Actualizarea Android 13 lansată pentru Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4

373
Actualizarea Android 13 la Fold 4 și Flip 4
Sursă foto: Samsung

De la lansarea actualizării pentru Galaxy S22 la sfârșitul lunii octombrie, compania a continuat să introducă firmware-ul Android 13 pentru dispozitivele sale emblematice și premium anterioare, inclusiv întreaga serie Galaxy S21, seria Note 20, seria Galaxy S20 și chiar Galaxy A53. Ce era de așteptat să se întâmple nu s-a lăsat mult timp așteptat. Samsung a lansat acum actualizarea stabilă Android 13 pentru Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4.

În mod ideal, Samsung Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4, două telefoane premium, nu puteau lipsi de la petrecere. Acum Samsung a lansat versiunea stabilă One UI 5.0 bazată pe Android 13 pentru cele mai recente telefoane pliabile. Actualizarea a fost lansată în din SUA, deși numai pentru utilizatorii care au fost în programul beta. Este o chestie de ore pentru ca actualizarea să fie lansată la nivel global.

Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 primesc Android 13 și One UI 5.0

Utilizatorii de Galaxy Z Fold 4 și Flip 4 din SUA primesc o actualizare de 360-400MB pentru firmware-ul BVK3, potrivit AndroidPolice. Jurnalul de modificări arată clar că aceasta este versiunea oficială stabilă a Android 13 pentru aceste dispozitive pliabile Samsung. Până acum, toate telefoanele Samsung care au primit actualizarea One UI 5.0 conțineau patch-ul de securitate din octombrie 2022. Actualizarea pentru cele două pliabile din acest an are patch-ul din noiembrie.

Pe lângă Android 13, One UI 5.0 oferă o integrare mai profundă a Material You cu suport pentru tematică dinamică pentru pictogramele stoc. Alte modificări includ, printre altele, un mod Pro îmbunătățit în aplicația Cameră și recunoașterea OCR îmbunătățită în aplicația Galerie, care nu mai necesită declanșarea Bixby Vision.

OCR – Optical character recognition este conversia electronică sau mecanică a imaginilor cu scris de mână, tipărit (de obicei scanat) în text editabil. OCR este un domeniu de cercetare în recunoașterea modelelor, AI și vederea mecanică.

Rețineți că versiunea One UI 5.0 este doar pentru modelele deblocate Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4. Variantele blocate în rețelele mobile vor primi actualizarea în perioada următoare. Având în vedere ritmul în care Samsung a lansat Android 13 și One UI 5.0, ar trebui să fie o chestiune de timp înainte ca actualizarea să ajungă la Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3.

Samsung Galaxy Z Flip 4 a fost lansat cu Android 12 și One UI 4.1.1. Samsung va oferi patru actualizări majore ale sistemului de operare Android și cinci ani de corecții de securitate pentru dispozitiv. Samsung Galaxy Z Fold 4 a fost lansat cu Android 12L și One UI 4.1.1. Va primi tot patru actualizări majore de Android și cinci ani actualizări de securitate.