Samsung Galaxy Note 9 – Preț, Păreri și Specificații

5904
Samsung Galaxy Note 9 – Pret, Pareri si Specificatii

Când vorbim despre Samsung Galaxy Note 9 trebuie să începem cu o concluzie! Este pur și simplu cel mai bun smartphone din lume, este perfect! Nimic de criticat, nimic de reproșat lui Galaxy Note 9. Este concluzia la care a ajuns Consumer Reports. Așa ca să avem un punct de plecare! Acum vom verifica și noi dacă acest verdict pus de revista americană de specialitate, fondată în 1936, se susține.

Ceea ce vedem pe Galaxy Note 9 sunt specificații șocante unele mai impresionante decât altele. Este vorba despre un telefon de vârf livrat cu 128 GB de stocare de bază și, opțional poate fi de 512 GB. Cu un slot pentru card poate oferi un extra 512 GB pentru un potențial de stocare de 1TB. Uluitor pentru un smartphone! Este mai mult decât ne putem dori.

Camerele, deja bune, aflată pe Note 8 sunt și mai bune. Modulul dual-camera de 12 MP la spate, unde camera principală cu diafragmă variabilă poate înregistra Super Slow Mo, este excelent . Pentru prima dată pe seria Note sunt difuzoare stereo reglate de AKG. Cu un mai performant S Pen, conectat prin Bluetooth, se poate comanda camerele foto de la peste 10 metri distanță.

Este mai mare, mai frumos, mai elegant și mai puternic dar, și mai scump.

Caracteristici importante
 • Afișaj Infinity Super AMOLED de 6,4 inch
 • Procesor Exynos 9810 (Europa și Asia) sau Qualcomm Snapdragon 845 (SUA)
 • Memorie 6 / 8 GB de RAM și 128 / 512 GB de stocare (cu microSD până la 512 GB)
 • 4.000 mAh, încărcare rapidă adaptivă, suportul QuickCharge 2.0 și încărcare wireless
 • Dual-camera la spate de 12 MP și 8 MP frontal

Ce primim în cutie când cumpărăm un Samsung Galaxy Note 9?

 • Stylus S-Pen.
 • Cheiță pentru SIM, Pensete și penițe pentru S-Pen.
 • Adaptor de alimentare USB.
 • Conector micro USB.
 • Conector USB (USB Type-C).
 • Cablu USB.
 • Căști cu suporturi de diferite dimensiuni pentru urechi, AKG.
 • Manual de utilizare.
 • Smartphone-ul Samsung Galaxy Note 9
Design-ul lui Samsung Galaxy Note 9

Trebuie să începem cu cel mai mare Infinity Display de la Samsung. Este fantastic! Cu un ecran de 6,4 inch, rezoluție de 2960 x 1440 și 516 PPi (pixeli pe inch) oferă o experiență cinematografică. Diferența puțin mai mare față de Note 8 nu se simte deloc când este ținut în mână. Chiar dacă nu vine cu mari schimbări față de Note 8 se vede că Samsung are designul în sânge. Materialele și calitatea construcției îți dă o senzație de siguranță și putere atunci când îl țineți în mână.

Cu modificări minore ale dimensiunilor, include senzor de amprentă, slot pentru microSD și mufă pentru căști. Iată două caracteristici pe care le oferă Samsung și de care nu beneficiați, de exemplu la un preț similar, la iPhone X – de o mufă pentru căști și un slot pentru cartelă microSD pentru stocare extensibilă.

Cel mai îndrăzneț lucru în ceea ce privește designul lui Note 9 este că vine în culori mai vibrante. Ocean Blue, Lavender Purple, Metallic Copper, Midnight Black, Cloud Silver, Alpine White sunt culorile lui Note 9. O nuanță de Lavender Purple (S Pen-ul de culoare violet care scrie în cerneală digitală purpurie), parcă arată mult mai bine decât versiunea Ocean Blue. Acest albastru ca oceanul vine cu un S Pen galben care și scrie în galben pe ecran, în modul Memo Screen-Off, cu o simplă atingere subtilă.

O schimbare importantă, poate cea cea mai mare schimbare ca design este senzorul de amprentă digitală. Samsung la mutat cu înțelepciune de lângă camera foto cu două obiective, poziționându-l sub ea. Acest lucru facilitează celor cu mâinile mici și nu numai, să deblocheze cu ușurință telefonul, fără a atinge din greșeală camerele foto.

Display-ul lui Samsung Galaxy Note 9

Note 9 are unul dintre cele mai mari ecrane de pe piață, 6,4 țoli atunci când este măsurat în diagonală. Cu un Infinity Display Super AMOLED, o rezoluție 2960 x 1440px, un raport de aspect 18,5: 9, este extraordinar. Note 9 are un ecran cu 27% mai strălucitor și cu un raport de contrast de 32% mai mare decât Note 8.

Conform DisplayMate , afișajele Samsung OLED oferă permanent îmbunătățiri majore în ceea ce privește calitatea cu fiecare generație nouă. Pentru Galaxy Note 9, Samsung s-a concentrat pe creșterea semnificativă a calității ecranului și a gradului de culoare al afișajului OLED. Ecranul lui Galaxy Note 9 a fost calibrat cu Precision Factory. Acest lucru aduce performanțe și niveluri excepționale, incluzând o precizie de culoare absolută la un impresionant 0,5 JNCD (Just Notable Color Difference). Practic culorile nu pot fi deosebite de cele perfecte. Cu mult mai bune decât pe toate celelalte smartphone-uri, aproape de un televizor 4K UHD, un laptop sau un monitor de calculator.

Conform DisplayMate, Galaxy Note 9 are cel mai bun display din lume aflat pe un smartphone. Nu suportă nici un fel de comparație, potrivit site-ului specializat în testarea și analiza ecranelor. DisplayMate a spus că are culori „vizibil imposibil de distins de culorile perfecte”!

Interfața cu utilizatorul pe Galaxy Note 9

Sistemul de operare avut de Galaxy Note 9 când s-a lansat, în august 2018, a fost Android 8.1 (Oreo) și Samsung Experience 9.5. Galaxy Note 9 este primul smartphone de la Samsung ce include suport pentru Emoji 11.0. Ecranul de pornire este identic, cu Bixby în partea stângă a paginii de pornire principală. Aplicațiile încorporate sunt, de asemenea, aceleași, unde aveți Samsung Notes, folderul securizat și, de asemenea, unele aplicații Microsoft. Cu toate acestea, există câteva lucruri de luat în seamă.

Note 9 este completat de un ecosistem de dispozitive și servicii convenabile, inclusiv Samsung DeX. Acest lucru permite utilizatorilor să se bucure de o experiență asemănătoare PC-ului prin intermediului phablet-ului, doar printr-un cablu adaptor, precum și de asistentul inteligent Bixby. Samsung Experience 9.5 aduce și ceva extra – Kids Mode.

Cu o precizie de stilou real S Pen-ul companiei Samsung extinde capabilitățile smartphone-urilor din gama Note. Stylusul S Pen a fost un jucător important în smartphone-uri și istoria gamei Note, de la debutul său în 2011. De la îmbunătățirea sensibilității la presiune la introducerea instrumentelor de productivitate ale Air Command, iconicul S Pen a ridicat în mod constant standardul inovării în smartphone-uri.

Galaxy Note 9 are S Pen cu cea mai avansată tehnologie

Dispunând de cea mai avansată tehnologie de până acum, Galaxy Note 9 cu S Pen-ul cu telecomandă este cel mai bun smartphone Samsung. Acum, cu suport pentru tehnologia Bluetooth low-energy (BLE), noul S Pen oferă o experiență mult mai bogată și mai puternică. Este un instrument de lucru care surprinde în continuare pe toți utilizatorii. Funcționează cu aplicații native, astfel încât stiloul S Pen poate fi folosit pentru a declanșa camera foto, pentru a reda / întrerupe muzică și clipuri video sau derula diapozitive.

Galaxy Note 9 nu i se poate reproșa nimic atunci când vine vorba de viteză, putere și performanță. Oferă instrumente și funcții inovatoare jucătorilor care pot să se concentreze pe deplin în cadrul sesiunilor de jocuri mobile. Nu trebuie să-și facă griji pentru notificări sau dacă ating ecranul neintenționat. Utilizatorii pot, de asemenea, să împărtășească modul de joc utilizând captura de ecran a lansatorului și funcțiile de înregistrare video.

Interfața cu utilizatorul Samsung Experience este mai rafinată, cu indicații utile despre cum să navigați într-un sistem de operare profund și complex. Este mult mai bine decât firmware-ul TouchWiz aflat pe vechile telefoane Samsung. Interfața cu utilizatorul a lui Samsung Galaxy Note 9 este mai echilibrată, mai flexibilă și mai intuitivă decât la Galaxy Note 8.

Software-ul și hardware-ul lui Galaxy Note 9

Note 9 are procesorul Exynos 9810 pe piețele internaționale și Qualcomm Snapdragon 845 în SUA și China. Ambele procesoare sunt extrem de rapide cu un plus pentru Samsung Exynos. Galaxy Note 9 rulează Android 8.1 Oreo și versiunea 9.5 a Samsung Experience. Memorie de 6 / 8 GB de RAM și 128 / 512 GB de stocare. Poate fi extinsă cu un slot microSD pentru carduri până la 512 GB. Un total de 1 TB. Fenomenal!

Nu este o surpriză faptul că, printre producătorii de top, Samsung este primul care a produs un telefon inteligent de 1TB, o capacitate care rivalizează cele mai bune laptop-uri pe care le putem cumpăra astăzi. Samsung face atât unitatea flash internă de 512 GB pentru telefoane, cât și o varietate de cartele de memorie microSD de 512 GB. Desigur, că memoria de stocare de 512 GB și memoria RAM de 8 GB ridică prețul lui Note 9. Configurația de 128 GB și 6 GB de RAM este mai ieftină.

Galaxy Note 9 este în mare parte ca Galaxy S9+, dar Note 9 primește două caracteristici importante care nu sunt prezente în prezent pe dispozitivele anterioare. Prima este o versiune îmbunătățită a lui Bixby cu o noua interfață pentru Bixby Voice. Această interfață nouă este minunată, cu un aspect mai întunecat, elegant și modern. Bixby 2.0 este mai inteligent și permite conversații mai naturale, dar această funcționalitate nu este disponibilă încă.

O excelentă caracteristică – Samsung DeX

În ceea ce privește butonul Bixby, îl puteți apăsa uneori în mod accidental, mai ales atunci când accesați butonul de reducere a volumului pentru capturi de ecran sau pentru reglarea volumului. Dar, aceasta ar trebui să fie o problemă numai în primele zile. Butonul nu poate fi remapat, iar limbile vorbite de majordom sunt încă destul de puține.

A doua caracteristică majoră este modul DeX. Galaxy Note 9 se poate transforma într-un PC desktop cu doar un cablu USB de tip C-HDMI. Încă mai funcționează cu stația DeX sau cu DeX Pad, astfel încât să puteți profita de tastaturi cu fir și șoricel, dar acum nu mai este nevoie de așa ceva. Modul DeX este incredibil de util și este o altă caracteristică care pune Note 9 într-o categorie total diferită în ceea ce privește productivitatea.

Când vine vorba de caracteristicile S Pen, nu sunt multe noutăți față de Note 8 decât funcția de telecomandă. Puteți traduce texte pe ecran, plasându pe text stiloul, puteți crea mesaje animate GIF pentru a le trimite prietenilor și familiei și altele.

Între timp update-ul Android 9.0 Pie a ajuns pe Galaxy Note 9. Nu putem decât să ne bucurăm!

Camerele foto aflate pe Galaxy Note 9

Partea frontală a rămas identică cu Note 8. Camera foto din față are 8 MP și include autofocus, primul pentru un telefon din gama Note. Camera inteligentă a dispozitivului se bazează pe tehnologiile camerei de vârf de la Samsung, introducând noi capabilități bazate pe învățarea profundă, incluzând Detectarea defecțiunilor (Flaw Detection) și Optimizatorul de scenă (Scene Optimizer), care vă ajută să obțineți imagini perfecte.

Diferența este făcută de camerele foto din spate. Departamentul foto spate este considerabil mai bun decât pe Samsung Galaxy Note 8, cu o configurație dublă de 12 MP. Galaxy Note 9 are sistemul foto aflat pe Galaxy S9, cu o diafragmă variabilă și poate înregistra clipuri Super Slow Mo. Această caracteristică a camerei poate comuta între f / 1,5 și f / 2,4 în funcție de condițiile de fotografiere iar S9 excelează la fotografiile în lumină slabă. Chiar dacă sunt identice ca număr de megapixeli 12, Note 8 nu se ridică la nivelul urmașului său. În plus Note 9 vine cu noi caracteristici software de optimizare a scenei și detectare a defectelor. Așa ceva nu este pe Note 8. Galaxy Note 9 este capabil să recunoască 20 de tipuri de scene și să regleze setările, astfel încât să obțineți cea mai bună fotografie.

Camera secundară din spate permite un zoom optic 2x, oferindu-vă imagini instantanee telefotografice atunci când stați prea departe. Diafragma este fixată întotdeauna la f / 2,4 și, ca și obiectivul principal, are o stabilizare optică a imaginii (OIS) pentru a vă compensa tremurul mâinilor.

S Pen pentru diferite comenzi la distanță prin Bluetooth

Cu S Pen-ul, acum cu Bluetooth pentru comenzi rapide controlate de la distanță, puteți să vă fotografiați de la distanță. Cea mai bună caracteristică este posibilitatea de a lansa de la distanță aplicația camerei cu o apăsare lungă a butonului S Pen. Puteți reveni în mod selfie cu o singură apăsare scurtă și face o fotografie de grup cu două apăsări.

Avem și o reclamație pe partea camerelor. În timp ce telefoanele rivale Android pot înregistra video de 4K HDR la 60 fps Note 9 nu poate. Procesorul Snapdragon 845 suportă înregistrarea video HDR, însă pe cel propriu (mai rapid) Exynos 9810 nu este disponibil, deci funcția este dezactivată la nivel mondial.

Alte aplicații pe Galaxy Note 9

O mulțime de aplicații sunt preinstalate pe Samsung Galaxy Note 9. Aproape 60 de aplicații sunt preinstalate în phablet. Amazon, Bixby Vision, Bixby Voice, Briefing, Calculator, Calendar, Camera, Ceas, Contacte, Dictionar, Email, Facebook, Galaxy Apps, Galerie și Gmail. Mai sunt Google, Google Play Music, Hărți, Mesaje, Samsung Health, Samsung Internet, Samsung Notes, Secure Folder, Settings sau YouTube și putem continua. Unele mai mult altele mai puțin folositoare, în funcție de utilizator. Dar sunt acolo dacă e nevoie de ele.

Avem și vesti proaste. Nu puteți dezinstala aceste aplicații și acestea vor fi întotdeauna pe telefonul dvs. pierzând spațiu. Cu toate acestea, le puteți dezactiva și ascunde. Dar, ochii care nu se văd se uită! La fel și aplicațiile.

Bateria lui Galaxy Note 9

Capacitatea bateriei este una generoasă de 4.000 mAh, cu 500 mAh decât modelul Galaxy S9+. Samsung Galaxy S9 are 3.000 mAh, iar Galaxy S9+ are 3.500 mAh. Încărcarea rapidă și încărcarea rapidă fără fir sunt acceptate. Acesta este unul dintre cele cel mai bune telefoane Samsung atunci când vine vorba de viața bateriei.

Durata de viață a bateriei este de ajuns pentru o zi întreagă, dar asta este pentru utilizatorii ce folosesc intensiv telefonul. Capacitatea de 4.000 mAh oferă viață lungă și nu trebuie încărcat pe timpul zilei. Ajută la acest lucru și trucurile inteligente de economisire a bateriei de la Samsung.

În timp ce există două configurații de stocare pe Nota 9, dimensiunea bateriei, din fericire, este aceeași indiferent de versiunea pe care o cumpărați. De asemenea, beneficiați de posibilități de încărcare rapidă și de încărcare rapidă fără fir. Chiar dacă apreciem încărcarea fără fir, încărcarea rapidă cu ajutorul cablului USB-C inclus, este întotdeauna mai rapidă.

S Pen trebuie să fie și el încărcat, dar necesită doar 40 de secunde de timp de încărcare pentru un timp de 30 de minute de viață a bateriei în standby sau 200 de clik-uri pe butoanele stylus-ului. Există, de asemenea, un indicator de baterie pentru S Pen, în coloana de notificare din partea superioară a afișajului, astfel încât să nu trebuiască să ghiciți cât curent mai aveți în stilou.

Conectivitate Galaxy Note 9

Toate conexiunile de care aveți nevoie sunt prezente, inclusiv jack-ul pentru căști și Note 9 este primul smartphone Galaxy Note cu difuzoare stereo. Vine în variante Single-SIM și Dual-SIM. Note 9 are Wi-Fi a / b / g / n / ac MU-MIMO, Wi-Fi Direct și Bluetooth 5.0. Pe partea de poziționare globală stă foarte bine. Cele mai bune sisteme de poziționare globală existente pe piață sunt în dotarea lui Note 9. A-GPS, GLONASS, BEIDOU și sistemul european Galileo.

Cu acestea suntem în siguranță deplină, nu avem nicio șansă să ne rătăcim! Samsung Pay cu NFC sunt în dotare, acceptate de toate tipurile de terminale de plată. Mai are un conector USB tip C reversibil și jack de 3,5 mm pentru căști.

Dimensiuni și greutate Galaxy Note 9

Avem de-a face cu un smartphone mare. Samsung Galaxy Note 9 este un telefon incomod pentru cei cu mâinile mici sau pentru femei. Cu dimensiunile de 161,9 x 76,4 x 8,8 mm simțim că ținem în mână un telefon serios. Este totuși un phablet! Dimensiuni sunt puțin mai mari decât la Note 8 dar și greutatea este mai mare, Note 9 are 201 grame.

Senzorii lui Galaxy Note 9

Un smartphone super dotat cu tot felul de senzori. Poate mai mulți decât este necesar, dar nu se știe niciodată! Un scaner de iris și un scaner de amprente digitale montat la spate, pentru protecția noastră a datelor și a telefonului. Mai avem accelerometru, gyroscop, senzor de proximitate, busolă, barometru, senzor de ritm cardiac și SpO2.

Indicele SAR la Galaxy Note 9

Galaxy Note 9 la fel ca majoritatea smartphone-urilor Samsung excelează la nivelul radiațiilor emise. Specific Absorption Rate (SAR) – Rata specifică de absorție, este cantitatea de radiații absorbită de un corp expus într-un câmp electromagnetic. Este foarte importantă pentru sănătatea noastră! Valori excelente pentru Samsung Galaxy Note 9. Valoarea SAR la cap: 0,27 W / Kg, valoarea SAR pe corp: 0,76 W / Kg. În Uniunea Europeană cantitatea maximă de radiații emise, permisă de legislație, este de 2 W / kg.

Pro/Contra Samsung Galaxy Note 9

Să începem cu criticile pentru că la Contra, sunt extrem de puține, aproape nu sunt! Este scump și design aproape neschimbat față de Note 8. La Pro repetăm ce am scris la începutul recenziei: „Este pur și simplu cel mai bun smartphone din lume, este perfect! Nimic de criticat, nimic de reproșat lui Galaxy Note 9. Este concluzia la care a ajuns Consumer Reports„.

Sumar specificații Samsung Galaxy Note 9:
 • Display – 6,4 inch, Infinity Super AMOLED, rezoluție 2960 x 1440px, raport de aspect 18,5: 9, 516 Ppi, HDR10 compatibil (fără Dolby Vision).
 • Procesor – Qualcomm Snapdragon 845 Octa-core /  Exynos 9810 Octa-core.
 • Software – Android 8.1 Oreo (actualizat cu Android 9 Pie) Samsung Experience 9.5 (actualizat cu One UI), asistent virtual Bixby, Smart Connect, Smart Connect Home.
 • Memorie – 6 / 8 GB de RAM, 128 / 512 GB de stocare, Extensibilă cu microSD până la 512 GB.
 • Camere foto spate: Cameră principală de 12 MP cu diafragmă f / 1,5-2,4, OIS. Cameră secundară 12 MP, cu diafragmă f / 2,4, Autofocus, OIS; 2x zoom. 2160p / 60fps, mișcare lentă de 1080p / 240fps, înregistrare video la viteză superioară de 720p / 960fps.
 • Cameră foto față: 8MP, diafragmă f / 1,7, autofocus, înregistrare video de 1440p / 30fps.
 • Baterie – 4.000 mAh, încărcare rapidă adaptivă Suportul QuickCharge 2.0, încărcarea fără fir WPC (Qi) și PMA.
 • Dimensiuni și greutate – 161,9 x 76,4 x 8,8 mm, 201 grame.
 • Conectivitate – Dual-SIM, LTE-A pe 4 / 5 benzi, Cat.18, USB tip C, Wi-Fi a / b / g / n / ac MU-MIMO, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo, NFC, Bluetooth 5.0.
 • Senzori – Scaner iris; scaner amprente; accelerometru; senzor de proximitate; giroscop; busolă; barometru; senzor de ritm cardiac și SpO2.
 • Culori – Metallic Copper, Lavender Purple, Ocean Blue, Midnight Black, Pure White, Alpine White.
 • Diverse – S Pen cu activare Bluetooth cu niveluri de presiune 4096 și comenzi multimedia; amprentă / recunoaștere iris / față; difuzoare stereo reglate de AKG; Mufe de 3,5 mm; pachete de căști AKG; DeX compatibilitate la doc.
 • Certificare – IP68 rezistență la apă și praf.
 • SAR – Cap: 0,27 W / Kg; Corp: 0,76 W / Kg.
REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung Galaxy Note 9
samsung-galaxy-note-9Există pe piață telefoane bune, există și telefoane foarte bune și există telefoane mai presus de toate. Acestea sunt telefoanele Samsung. Galaxy Note 9 are tot ceea ce oferă Galaxy Note 8 și Galaxy S9+ și ceva mai mult! Nimic de criticat, nimic de reproșat lui Galaxy Note 9. Este concluzia la care a ajuns și Consumer Reports.