Actualizările de Android fără întreruperi adoptate de Samsung

88
Actualizarile de Android fara intreruperi adoptate de Samsung
Sursa foto: 9to5google.com

Chiar dacă a durat prea mult, după mai bine de opt ani, Samsung a adoptat în sfârșit actualizările fără întreruperi de Android pe cele mai recente dispozitive Galaxy. Actualizările de Android fără întreruperi au fost introduse pentru prima dată de Google în Android Nougat în 2016, acum aproape opt ani. Caracteristica permite dispozitivelor să instaleze o actualizare în fundal și să aplice actualizarea la o repornire.

Deși este de obicei mai lentă și poate consuma mai mult spațiu de stocare, partiția A/B permite o instalare mai sigură, deoarece o instalare încurcată poate fi revenită la versiunea anterioară a software-ului. De asemenea, lasă dispozitivul pe deplin utilizabil în timpul procesului de instalare. De asemenea, Google a adus îmbunătățiri la Actualizări fără întreruperi de-a lungul anilor, funcția fiind acum mult mai rapidă. În același timp, necesită și mai puțin spațiu de stocare folosind un „mecanism A/B virtual”, potrivit 9to5google.

Cu toate acestea, în tot acest timp, Samsung a omis în mod repetat această caracteristică. Trebuie să menționăm că aproape toți ceilalți producători de Android de pe piață utilizează în prezent Actualizarea fără întreruperi. Totuși, acest lucru s-a schimbat în sfârșit acum, deoarece Samsung Galaxy A55 este primul smartphone al companiei cu suport pentru actualizări fără probleme pentru actualizările Android.

Schimbarea a fost observată pe noul dispozitiv de cumpărătorii timpurii care au scris pe SamMobile și The Mobile Indian. La descărcarea unei actualizări pe dispozitiv, apare un nou mesaj „descărcare și instalare” cu „Reporniți acum” când dispozitivul are actualizarea instalată. Telefoanele Samsung existente au un mesaj „Instalare acum” când actualizarea s-a terminat de descărcat.

Sam Mobile este un site olandez fondat în 2011. Este unul dintre cele mai importante site-uri din lume care publică știri despre produsele Samsung. Publică recenzii și comparații între telefoanele mobile și între alte dispozitive Samsung.

Dar, dispozitivele existente Samsung vor primi suport pentru actualizări fără întreruperi? Probabil ca nu. În general, aceasta este o caracteristică configurată înainte ca dispozitivul să ajungă în mâinile clientului. În 2016, Google confirmase că dispozitivele existente nu îl vor accepta.

Cu toate acestea, probabil că viitoarele dispozitive Galaxy vor accepta actualizări fără întreruperi în viitor. La începutul acestui an, a fost dezvăluit că Android va accepta doar această formă de actualizare. În același timp, erau informații că Samsung ar putea găsi o modalitate, din punct de vedere tehnic, de a rămâne cu modelul său existent. Se pare că Samsung a decis totuși să treacă la actualizări fără întreruperi în 2024.