Actualizările Google Play disponibile iarăși pe telefoanele Samsung

242
Samsung phones get Google Play system updates again
Sursa foto: galaxyclub.nl

În decembrie anul trecut am scris că mai multe telefoane Samsung nu au primit actualizări recente ale sistemului Google Play de luni de zile. Chiar și telefoanele din seria Galaxy S23 au rămas cu actualizarea din iulie. Alte telefoane și tablete Samsung Galaxy au rămas cu actualizări din august, septembrie sau chiar mai vechi. Acum actualizările Google Play sunt din nou disponibile pe dispozitivele Samsung.

Pentru telefoanele care erau încă pe o actualizare veche Google Play, o actualizare a sistemului Google Play de 65MB a fost fost lansată și este deja disponibilă. O puteți descărca și instala prin Setări, accesați Securitate, alegeți opțiunea Actualizări și atingeți Actualizare sistem Google Play, urmat de Căutați actualizări. După instalare va trebui să reporniți telefonul și aveți actualizarea din 1 noiembrie 2023.

În acest fel mai mulți utilizatori au actualizat deja telefoanele din seriile Galaxy S23, Galaxy S22, Galaxy Z Fold 5 sau Galaxy S23 FE, printre altele. Uneori au trebuit să încerce de mai multe ori pentru că descărcarea s-a oprit după câteva procente din descărcare. Dar, după două-trei încercări a funcționat. Pe Galaxy A34 și Galaxy A53 a fost nevoie de puțin mai mult efort. La început, telefoanele nu au găsit nimic – dar după ceva timp s-a putut descărca actualizarea.

Cu toate acestea, nu toate telefoanele Galaxy cu restanțe mai mari de actualizare Google Play au putut fi actualizate, potrivit GalaxyClub. De exemplu, Samsung Galaxy S20 Ultra dă în continuare mesajul că „actualizările sunt temporar indisponibile”. Dispozitivul este încă pe actualizarea Google Play din 1 mai 2023!

Google Play este magazinul oficial de aplicații care rulează pe Android OS și ChromeOS. Magazinul are aproape 3,720 milioane de aplicații mobile (2023). Jocurile sunt cele mai descărcate, cu o cotă de 13,80% din toate aplicațiile disponibile.

Poate că actualizările vor deveni din nou disponibile în etape. Telefoanele Galaxy A nu au putut fi actualizate decât la ceva timp după modelele recente din seria Galaxy S și Galaxy Z. Sperăm că și Galaxy S20, Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra vor putea fi actualizate în curând.

Istoricul actualizărilor sistemului Google Play pe telefoanele Samsung este destul de lung, dar și puțin dezordonat uneori. Aceste actualizări au început să funcționeze defectuos în urmă cu mai bine de un an. Problema a fost rezolvată la începutul lunii ianuarie 2023. Chiar și atunci, doar actualizarea din noiembrie 2022 a devenit disponibilă prima.

Acum, același tipar pare să se repete: lucrurile au mers prost la sfârșitul anului 2023. Probabil pe parcursul lui 2024 se vor rezolva lucrurile. Astfel de probleme au legătură, probabil, cu actualizările majore de Android, cum ar fi cel la Android 13 la sfârșitul anului 2022 și cel la Android 14 recent. Acum că lucrurile se mișcă din nou, pare o chestiune de timp până când noile actualizările Google Play pot fi instalate pe toate telefoanele Samsung.