Actualizare de securitate importantă pe Samsung Galaxy A5 (2017)

1291

Samsung a lansat o actualizare de securitate pentru unul dintre cele mai bune smartphone-uri din seria mid-range, Galaxy A5 (2017). Foarte apreciat de utilizatori acest telefon, care are deja doi ani și jumătate de la lansare, este pur și simplu actualizat din nou la timp. Acum actualizarea din luna mai 2019 este disponibilă pentru Galaxy A5.

Mai multe telefoane de pe lista de actualizare lunară a Samsung au primit deja patch-ul de securitate luna aceasta. Galaxy A5 era încă în așteptare. Acum versiunea de firmware A520FXXUACSE6 a sosit și ocupă un spațiu de 53MB. Actualizarea aduce patch-ul de securitate din luna mai.

Actualizarea lui Galaxy A5 cu îmbunătățiri de securitate și software

Acestă actualizare pe Galaxy A5 (2019) conține o serie de 67 îmbunătățiri pentru securitatea sistemului de operare Android. Există, de asemenea, 21 de soluții pentru software-ul Samsung propriu, care include  actualizare pentru Galerie și pentru Folder Secure. În special pentru cel din urmă, au fost făcute îmbunătățiri regulate în ultimele luni. De data aceasta, patch-ul din luna mai asigură faptul că folderul securizat nu mai pot  fi accesat prin ADB.

Bridge Debug Android (ADB) este un instrument care vă permite să comunicați cu un dispozitiv Android conectat. Prin ADB se pot comanda mai multe acțiuni pe respectivul dispozitiv Android, cum ar fi instalarea și depanarea aplicațiilor. ADB comunică de obicei cu dispozitivul prin USB, dar se poate comunica și prin Wi-Fi după o configurare inițială.

Această actualizare este deja disponibilă pe mai multe smartphone-uri Samsung Galaxy A5 (2017) din Europa. Este disponibilă în Belgia și Olanda, conform colegilor noștri de la Galaxy Club. Pentru alte țări, printre care și România va fi disponibilă în perioada imediat următoare. Inițial actualizarea de securitate din luna mai este disponibilă pe telefoanele care nu sunt blocate în rețea.

Imediat ce actualizarea ajunge pe telefon veți fi notificați și puteți începe instalarea imediat sau mai târziu. Dacă dețineți un Galaxy A5 (2017) puteți verifica dacă este deja disponibilă actualizarea. Accesați Actualizare software din Setări, apoi dacă este disponibilă, apăsați Descărcare actualizări manual.

Cu o excelentă viață a bateriei și specificații foarte bune Samsung Galaxy A5 (2017) este unul dintre cele mai reușite telefoane din gama mijlocie de la Samsung. Lansat în ianuarie 2017 are un ecran Super AMOLED de 5,2 inch și o rezoluție de 1080 x 1920 pixeli. Procesorul Samsung Exynos 7880 este pe A5 și sistemul de operare Android 8 Oreo. Are o baterie de 3.000 mAh.