Samsung a lansat Galaxy A60 și Galaxy A40s, afișaj cu gaură și triple-camera

1456

În timpul unui eveniment de lansare în China, Samsung a introdus patru smartphone-uri, Galaxy A80, A70, Galaxy A60 și Galaxy A40s. Primele două au fost prezentate săptămâna trecută, așa că deja știm mai multe lucruri despre ele. Noutățile absolute sunt Samsung Galaxy A60 și Galaxy A40s, telefoane noi care nu au fost anunțate până acum. Nu știm încă dacă acestea vor fi exclusiv în China, dar presupunem că vor avea prețuri mai ridicate dacă Samsung decide să le ducă pe alte piețe.

Ambele telefoane aparțin categoriei mid-range, deși Samsung a muncit din greu pentru a include cel puțin o caracteristică „premium”. Această caracteristică a fost introdusă pentru ca acestea să aibă ceva ce nu are concurența din această gamă. Chiar dacă sunt considerate telefoane mid-range, modelele Galaxy A60 și A40 sunt destul de diferite și sunt excelente pentru prețurile lor.

Telefoane din gama mijlocie, cu câteva funcții „premium”

Samsung Galaxy A60. Smartphone-ul are un ecran imens de 6,3 inch LCD Infinity-O cu rezoluție FHD+. De asemenea, Samsung a decis să pună un design cu gaură, un compromis pe care mulți îl vor găsi mai mult decât binevenit. Este unul dintre motivele pentru care Samsung a fost capabil să proiecteze un telefon cu un raport ecran/corp de 92%.

Acest afișaj este folosit ca un difuzor datorită tehnologiei de sunet Screen Cast. Aceast lucru permite gigantului tech să utilizeze spațiul în care difuzorul ar fi trebuit să fie inclus în alte scopuri. Gaura din ecran din colțul din stânga sus găzduiește o impresionantă cameră de 32 MP. Partea din spate este dotată cu un set de camere exelente: 32 MP + 8 MP + 5 MP. Două alte componente sunt poziționate pe spate – un bliț LED și un senzor de amprentă digitală.

Raportul corp/ecran. Un dispozitiv cu un raport ecran-corp de 50% înseamnă că are suprafața corpului la fel de mare ca și suprafața ecranului. Dimpotrivă, un dispozitiv cu raport de 100% ecran-corp înseamnă că panoul frontal este complet acoperit de afișaj iar corpul nu este deloc vizibil.

Din punct de vedere hardware, Samsung Galaxy A60 îmbină toate ingredientele pentru a oferi performanțe excepționale. Un procesor Qualcomm Snapdragon 675, memorie RAM de 6 GB și stocare de 128 GB. În sfârșit, smartphone-ul este alimentat de o baterie decentă de 3.500 mAh, dar nu are o mufă audio de 3,5 mm.

Un Samsung Galaxy A40s cu specificații excelente

Samsung Galaxy A40s. În mod ironic, Galaxy A40s mai ieftin vine cu un display de 6,4 inch Super AMOLED, FHD+ Infinity-U. Aceasta are o crestătură care include o cameră frontală de 16 MP. În interior, Galaxy A40s împacheteaza chipset-ul Exynos 7904 Octa-core, memorie RAM de 6 GB și memorie internă de 64 GB. Spre deosebire de Galaxy A60, acesta este echipat cu o baterie masivă de 5.000 mAh cu suport de încărcare rapidă de 15 W, care ar trebui să ofere cel puțin câteva zile de utilizare.

Detartamentul foto din spate cu triple-camera este mai slab calitativ față de Galaxy A60. Dar merită pentru prețul la care vine telefonul. 13 MP + 5 MP + 5 MP au cele trei camere. Un bliț cu LED și un senzor de amprentă digitală sunt poziționate tot pe partea din spate.

Samsung a introdus Galaxy A60 și A40s în China, dar nu a spus dacă și când vor fi lansate în alte țări. Acestea fiind spuse, prețurile anunțate pentru China pot diferi substanțial de cele ce vor fi pe alte piețe. Totuși, doar pentru a vă da o idee despre cât de agresiv este Samsung în China, iată prețurile anunțate de gigantul tech.

Potrivit site-ului american PhoneArena, Galaxy A40 va fi cel mai ieftin dintre cele două. Samsung îl va vinde în China pentru echivalentul a 200 de euro. Cei care doresc mai mult și mai multe, pentru Galaxy A60 vor trebui să plătească o sumă de 265 €. Vrem nu vrem trebuie să remarcăm prețurile foarte bune ale celor două telefoane raportat la specificații.

În timpul evenimentului de lansare, Samsung nu a anunțat exact când Galaxy A40s și A60 vor fi disponibile pentru cumpărare în China. Dar din moment ce au fost deja dezvăluite, nu ar trebui să dureze prea mult până când vor ajunge pe rafturi.