Viitoarele telefoane Samsung posibil cu actualizări fără întreruperi de sistem

240
Viitoarele telefoane Samsung posibil cu actualizări fara intreruperi de sistem
Sursa foto: androidpolice.com

Samsung Galaxy S23 și alte dispozitive care se lansează cu Android 13 ar putea fi în sfârșit obligate să accepte actualizări fără întreruperi de sistem. Aceasta înseamnă că nu va mai trebui să așteptați câteva minute, deoarece telefonul instalează singur cea mai recentă actualizare de sistem. Telefonul va instala actualizarea în fundal și vă va cere doar să reporniți dispozitivul pentru a o aplica. La fel a făcut Google cu primul Pixel și în continuare la Pixel 6 și 6 Pro.

Potrivit expertului Android, Mishaal Rahman citat de AndroidPolice, motivul din spatele acestui lucru este că Android 13 ar putea face partițiile virtuale A/B obligatorii pentru toate telefoanele. În esență, aceste partiții fac posibilă instalarea sistemului Android pe telefon de două ori – o dată ca versiunea pe care o utilizați și altă dată ca versiunea care este actualizată la cea mai recentă versiune. Odată ce cealaltă versiune neutilizată s-a terminat de actualizat, telefonul trebuie doar să pornească în partiție cu noua actualizare. Acest lucru este de fapt o simplă repornire.

Opțiunea de a opta pentru această metodă de instalare există încă de la Android 7. Dar, din câte se pare compania Google abia acum o face obligatorie. Asta pentru că sistemul de partiții are și dezavantaje. Un telefon care are două versiuni de Android are nevoie de mult mai mult spațiu alocat sistemului decât unul care are o singură versiune care este actualizată imediat. Aceasta a fost una dintre marile probleme pe care Google a vrut să le depășească înainte de aduce această metodă de actualizare tuturor companiilor Android. Se pare că acum Google a reușit în cea mai mare parte acest lucru. Gigantul american a recurs la trucuri precum dimensiuni dinamice pentru partiții, compresie și curățarea fișierelor de care nu este nevoie.

Posibil actualizări Samsung fără întreruperi de sistem

Dar sunt persoane cărora le place să instaleze actualizări Android de îndată ce acestea sunt disponibile. Aici sistemul de actualizare a partițiilor are un alt dezavantaj. În timp ce trebuie să așteptați câteva minute pentru ca telefonul să se actualizeze când are o singură partiție de sistem, întregul proces este complet finalizat în acel interval de timp. Pe telefoanele Pixel, care folosesc un sistem de actualizare A/B, procesul poate dura mai mult, deoarece se întâmplă în fundal. O actualizare a sistemului care ar dura 20 de minute de la descărcare până la instalarea completă pe un telefon Samsung poate dura mai mult de o oră pe un telefon Pixel.

Pixel este un brand Google de dispozitive electronice dezvoltat cu sistemul de operare Chrome sau Android. Brandul Pixel a fost introdus în februarie 2013 și include laptopuri, tablete, smartphone-uri și mai multe accesorii.

Majoritatea oamenilor preferă ca telefoanele lor să fie într-o stare de utilizare cât mai mult timp posibil. Deci nu le pasă de viteze de actualizare mai mari. Astfel sistemul de actualizare forțată A/B este o schimbare în bine pentru majoritatea utilizatorilor.

Google a încercat deja să facă partițiile A/B obligatorii cu Android 11. Atunci s-a lovit de preocupărilor de stocare din partea producătorilor. De data aceasta, se pare că Google a revizuit semnificativ sistemul de partiționare, acum ocupă mai puțin spațiu decât înainte.