Actualizare pentru Samsung Galaxy M40, primește Night Mode

743
Sursa Foto: via 91Mobiles.com

Smartphone-ul Samsung Galaxy M40 a început să primească o nouă actualizare. Este lansată actualizarea cu versiunea de firmware M405FDDU1ASH1 care ocupă un spațiu de memorie de 366 MB. La instalarea noului software, Samsung Galaxy M40 va primi patch-ul de securitate pentru luna august împreună cu o mulțime de actualizări ale camerei. Va primi un mod de noapte dedicat pentru imagini într-un mediu cu lumină scăzută și un scaner QR.

Acest Scan QR va scana coduri QR ori de câte ori aparatul foto este îndreptat către ele. În acest fel este eliminată necesitatea instalării unei aplicații de scanare QR de la o terță parte pe Samsung Galaxy M40. Deoarece telefonul nu acceptă Bixby, acesta va fi o caracteristică excelentă pentru utilizatorii de telefoane. În special, o mulțime de smartphone-uri Samsung au primit funcția Scan QR în ultima perioadă.

Actualizare pentru Samsung Galaxy M40 aduce multe caracteristici

Samsung Galaxy M40 primește un scaner dedicat codurilor QR în aplicația pentru camere foto. În ceea ce privește Night Mode – Modul Noapte, acesta va fi similar cu smartphone-urile emblematice ale companiei Samsung.

Funcția va permite utilizatorilor să treacă la acest mod pentru a face o fotografie cu expunere mai mare pentru a înregistra mai multe detalii într-un mediu slab luminat. În afară de aceasta, conform changelog-ului actualizarea lui Galaxy M40 aduce „stabilitate dispozitivului, remedierea erorilor și îmbunătățirea performanței camerei„.

Codul QR este o gamă de standarde de codare cu formă de bare bidimensionale (cod matrice). Primul astfel de standard a fost creat în 1994 de către compania japoneză Denso Wave. QR este o prescurtare din engleză de la quick response („răspuns rapid”). Codul QR a fost dezvoltat pentru a marca componentele pentru logistică în producția companiei Toyota.

Actualizarea lui Samsung Galaxy M40 este lansată prin OTA (Over-the-Air), momentan în India, conform 91Mobiles. Utilizatorii telefoanelor Galaxy M40 vor fi anunțați atunci când actualizarea va ajunge pe dispozitivul lor. De asemenea, pot  verifica manual disponibilitatea actualizării accesând Setări > Actualizare software > Descărcare și instalare.

Samsung Galaxy M40 este cel mai premium smartphone din gama Galaxy M și a fost lansat în luna iunie. Prețul telefonului începe de la 250 de euro și ambalează 6 GB de RAM și 128 GB stocare la bord. Alte caracteristici importante ale telefonului includ un ecran Full HD+ de 6 inch și procesorul Qualcomm Snapdragon 675. Este același procesor aflat pe Samsung Galaxy A60 și Galaxy A40s. Triple-camera la spate, o baterie de 3.500 mAh cu încărcare rapidă și cel mai recent OneUI cu Android 9 Pie mai sunt pe M40.