Actualizarea de securitate din aprilie 2021 ajunge la seria Galaxy Note 20

510
Actualizarea de securitate din aprilie 2021 ajunge la seria Galaxy Note 20
Sursa Foto: androidheadlines.com

Patch-ul de securitate Android din aprilie 2021 se lansează acum pentru seria Samsung Galaxy Note 20. Atât modelul mai mic Galaxy Note 20, cât și Note 20 Ultra primesc cea mai recentă versiune de întreținere a securității Android. Actualizarea se lansează în prezent pentru utilizatorii din câteva țări europene selectate, inclusiv Germania, Portugalia și Austria. Lansarea ar trebui să se extindă în alte regiuni în următoarele zile.

Cea mai recentă actualizare pentru seria Galaxy Note 20 vine cu versiunea de firmware N98xxXXS1DUD1. Actualizarea nu aduce funcții noi, ci doar Android SMR (Security Management Resources) din această lună. Dacă vă amintiți, seria Galaxy Note 20 a primit o actualizare majoră luna trecută, împrumutând mai multe funcții noi ale camerei de la seria Galaxy S21. Deci, este de înțeles că ultima actualizare nu aduce nimic altceva în plus.

Seria Galaxy Note 20 primește patch-ul de securitate din aprilie

Ultima actualizare de software pentru seria Samsung Galaxy Note 20 a adus funcții precum imagini portret în condiții de lumină slabă, Night Mode și suport pentru modul Pro cu camera ultra-wide, efecte noi în Portrait Mode și posibilitatea de a utiliza expunerea maximă posibilă în timp ce faceți fotografii în modul Noapte.

Seria Note 20 este cea mai recentă care primește actualizarea de securitate din aprilie 2021. Acest patch include atât actualizarea Samsung cât și cea Android în materie de securitate. Gigantul coreean a început lansarea luna trecută, seria Galaxy S21 primind mai întâi noua actualizare. De atunci, Samsung a lansat patch-ul de securitate din aprilie 2021 pe Galaxy Note 10, Galaxy Z Fold 2, Galaxy S20 FE, seria Galaxy S10 și Galaxy Note 10 Lite. De asemenea au primit această actualizare și modelele Galaxy A51 și Galaxy A52.

OTA este similară cu metodele de distribuție a firmware-ului utilizate de alte produse electronice de larg consum, cum ar fi modem-urile prin cablu. Acestea utilizează TFTP (File Transfer Protocol Trivial) ca o modalitate de a primi de la distanță o nouă programare.

Cu toate acestea, conținutul actualizării din aprilie 2021 nu este cunoscut, conform AndroidHeadlines. Samsung nu a publicat încă buletinul de securitate din această lună. Chiar și așa, compania a împins deja cel mai recent patch pe o serie de smartphone-uri Galaxy. Ne așteptăm ca Samsung să detalieze conținutul noii actualizări de securitate în zilele următoare.

După cum am spus mai devreme, patch-ul de securitate din aprilie 2021 pentru seria Note 20 este disponibil în Europa. Cu toate acestea, nu ar trebui să treacă foarte mult înainte ca actualizarea să ajungă în alte regiuni. Ar trebui să primiți o notificare odată ce actualizarea over-the-air (OTA) ajunge la telefon.