Actualizarea seriei Galaxy S21 cu One UI 4.0 oprită din cauza Google Play

216
Samsung a oprit actualizarea Galaxy S21 cu One UI 4.0 din cauza Google Play
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung renunță temporar la actualizarea stabilă One UI 4.0 bazată pe Android 12 pentru seria Galaxy S21 în Coreea de Sud. Anunțul a fost făcut de un moderator al comunității Samsung Members. Potrivit acestuia, câteva dispozitive se confruntă cu o eroare din cauza problemelor de compatibilitate cu Google Play.

Lansarea One UI 4.0 nu se va relua până când Google și Samsung nu rezolvă problema. Se pare că problema ar putea să nu aparțină în totalitate la Samsung, sau deloc. Dar, indiferent de situație cele două companii lucrează pentru a rezolva problema și pentru a relua lansarea firmware-ului One UI 4.0 cât mai curând posibil.

Actualizarea Galaxy S21 cu One UI 4.0 în Coreea oprită din cauza Google Play

Cele mai recente telefoane pliabile ale Samsung au suferit o soartă similară în Coreea de Sud. Samsung a fost nevoit să întrerupă actualizarea stabilă One UI 4 și pentru Z Fold 3 și Z Flip 3. Aceasta a fost relansată și mai mulți utilizatori au testat noul firmware pe Flip 3 și pare să funcționeze bine.

Conform SamMobile, în alte țări nu au fost sesizate probleme de acest fel la seria Galaxy S21 cu actualizarea stabilă One UI 4.0. În acest fel această problemă, din cauza Google Play, pare a fi limitată la anumite țări, de exemplu Coreea de Sud.

Google Play a fost lansat pe 6 martie 2012. Google Play este un serviciu Google care constă într-un magazin online de melodii, filme, cărți și aplicații pentru Android OS. În Q1 2021 Google Play avea 3,48 milioane de aplicații disponibile.

Cu toate acestea, o astfel de problemă, mai ales că telefoanele pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Flip 3, au avut parte și ele de retragerea actualizării, nu face deloc cinste companiei Samsung. Dar indiferent a cui este vina, este clar că există probleme și nu este tocmai un lucru bun pentru Samsung. Suntem încântați de rapiditatea cu care Samsung lansează mai nou diferitele actualizări. Dar, de multe ori, conform unui proverb românesc, graba strică treaba. Sperăm ca acest lucru să nu se mai întâmple în nicio țară. Momentan nu sunt sesizări de acest fel din alte țări sau posibil să fi fost doar cazuri izolate.