Câte actualizări de software vor primi Galaxy Z Flip 5 și Fold 5

371
Cate actualizari de software vor primi Flip 5 si Fold 5
Sursa foto: via sammobile.com

Samsung a lansat noile telefoane pliabile Flip și Fold în timpul evenimentului Galaxy Unpacked din Coreea de Sud. Cele două telefoane pliabile Flip 5 și Fold 5 sunt deja disponibile pentru precomenzi. Vor ajunge și la vânzare pe piață începând cu data de 11 august.

Noile telefoane, dar și tabletele din seria Galaxy Tab S9, vor veni din cutie cu sistemul de operare Android 13 și interfața Samsung One UI 5.1.1. Dincolo de specificații sau caracteristici se pune întrebarea: câte actualizări vor primi Flip 5 și Fold 5?

Galaxy Z Flip 5 și Fold 5: actualizări de Android și de securitate

Samsung și-a actualizat politica de actualizare a software-ului anul trecut odată cu lansarea seriei Galaxy S22. Toate telefoanele și tabletele sale de vârf primesc patru ani de actualizări ale sistemului de operare Android și cinci ani de actualizări de securitate. Sigur că această perioadă se poate extinde, dar momentan atât oferă Samsung.

Noile pliabile Samsung vor primi patru actualizări majore ale sistemului de operare Android, potrivit SamMobile. Cele două telefoane au debutat cu Android 13 și vor primi Android 14, Android 15, Android 16 și Android 17. Sistemul de operare va fi însoțit de interfața aferentă acestuia – Samsung One UI X în anul respectiv. Prima actualizare semnificativă de software, Android 14 și One UI 6.0, va sosi înainte de sfârșitul acestui an. Este posibil să primească chiar și actualizarea Android 14 beta înainte de lansarea actualizării stabile.

În iulie 2023 sistemul de operare Android avea o cotă de piață de 70,79%, fiind urmat de iOS cu 28,44%. Android 10 avea o cotă de piață de 23,33%, fiind urmat de Android 13 cu 22,38% și Android 12 cu 17,88%.

Ne așteptăm ca Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 să primească Android 15 spre sfârșitul anului 2024. Apoi actualizarea Android 16 va ajunge la sfârșitul anului 2025 și actualizarea Android 17 cândva înainte de sfârșitul anului 2026. Noile telefoane pliabile va primi actualizări lunare de securitate timp de peste trei ani, iar apoi actualizările de securitate vor ajunge o dată la trei luni timp de un an. Cele două telefoane va primi două actualizări de securitate în ultimul an de suport.

Ca actualizări, sistem de operare și securitate, Samsung oferă în acest moment tot ce este mai bun în ​​lumea Android.