Două noi actualizări de securitate: Samsung Galaxy A51 și Galaxy A8

323
Actualizări de securitate
Sursa Foto: galaxyclub.nl

În ultimele zile au sosit actualizări de securitate pe mai multe dispozitive Samsung și vor mai apărea în perioada următoare. Ne ocupăm acum de Samsung Galaxy A51 și Galaxy A8 (2018). Dispozitivele vor primi patch-urile de securitate din luna mai (Galaxy A51) și respectiv din aprilie (Galaxy A8).

Actualizarea de securitate din mai pe Samsung Galaxy A51. Cea mai mare actualizare dintre cele două este pentru Samsung Galaxy A51. După ce dispozitivul a primit upgrade-ul la Android 11 și actualizarea la One UI 3.1 în ultimele luni, câteva sute de MB sunt acum din nou gata să fie descărcate.

Galaxy A51 și Galaxy A8 primesc actualizările de securitate

Versiunea firmware A515FXXU4EUD7 poate fi descărcată Over The Air și cântărește peste 324MB, conform GalaxyClub. Sistemul de operare Android și One UI vor rămâne, desigur, cu aceeași versiune – dar alte câteva puncte se află pe lista de schimbări. Unul dintre acestea este patch-ul de securitate din mai. Aceasta urmează patch-ului din aprilie, care a venit cu One UI 3.1 la începutul acestei luni și care, printre altele, a închis o problem majoră în securitatea Wi-Fi. Această problemă a fost și la alte dispozitive în afară de Samsung Galaxy A51.

În plus, actualizarea îmbunătățește și funcția Quick Share și performanțele camerelor. Samsung menționează, de asemenea, funcții noi pentru experiențe mai bune ale camerelor. Mai precis, este menționat aici modul Portret, care a fost cunoscut ca Live Focus. Noua actualizare este disponibilă în mai multe țări din Europa, inițial pe telefoanele neblocate în rețea. Pentru cei blocați în Orange, Vodafone sau alte rețele, actualizarea vine puțin mai târziu.

Orange SA este un operator de telecomunicații mobile, o subsidiară a France Telecom. Este al zecelea cel mai mare operator de rețele mobile din lume și al patrulea ca mărime din Europa după Vodafone, Telefónica și VEON.

Actualizare de securitate din aprilie pe Samsung Galaxy A8. Smartphone-ul Galaxy A8 a apărut pe piață la începutul anului 2018. Dispozitivul a primit cele mai recente patch-uri în fiecare lună timp de trei ani. Acest lucru s-a schimbat în februarie, când Samsung a decis să reducă frecvența după a treia aniversare a dispozitivului.

Actualizarea este lansată prin OTA – Over The Air

Și într-adevăr, acum ajunge patch-ul de securitate din aprilie, ultimul fiind în ianuarie. Actualizarea ocupă un spațiu de peste 268MB și aduce versiunea firmware A530FXXSICUD3. Funcțional nu se schimbă nimic, dar există câteva remedieri importante de securitate în acest patch. De exemplu, actualizarea din aprilie a rezolvat problema de securitate pentru Wi-Fi. Aceasta este o vulnerabilitate în conexiunea Wi-Fi, la care Samsung Galaxy A8 nu mai este acum sensibil.

Noua actualizare este disponibilă prin OTA pentru toate variantele de Galaxy A51 și Galaxy A8 din Europa. Veți primi automat un mesaj că actualizarea este gata sau puteți verifica disponibilitatea direct prin Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați.