Actualizarea seriei Galaxy S9 cu Android 10 disponibilă în februarie

998
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung și-a actualizat foaia de parcurs pentru actualizarea cu sistemul de operare Android 10 în multe țări. Cu această ocazie am aflat că Samsung Galaxy S9 și S9+ sunt acum programate pentru a primi actualizarea în februarie. Pe unele piețe foaia de parcurs cu actualizările, care poate fi găsită în secțiunea Avize din aplicația Samsung Members, nu este actualizată, cel puțin la data scrierii acestui articol.

Nu știm nimic despre momentul lansării actualizării cu Android 10 pentru seria Galaxy S9 în România. Lansarea actualizării va debuta probabil în Germania și în alte câteva țări din Europa. Cel mai probabil nu se va întâmpla luna aceasta deoarece mai sunt doar câteva zile înainte de a intra în februarie și nici utilizatorii beta nu au primit încă actualizarea stabilă Android 10.

Posibil ultima actualizare majoră pentru Galaxy S9 și S9+

Samsung a lucrat în liniște la actualizarea acestei serii și la toate etapele premergătoare lansării stabile. Dar acesta este stilul de lucru al gigantului high-tech sud-coreean. Nu dă explicații în legătură cu evoluția unei actualizări și nici de câte ori actualizează un program beta. La fel a fost și în cazul celor două telefoane S9 și S9+. Samsung pur și simplu lansează actualizarea odată ce este gata.

Programul beta Android 10 cu One UI 2.0 pentru Galaxy S9 și S9+ este în desfășurare deja de două luni, conform SamMobile. Totuși nu a fost făcută publică nicio declarație oficială din partea Samsung și nici nu a fost dezvăluit de ce durează atât de mult până să finalizeze lucrul la această actualizare. Ambele smartphone-uri S9 sunt excelente și apreciate de utilizatori. Au fost lansate în februarie 2018 cu sistemul de operare Android 8 Oreo, apoi au trecut la Android 9 Pie.

Android 8 Oreo este a opta actualizare majoră și a 15-a versiune a sistemului de operare Google Android. A fost lansat în program beta în martie 2017 și pus la dispoziția publicului la 21 august 2017. În septembrie 2019, aproximativ 27,04% din dispozitivele Android rulau pe Oreo.

Având în vedere că Galaxy Note 9 a primit deja Android 10 în multe țări, ne putem imagina doar că trebuie să existe unele probleme serioase care întârzie lansarea actualizării pentru Galaxy S9 și S9+. Ambele smartphone-uri au în mare parte același hardware și software ca Samsung Galaxy Note 9. Oricare ar fi motivele, toți proprietarii de Galaxy S9 trebuie să aștepte și să spere că Samsung aduce Android 10 și One UI 2.0 pe telefonul lor cât mai repede.