Actualizare pentru Galaxy S9 / S9+, îmbunătățiri la camera frontală

1527

Samsung lansează patch-urile de securitate din octombrie 2018 pentru Galaxy S9 și Galaxy S9+. Aceste actualizări vin împreună cu o modernizare a camerei frontale pe aceste smartphone-uri. Conform SamMobile actualizarea are 244 MB și a fost lansată în Germania. Are versiunile de firmware G960FXXU2BRJ3 și G965FXXU2BRJ3.

Printre alte schimbări, iluminarea din spate a fost îmbunătățită atunci când faceți fotografii utilizând camera frontală. În acest fel fețele persoanelor care apar în fotografii vor fi acum mai luminoase. Sună ca un mic upgrade, dar merită, deși telefoanele rămân momentan pe sistemul de operare Android Oreo.

Dat fiind că actualizarea este lansată în prezent în Europa, probabil va ajunge și în Statele Unite în următoarele zile sau poate săptămâni, potrivit site-ului american AndroidAuthority.

Galaxy S9 și S9+ au venit cu Oreo din cutie, acum vor avea parte de Android Pie

Seria Galaxy S9 a fost lansată în februarie 2018 și au fost primele smartphone-uri emblematice Samsung cu Oreo din cutie. De atunci, Google a lansat actualizarea Android 8.1 și Android 9.0 Pie, însă proprietarii de Galaxy S9 așteaptă încă lansarea ultimului sistem de operare al gigantului american.

Galaxy S9 / S9+ vor fi actualizate cu Android 9.0 Pie, deși în acest moment nu știm când. Este probabil ca Samsung să lanseze un program beta pentru Galaxy S9 / S9+ în perioada premergătoare anului 2019. Cel puțin așa a fost programul actualizărilor anterioare ale telefoanelor high-end de la Samsung în ultimul timp.

Project Treble este inclus în sistemul de operare Google Android. Este conceput pentru a face mai ușor, mai rapid și mai puțin costisitor pentru producători să actualizeze telefoanele cu o nouă versiune Android. Treble Project este pentru toate dispozitivele care sunt lansate cu Android 8.0 sau un sistem de operare ulterior.

În ciuda faptului că Galaxy S9 și S9+ sprijină proiectul Treble, rămâne de văzut dacă Samsung va lansa actualizări majore mai repede decât în trecut. Cel puțin comparativ cu Samsung Galaxy S8 și S8+.

Între timp, se pare că Samsung se pregătește pentru un program Android Pie beta. Aceste programe beta durează în mod obișnuit până la sfârșitul anului, asta înseamnă că Android Pie va veni în curând. Ar trebui să știm mai multe în perioada următoare despre programul beta Android Pie pentru Galaxy S9 și S9+.

Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ vor mai primi o actualizare majoră după aceasta cu Android Pie, Android Q este pe listă. Este posibil ca Samsung să se răzgândească și să iasă din tiparul obișnuit aducând încă o actualizare majoră la cele două S9. Dar, aceasta este o pură speculație în acest moment.