Seria Galaxy S22 este foarte aproape de a primi Galaxy AI

69
Seria Galaxy S22
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

În acest moment sunt puține dispozitive Samsung care dispun de Galaxy AI, platforma de inteligență artificială a companiei sud-coreene. Seria Galaxy S24, seria Galaxy S23, seria Galaxy Tab S9 și telefoanele pliabile Galaxy Z Fold 5 și Flip 5. Dar, va ajunge Galaxy AI și pe seria Galaxy S22?

Zilele trecute Samsung a postat un comunicat de presă, anunțând extinderea limbilor acceptate în Galaxy AI. Este aici inclusiv limba română. Trei limbi noi vin pe platformă: arabă, indoneziană și rusă, precum și trei dialecte noi: engleză australiană, cantoneză și franceză canadiană. Încă patru limbi vor veni mai târziu în acest an: limba română, turcă, olandeză și suedeză. Dar în acest comunicat a existat și un indiciu cu privire la lansarea Galaxy AI pe mai multe dispozitive mai vechi, potrivit PhoneArena.

Acum să revenim la acel indiciu despre Galaxy AI din comunicatul de presă Samsung. Platforma AI este disponibilă în prezent pe seria Galaxy S24 și noile pliabile: Fold 5 și Flip 5. În comunicatul de presă menționat mai sus, Samsung listează seria Galaxy S23, împreună cu Galaxy S23 FE, ca dispozitive acceptate pentru Galaxy AI, apoi urmează expresia „mai multe în curând.”

Iată citatul: „Noile limbi și dialectele pentru Galaxy AI acceptate vor fi disponibile pentru descărcare ca pachet de limbă din aplicația Setări pe toate dispozitivele care acceptă Galaxy AI. Acestea includ seria Galaxy S24, Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Flip 5, seria Galaxy Tab S9, cu altele în curând.”

Dialectul este o varietate a unei limbi folosită de o comunitate lingvistică limitată teritorial (regional), social sau profesional (ocupațional). Papua Noua Guinee este cea mai diversă țară din punct de vedere lingvistic, cu ~840 de limbi folosite.

Aceasta înseamnă că Galaxy AI poate ajunge pe telefoane chiar mai vechi, cum ar fi seria Galaxy S22. Poate și în modelele recente din seria Galaxy A. Ne gândim aici la Samsung Galaxy A55. Acest lucru arată că majoritatea caracteristicilor Galaxy AI nu sunt dependente de hardware și se bazează pe cloud AI pentru a funcționa.

Merită remarcat faptul că nu există momentan o confirmare explicită de la Samsung că funcțiile Galaxy AI vor veni în seria Galaxy S22. Nu există nici o dată pentru când s-ar putea întâmpla asta. Judecând după ultimele comentarii ale companiei – împreună cu cele făcute anterior de directorii Samsung – am spune că viitoarea compatibilitate cu Galaxy S22 este o formalitate în acest moment.