Multe actualizări de securitate pe iunie, printre ele Note 10 și Galaxy A70

680
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Samsung a lansat ieri actualizarea de securitate pe iunie pentru Galaxy Note 10 și Note 10+. De asemenea, Samsung Galaxy A70 va fi actualizat, dar nu va primi și o nouă corecție de securitate. După seriile Galaxy S20 și Galaxy S10, ambele modele Galaxy Note 10 primesc acum și noua actualizare a acestei luni. Și este o actualizare majoră, chiar dacă schimbările concrete sunt limitate.

Versiunea de firmware cu seria N97xFXXU4CTE9 este mare și ocupă un spațiu de memorie de 756 MB. Actualizarea include patch-ul de securitate din iunie, inclusiv 25 de îmbunătățiri pentru sistemul de operare Android. Alte 29 de corecții oferă o mai bună securitate pentru propriul software Samsung.

Actualizări în Music Share, folderul Secure și modul DeX pe seria Note 10

Actualizarea din iunie include corecții pentru ecranul de Start, folderul Secure, pentru Music Share și modul DeX. Cu toate acestea, actualizarea nu este așa de mare doar pentru aceste lucruri. Lista de schimbări menționează alte câteva modificări. De exemplu, stabilitatea Camerei, conexiunea Wi-Fi și ecranul tactil au fost îmbunătățite.

În plus – fără o mențiune explicită – funcția Call / SMS pentru alte dispozitive este  adăugată la modelele seriei Galaxy Note 10. Vă permite să trimiteți mesaje și să efectuați apeluri de pe tabletă sau smartwatch, prin intermediul cartelei SIM a telefonului. Funcția „Apel și text pe alte dispozitive” vă permite să răspundeți la apeluri și să trimiteți / primiți mesaje text pe o tabletă/smartwatch Galaxy conectată la același cont Samsung, care la rândul său trebuie conectat la o rețea de telefonie mobilă.

OTA (Ower the air) se referă la diverse metode de distribuire a unui nou software, a setărilor de configurare și chiar a actualizării parolelor de criptare pentru smartphone-uri sau alte dispozitive. Distribuirea se face prin Wi-Fi sau LTE, folosind o funcție încorporată în sistemul de operare.

Actualizarea din iunie a fost lansată pe  modelele Galaxy Note 10 libere de rețea din mai multe țări europene. Conform GalaxyClub, a debutat în Olanda și în Belgia fiind disponibilă acum în Germania, Elveția, Franța sau Italia printre altele. Actualizarea este trimisă prin OTA și utilizatorii vor primi o notificare privind disponibilitatea upgrade-ului. Probabil în scurt timp va ajunge și în România.

Dacă aveți un smartphone blocat în una dintre rețelele de telefonie mobilă, trebuie să mai așteptați puțin această actualizare. Veți primi automat o notificare sau puteți verifica disponibilitatea manual prin  Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.

Actualizare puțin mai mică pe Galaxy A70

Un alt telefon, Samsung Galaxy A70, a început să primească și el o nouă actualizare a firmware-ului. La sfârșitul lunii mai, Galaxy A70 (SM-A705FN) a primit o actualizare, care conținea apoi patch-ul din aprilie. În mod remarcabil, actualizarea de astăzi lasă acel patch din aprilie în continuare activ – nu se instalează un nou patch de securitate. Versiunea firmware A705FNXXU5BTF1 aduce alte îmbunătățiri.

Actualizarea este acum disponibilă pentru descărcare în Austria, Polonia și Ucraina și are 45 MB. Lista de schimbări menționează, printre altele, că stabilitatea GPS-ului s-a îmbunătățit. Același lucru este valabil și pentru  modul de înregistrare video super. De asemenea, îmbunătățește „compatibilitatea cu aplicații terțe … ”. Înainte de a descărca, asigurați-vă că bateria dispozitivului dvs. este încărcată mai mult de 50% și conectată la o rețea Wi-Fi pentru descărcări mai rapide și stabile.

Pe lângă Note 10 și A70 primesc în acest moment patch-urile din iunie și Galaxy A20e și Galaxy A41. Pentru niciunul dintre ele, din păcate, nu există funcții noi. Samsung Galaxy A20e primește versiunea A202FXXU3BTE2, în timp Galaxy A41 versiunea A415FXXU1ATE5. În cazul Samsung Galaxy A41, actualizarea cântărește 168 MB și îmbunătățește stabilitatea generală și cea a aparatului foto.