Samsung Galaxy Z Fold 2 este mai rezistent decât credeam

895
Sursa Foto: phonearena.com

Sigur că pe toată lumea tentează dispozitivele mobile futuriste. Acestea schimbă modul în care interacționăm cu telefoanele și, în final cu lumea. Dar apariția unor astfel de telefoane, este vorba despre cele pliabile, a presupus multă muncă și multe probleme. Ne referim aici în primul rând la Samsung Galaxy Fold.

Originalul Galaxy Fold a clacat cu doar câteva zile înainte de lansarea planificată. Compania a trebuit să se întoarcă la tabla de proiectare și să revizuiască în esență întregul design inovator. A trebuit îmbunătățită integritatea structurală, ceea ce s-a întâmplat în cea mai mare parte aproape șase luni mai târziu.

Desigur, Galaxy Fold de primă generație s-a simțit destul de nepregătit și a venit la un preț excesiv de mare. Dar acest lucru nu se poate spune despre continuarea sa. Samsung Galaxy Z Fold 2 5G nu este nici el la preț accesibil, și la fel ca originalul, are fără îndoială, partea sa de defecte. Dar când vine vorba de proiectare, construcție și calitate, acest băiat rău face o primă, a doua și a treia impresie remarcabilă.

Galaxy Z Fold 2 5G este un telefon foarte rezistent

Aproape imediat ce intră în posesia unui smartphone recent lansat, Zack Nelson de la popularul canal YouTube JerryRigEverything, îl maltratează. Poate am spus prea elegant, Zack Nelson încearcă să distrugă efectiv dispozitivul cu mâinile goale sau diferite ustensile. Dar surpriză, nu a putut să rupă sau să deterioreze pe Galaxy Z Fold 2 la fel de ușor cum a făcut cu predecesorul său.

Văzută ca o „minune inginerească”, balamaua „Hideaway Hinge” a telefonului pliabil Samsung nu este numai, rezistentă, flexibilă și discretă, ci și bine sigilată pe toată lungimea sa. Astfel nu există loc ca murdăria să intre sub afișajul principal și să provoace probleme sau deteriorarea funcționalității pe termen lung. Nu intră nici măcar praful!

Zack Nelson (născut în 29 iunie 1988), mai cunoscut sub numele de JerryRigEverything, este un YouTuber și recenzor de tehnologie american. Este faimos și popular pentru recenziile sale de smartphone-uri, ceasuri, aplicații și multe altele.

Desigur, testele efectuate de Nelson nu au absolut nicio valoare științifică. Pare puțin probabil ca vreun proprietar (sănătos la cap) de Galaxy Z Fold 2 5G să poată supune noul său telefon foarte scump, la abuzurile văzute la Zack Nelson. De asemenea, nu vedem cum un astfel de telefon ar putea intra în contact cu mai mult praf și pietre în viața reală. Deci probabil despre astfel de lucruri nu va trebui să vă faceți griji.

Fold-ul Samsung rezistă foarte bine la îndoire

Un alt aspect complet neștiințific, dar extrem de promițător al videoclipului realizat de Nelson, este acela de a vedea cum telefonul se descurcă la diferite lovituri violente aplicate celor două jumătăți ale sale fără să se miște. Dar de departe cel mai impresionant lucru este modul în care Galaxy Z Fold 2 5G trece testul tradițional de îndoire. Conform PhoneArena, nu există daune structurale aici

Da, acesta este foarte rezistent, realizat dintr-o combinație premium de sticlă și metal cu mult plastic. Mai există acolo chiar și cauciuc pentru o protecție suplimentară. Dar, deși forța brută nu poate face telefonul să se plieze într-un mod greșit și să se rupă în jumătate, o unghie inocentă și mai dură va face totuși o mulțime de ravagii pe ecran.

Știm la ce te gândești. Unde este inovatorul „Ultra Thin Glass” împrumutat de la surprinzător de popularul Galaxy Z Flip? Răspunsul, este cel mai probabil sub stratul gros de plastic aplicat deasupra ecranului. Acest plastic este probabil mai bun pentru durabilitatea generală, dar nu excelează în ceea ce privește rezistența la zgârieturi.

Nu faceți astfel de teste cu telefonul personal!

Este de la sine înțeles că nu trebuie să îndepărtați acel protector de ecran pentru a ajunge la stratul UTG. Trebuie să știți că nu aveți în mod evident de-a face cu un protector de ecran convențional. Apropo, Samsung include și un astfel de protector preinstalat pe Galaxy Z Fold 2 5G. Îndepărtarea acestuia nu va cauza niciun fel de daune structurale, dar face telefonul mai sensibil la zgârieturi și fisuri.

Vorbind despre fisuri, trebuie să aveți grijă cu ecranul exterior de 6,23 inch și partea din spate a dispozitivului. Acestea sunt realizate din cea mai dură sticlă disponibilă, rezistând astfel la zgârieturi, dar nu la căderi pe suprafețele dure. În cele din urmă, merită menționat faptul că scanerul de amprentă montat lateral nu este excelent. Își pierde acuratețea și, în cele din urmă, funcționalitatea atunci când se confruntă cu praf și, respectiv, zgârieturi.