Actualizarea de securitate din mai 2023 lansată pentru Galaxy A42 5G

164
Actualizarea de securitate din mai 2023 lansata pentru Galaxy A42 5G
Sursa foto: sammobile.com

Ultima actualizare de securitate a fost lansată pentru Galaxy A42 5G în decembrie 2022. La aproape cinci luni distanță după aceasta, Samsung Galaxy A42 5G a început să primească actualizarea de securitate din mai 2023. Pe unele piețe acest telefon lucrează încă pe Android 12 și One UI 4.0. Actualizarea la Android 13 și One UI 5.0 a fost lansată în Coreea de Sud și Statele Unite și alte câteva zone.

Cel mai recent patch de securitate pentru acest telefon lansat în 2020 vine cu versiunea de firmware A426BXXU5DWE1, potrivit Therededitorial. Actualizarea remediază peste 70 de defecte de siguranță descoperite pe telefoanele și tabletele Galaxy. Între acestea sunt incluse 4 probleme de nivel critic, 48 ridicat și 3 moderate de la Google și Samsung. Noua actualizare aduce și îmbunătățiri ale fiabilității și stabilității.

Galaxy A42 5G primește actualizarea din mai și în România

Actualizarea de securitate din mai 2023 a fost lansată în mai multe țări din Europa, printre care și România. Vor urma mai multe piețe în zilele următoare. Momentan noul patch de securitate este disponibil în Țările Baltice, Bulgaria, Republica Cehă, Franţa, Germania, Grecia, Eire (Irlanda) sau Italia. Actualizarea mai este disponibilă și în Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveţia și Regatul Unit.

Cuvântul irlandez modern Éire a evoluat din cuvântul irlandez vechi Ériu și este numit după o zeiță gaelică. Conform credinței generale, Ériu a fost zeița patroană a Irlandei, o zeiță a suveranității sau pur și simplu o zeiță a pământului.

Samsung Galaxy A42 5G a fost lansat în 2020 cu sistemul de operare Android 10 la bord. A fost actualizat la Android 11 la începutul anului 2021 și apoi a primit Android 12 și One UI 4.0 în 2021. Variantele din Coreea de Sud și SUA ale telefonului au primit Android 13 în acest an, cu toate acestea, alte piețe sunt în așteptare. Cel mai recent firmware va spori securitatea și stabilitatea, pentru o mai bună fiabilitate.

În cazul în care locuiți în oricare dintre locațiile internaționale de mai sus și aveți un Galaxy A42 5G trebie să primiți noua actualizare, dacă nu ați primit-o deja. Dacă nu a ajuns, verificați manual prin Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.