Actualizarea din iunie a fost lansată pentru Samsung Galaxy A52

239
Actualizarea din iunie a fost lansata pentru Samsung Galaxy A52
Sursa Foto: androidheadlines.com

Samsung a început să lanseze corecția de securitate Android din iunie 2022 pentru Galaxy A52. Compania a detaliat și conținutul celei mai recente actualizări de securitate. Ca de obicei, noua actualizare remediază câteva zeci de vulnerabilități descoperite în sistemul de operare Android și în bucătăria proprie Samsung. Ne așteptăm ca după Samsung Galaxy A52 și Galaxy A52 5G și Galaxy A52s să primească noua actualizare.

Samsung Galaxy A52 primește în prezent SMR (Security Maintenance Release) din iunie în Rusia. Dar lansarea ar trebui să se extindă în curând și pe alte piețe. Potrivit colegilor noștri de la AndroidHeadlines, noua versiune de firmware pentru mid-ranger premium lansat în 2021 este A525FXXU4BVE2.

Conform buletinului lunar de securitate Samsung, corecția de securitate din această lună conține remedieri pentru mai mult de 70 de vulnerabilități. Majoritatea acestor vulnerabilități au fost găsite în versiunea Google a sistemului de operare Android și au fost corectate de Google. Compania a etichetat cinci dintre vulnerabilitățile corectate drept probleme de severitate „critice”.

Samsung Galaxy A52 primește actualizarea din iunie

În plus, SMR din iunie corectează 25 de articole SVE (Vulnerabilități și expuneri Samsung). Acestea sunt defecte de securitate care afectează doar smartphone-urile și tabletele Android ale companiei. Printre SVE-urile corectate luna aceasta se numără o problemă de mare severitate, care a permis aplicațiilor nesigure să acceseze și să utilizeze camera dispozitivului fără autorizarea corespunzătoare.

Un hacker este un expert în informatică, care studiază programele informatice folosind tehnici de inginerie inversă, cu scopul de a obține cunoștințe care nu sunt accesibile publicului. Termenul de hacker își are originea la Massachusetts Institute of Technology.

De asemenea, Samsung a corectat o eroare de securitate care ar fi permis unui hacker să obțină informații sensibile, cum ar fi informații despre cartela SIM, din jurnalul de descărcare a bateriei. Un alt SVE remediat cu SMR din iunie a permis escrocilor să ocolească confirmarea utilizatorului a contului Samsung. Toate aceste probleme sunt remediate acum pe Samsung Galaxy A52, precum și pe alte câteva smartphone-uri și tablete Galaxy.

Samsung a lansat pentru prima dată noul patch pentru seria Galaxy Tab S7. Seria Galaxy S22, seria Galaxy S21, Galaxy A73, Galaxy Z Fold 2 și acum, Galaxy A52 primesc noua corecție de securitate. Desigur, disponibilitatea actualizării din iunie pentru aceste dispozitive variază în funcție de piață. Cel mai recent SMR nu a ajuns încă la telefoanele din unele regiuni. Dar acum este doar o chestiune de timp.

Dacă utilizați oricare dintre aceste smartphone-uri și tablete Samsung și nu ați primit încă SMR-ul din iunie, trebuie să ajungă în curând. Atenție la o notificare care vă solicită să descărcați actualizarea OTA (over the air) în zilele următoare. De asemenea, puteți accesa Setări -> Actualizare software pe telefon și, dacă este acolo, apăsați pe Descărcare și instalare. Dacă nu vedeți niciun firmware OTA în așteptare, verificați din nou peste câteva zile.