Actualizarea de securitate din mai lansată pentru seria Galaxy Note 10

209
Seria Galaxy Note 10 primeste actualizarea din mai
Sursă foto: GalaxyClub

Samsung a lansat recent actualizarea de securitate din mai 2023 pentru seria Galaxy Note 10 în Statele Unite. După lansarea sa în Coreea de Sud, actualizarea este acum disponibilă pentru modelele neblocate în rețelele mobile din SUA. Momentan versiunile globale ale seriei Note 10 nu au primit actualizarea, dar aceasta poate ajunge în curând pe toate piețele.

Cea mai recentă versiune de software are numărul de firmware N97xU1UEU7HWE1. Acesta aduce doar patch-ul de securitate din mai 2023 modelelor Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10+. Actualizarea se concentrează în primul rând pe soluționarea a peste 70 de vulnerabilități de securitate identificate în dispozitivele Galaxy. Potrivit GizmoChina, sunt incluse aici remedieri pentru problemele din funcția Factory Test, Manager Service, Theme Manager, Gear Manager și aplicația Tips.

Seria Galaxy Note 10 nu va mai primi actualizări de Android

Mai mult, actualizarea de securitate din mai rezolvă defecțiunile de securitate ale modemului Shannon prezent în procesoarele Exynos. Bootloader-ul, componentele de setări de apel și controlul accesului AppLock au fost și ele securizate. Pe lângă corecțiile Samsung, actualizarea include și mai multe intervenții de securitate din partea Google. Actualizarea nu aduce caracteristici noi sau îmbunătățiri de performanță.

Samsung a lansat seria Galaxy Note 10 în a doua jumătate a anului 2019 cu sistemul de operare Android 9. Dispozitivele au primit actualizarea Android 10 la începutul anului 2020, urmată de actualizarea Android 11 mai târziu în același an. Actualizarea la Android 12 și interfața One UI 4.0 a sosit pentru seria Galaxy Note 10 la sfârșitul anului 2021. Vă rugăm să rețineți că cele două smartphone-uri nu vor mai primi actualizări viitoare ale sistemului de operare Android.

Seria Note 10 are șapte modele și variante. În general, versiunile sunt aceleași modele de dispozitiv, dar cu unele caracteristici și specificații diferite, precum cantitatea de stocare internă, procesor sau conectivitate 4 sau 5G.

Ar trebui să fiți notificat de telefon când actualizarea OTA devine disponibilă pe cele două telefoane din seria Galaxy Note 10. Ca întotdeauna, puteți verifica și manual dacă există actualizări, navigând la Setări -> Actualizare software și atingând Descărcare și instalare. Este posibil să fie acolo. Dacă nu este, încercați ceva mai târziu.