Actualizarea din iulie 2023 pentru Galaxy A52s lansată în Europa

362
Galaxy A52s
Sursă foto: SamMobile

Samsung a început implementarea actualizării de securitate din iulie, vizând inițial modelele emblematice din seriile Galaxy S22 și Galaxy S23. Ulterior, actualizarea a devenit disponibilă pentru mai multe modele, dar și pentru Galaxy A53 și Galaxy A54 pe anumite piețe. În prezent, și Samsung Galaxy A52s, predecesorul dispozitivelor menționate mai sus, a început să primească cea mai recentă actualizare de securitate.

Noua actualizare de securitate pentru Galaxy A52s a fost lansată inițial în Polonia și este acum disponibilă în mai multe țări din Europa. În perioada următoare va ajunge la toate telefoane Galaxy A52s de pe piață, potrivit Realmicentral. Actualizarea are versiunea de firmware A528BXXS4EWG1, cântărește 260 MB și este distribuită prin OTA.

Galaxy A52s primește actualizarea de securitate din iulie 2023

Actualizarea de securitate din iulie 2023 rezolvă peste 90 de vulnerabilități de securitate prezente în versiunea software anterioară. După descărcarea și instalarea noii actualizări securitatea generală a dispozitivului va fi îmbunătățită. Această actualizare nu aduce funcții noi sau îmbunătățiri de performanță, este una pură de securitate.

Samsung Galaxy A52s a fost lansat în septembrie 2021, la destul timp după Galaxy A52 și Galaxy A52 5G. Acest lucru s-a întâmpla pe fondul lipsei de cipuri din acea perioadă din cauza pandemiei COVID-19. Telefonul are la bord procesorul Snapdragon 778G 5G (6 nm). A primit actualizarea la Android 12 la sfârșitul anului 2021, urmată de actualizarea Android 13 la sfârșitul anului 2022. Va primi și actualizarea la Android 14 spre sfârșitul anului 2023.

OIS – Optical Image Stabilization (Stabilizare Optică a Imaginii). Este o tehnologie care reduce încețoșarea cauzată de mișcarea unei camere în timpul fotografierii. OIS compensează mișcarea telefonului în timp ce faceți o fotografie.

Samsung Galaxy A52s are un ecran Super AMOLED cu diagonala de 6,5 inch (16,51 cm) și rata de reîmprospătare de 120Hz. Telefonul are o cameră principală de 64MP (OIS), una ultra-wide, una telefoto și una macro. Frontal are o cameră de 32MP pentru fotografii selfie și apeluri video.

Proprietarii de Galaxy A52s din Europa vor primi o notificare prin OTA (over-the-air) când actualizarea este disponibilă pe telefon. Dacă nu aveți răbdare, puteți verifica manual prin Setări -> Actualizare software, și dacă este acolo, apăsați Descărcare și actualizare.