Actualizare majoră a interfeței WhatsApp pe Android și iOS

130
Actualizare majora a interfetei WhatsApple pe Android
Sursă foto: PhonAndroid

Cunoscuta aplicație de mesagerie, WhatsApp a început o transformare majoră a interfeței sale pe Android și pe iOS. Aplicația, deținută în prezent de Meta, a lansat o actualizare majoră a interfeței sale pentru utilizatorii celor două sisteme de operare majore. Această modificare introduce un design nou, mai modern, cu îmbunătățiri ale modului întunecat și ale navigației.

Cu milioane de utilizatori zilnici, aplicația își îmbunătățește permanent aspectul și funcțiile. Această actualizare, care este deja implementată, oferă un aspect reîmprospătat menit să facă interfața mai clară și mai plăcută de utilizat. De asemenea, încorporează o nouă paletă de culori și ajustări ergonomice semnificative, potrivit PhonAndroid.

Potrivit lui Idit Yaniv, șeful design WhatsApp la Meta, ideea este să păstrăm aplicația „proaspătă, simplă și accesibilă”. În general, acum interfața pare mai curată și mai potrivită pentru o aplicație de mesagerie în 2024. Recent am aflat că WhatsApp va restricționa în curând conturile care trimit spam.

Modificările actuale includ un mod întunecat îmbunătățit, cu un fundal și mai închis pentru o mai bună lizibilitate a textului. Modul de lumină a fost, de asemenea, revizuit cu mai multe spații albe care oferă o estetică mai curată și mai modernă. Utilizarea unui verde mai închis ajută la unificarea aspectului aplicației prin crearea de consistență vizuală pe diferite ecrane și funcții. Prin armonizarea culorilor și evidențierea elementelor importante, interfața WhatsApp caută să devină mai intuitivă. Astfel, utilizatorii pot recunoaște mai ușor caracteristicile cheie.

Cea mai mare aplicație de mesagerie din lume, WhatsApp, nu este disponibilă în următoarele țări: China, Coreea de Nord, Siria, Iran, Qatar și Emiratele Arabe Unite. Aceste țări invocă diferite motive de securitate națională și politice.

Pictogramele și butoanele din WhatsApp și-au schimbat și forma. Acum sunt mai rotunde și contururile mai precise pentru o navigare în aplicație mai simplă. De exemplu, butoanele pentru a trimite un mesaj sau a comuta conversațiile sunt acum mai ușor de identificat și utilizat. În plus, animațiile sunt mai fluide. Când treceți de la o conversație la alta, tranzițiile sunt mai fluide și mai rapide.

WhatsApp a reproiectat aspectul unor elemente cheie. Bara de căutare, de exemplu, este acum fixată în partea de sus a filei „Chats”. Acest lucru face ca găsirea unor conversații specifice să fie mai rapidă și intuitivă. Pentru utilizatorii de Android, filele de navigare au fost mutate în partea de jos a ecranului pentru a facilita accesarea diferitelor secțiuni ale aplicației.