ar fi maximizarea focalizării și histograma, sunt disponibile și ele. Previzualizarea dublă funcționează și pentru video, dar trebuie activată în modul Pro Video.

Acum puteți face selfie-uri cu camera din spate cu Fold-ul original în timp ce vedeți o previzualizare pe afișajul exterior. Chiar voiam să avem această abilitate când primul telefon pliabil a fost lansat anul trecut. Acum pur și simplu lansați aplicația camerei de pe ecranul exterior și activați Rear Cam Selfie. Deschideți dispozitivul pentru a face fotografia în timp ce priviți o previzualizare pe afișajul exterior.

În cele din urmă, această actualizare Galaxy Fold va facilita partajarea directă a parolei rețelei Wi-Fi la care sunteți conectat. Aceasta înseamnă că nu mai trebuie să repetați parole lungi și complicate ori de câte ori cineva dorește să se conecteze la Wi-Fi.

Samsung tocmai a anunțat această actualizare, conform Universmartphone. Deci poate dura câteva zile până când va deveni disponibilă pentru utilizatorii de pe tot globul.