Noile actualizări One UI readuc linia verde pe unele telefoane Galaxy

66
Noile actualizari One UI aduc o linie verde pe unele telefoane Galaxy
Sursa foto: @Entroprox

Nu toate sunt bune și frumoase în galaxia Samsung. Se pare că o actualizare a interfeței de utilizare Samsung One UI provoacă o linie verde pe mai multe telefoane Galaxy. Nu este prima dată când se întâmplă o astfel de problemă după o actualizare.

Problema liniei verzi a afișajului a revenit să bântuie din nou telefoanele Samsung Galaxy. De data aceasta, utilizatorii reclamă că problema apare după sau în timpul actualizării din aprilie a One UI. Deși este greu de spus ce anume cauzează această problemă, ea s-ar putea datora unui defect al ecranului OLED pentru că telefonul se încălzește în timpul actualizării.

Utilizatorii telefoane Samsung Galaxy se plâng de problema liniei verzi de mai mult timp. Cu toate acestea, compania nu a făcut încă un efort pe măsură pentru a remedia problema afișajului. În ceea ce privește cea mai recentă rundă de reclamații, acestea provin de la utilizatori care și-au actualizat smartphone-urile la cea mai recentă interfață Samsung One UI.

O linie verde apare pe ecran după actualizarea din aprilie 2024

Conform acestor plângeri, pe unele ecrane a apărut o linie verde subțire imediat după sau în timpul actualizării la cea mai recentă versiune One UI disponibilă. Interesant este că aceste plângeri nu se referă la unul sau două telefoane Samsung Galaxy, potrivit Notebookcheck. Pare o problemă larg răspândit, cu informații că aceasta apare pe Galaxy M52 5G, Galaxy M21, Galaxy A73, Galaxy Z Flip 3, seria S21 și seria Galaxy S22.

Această problemă nu se limitează doar la telefoanele Samsung. Dispozitivele de la Xiaomi, Motorola, OnePlus și Vivo s-au confruntat, de asemenea, cu aceeași problemă de afișare. De fapt, problema este atât de răspândită încât utilizatorii au început să-și înregistreze telefoanele în timpul unei actualizări. Cu aceasta, ei speră să demonstreze că linia nu a apărut din cauza deteriorării fizice aduse smartphone-urilor lor.

OLED organic light-emitting diode – diodă emițătoare de lumină organică. Este un tip de diodă emițătoare de lumină (LED) în care stratul electro-luminiscent emisiv este un compus organic care emite lumină ca răspuns la un curent electric.

Problema liniei verzi apare predominant pe ecranele OLED. Acest lucru îl face o problemă majoră, deoarece acest tip de ecran este costisitor de înlocuit. Unele înlocuiri pot costa chiar jumătate din prețul telefonului. Chiar dacă au fost multe plângeri cu privire la problemă, este greu de identificat ce o cauzează de fapt. Acum ar putea fi din cauza unui defect al ecranului care se înrăutățește când telefonul se încălzește în timpul actualizării software.

Ecranele pot avea linii verzi pentru o problemă cu cablul de afișare sau pentru erori de software. Indiferent de caz, Samsung ar trebui să analizeze chestiunea, mai ales având în vedere numărul de reclamații care au apărut după lansarea celei mai recente actualizări Samsung One UI.